Gå til innhold

AMD Polaris & Vega og midlertidig (?) Navi


ExcaliBuR
Gjest

 

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man må ha Vega skjermkortet installert i maskinen når man benytter redeem koden hos AMD's redeem side. "The Division 2" blir nok vanskelig å selge videre, sannsynligvis må man kople AMD's redeem side mot Uplay konto. Men de to andre spillene regner jeg med man får Steam koder til, og de kan selges på Finn.no. Eller man kan åpne en G2A konto, og selge dem der. Regner med de spillene blir rimelig billige på G2A nettopp av den grunn, så jeg ville nok satset på Finn.no, eller facebook kjøp og salg side..

 

Da jeg kjøpte Vega så var det bundlet, det man gjorde var å skrive inn serienummeret til kortet på nettsiden som redeemer og så får man nøklene der til f.eks. steam.

Lenke til kommentar

Da jeg kjøpte Vega så var det bundlet, det man gjorde var å skrive inn serienummeret til kortet på nettsiden som redeemer og så får man nøklene der til f.eks. steam.

 

Fikk plutselig noe voldsomt med coilwhine på mitt Gigabyte kort, så jeg bestilte like så godt nytt fra Proshop selv nå. Fikk mail om at redeem code skal ligge på "Mine sider" hos Proshop. Forrige gang jeg redeemet på AMD's redeem side benyttet jeg en slik kode mens jeg hadde Nvidia skjermkort i maskinen, det funket dårlig! :p Så med "riktig" skjermkortet i maskinen fikk jeg opp en side med "mine produkter" eller noe slikt. Der fikk jeg 2 steam koder til 2 av spillene, mens til Ubisoft spillet måtte Uplay kontoen min knyttes mot AMD's redeem side. Det var på forrige kampanje med "Assassins Creed: Oddyssey", "Strangers Brigade", og "Star Control: Origins". Siden det er såpass nylig regner jeg med det fremdeles er slik. Jeg kommer ikke til å teste koden jeg fikk nå før jeg har fått godkjent RMA på coil whine kortet, så jeg får ikke sjekket selv enda. :)

Lenke til kommentar

Fikk Sapphire Vega 56 Pulse i går (tirsdag) og fått lekt litt med det.

Kortet har Samsung HBM2 (ifølge GPUZ)

HBM2 volt er låst til 1.250v (ifølge HWinfo64). Har forstått det slik at dette ikke kan endres uten flashing til Vega 64 bios og at "spenningskontroll" i Global Wattman ikke gjør noe med dette...

 

Litt resultater fra overklokking/undervolting;
Har brukt 3dmark (Timespy) til testing så mulig det ikke er stabilt i lengre spilløkter.
Edit: Har gått over til å bruke Vermintide 2 for kjapp stabilitetstest, deretter 3DMark Timespy for tall å vise til.

Har lagt merke til at skjermkortet booster litt lavere og bruker mer strøm i Warhammer: Vermintide 2 benchmark og at ustabil klokk vises fortere, hvor f.eks 3Dmark timespy test og stress kan kjøre flere ganger uten tegn til problemer.

 

 

HBM2 ser ut til å kjøre fint på 950 940mhz på mitt eksemplar. Kan muligens hente ~10 ~20mhz til uten artifacts. 950 940mhz er det jeg har brukt i fleste testene.

Laveste jeg har prøvd undervolting er 0.900v, men merket at boost speed også falt ved undervolting. 
Resultat med 0.900v, +1% frekvens (1527mhz boost), 950mhz HBM +50% powerlimit.
Med +2% frekvens fikk jeg ikke kjørt testen uten kræsj). "GPU Chip Power" viste max 162w i HWinfo64, om det er relevant for strømforbruk.


Resultatet over var ikke stabilt i annet enn 3Dmark Timespy (og stresstest). Warhammer Vermintide II benchmark viser seg bedre til å teste stabilitet...
Nytt resultat med 0.920v, +0% frekvens (~1515mhz boost), 940mhz HBM +50% powerlimit.

Vermintide II Ultra: 84 FPS

 

"GPU Chip Power" viser fremdeles bare 166w (Timespy) / 183W (Vermintide).
Behagelig støynivå med vifter satt til max 1400rpm i Wattman.

5% høyere GPU score enn "stock".

 

Resultat med 1.070v +4% frekvens (~1624mhz boost), 940mhz HBM +50% powerlimit.

Vermintide II Ultra: 89 FPS

"GPU Chip Power" viser max 223W (Timespy) / 242W (Vermintide).
Overkommelig støynivå med vifter satt til max 2000rpm i Wattman.

10% høyere GPU score enn "stock".

 

 

Prøvde en gang med 1.2 volt og +8% frekvens men da ble boost speed strupet. Ble veldig variabel med dårlig resultat. Ser ikke ut som kortet når noen strupenivå for temp.
Et forsøk med litt lavere volt resulterte i boost speed topp på like over 1700mhz, men virket variabel og ikke minst utviklet skjermkortet mye varme og støy.

Sammenligning mellom resultatene over og stock.

 

Edit:
Stock boost skal på papiret være 1512mhz (800mhz HBM).

Endret av PantZman
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Om ryktene stemmer så er AMD i full navn-trolling modus med sine kommende RX 3060,3070 og 3080. Barnslig kanskje men det må føles godt å komme med små stikk tilbake når man har blitt lekt med så lenge av Nvidia.

 

Ellers er RX 3080 litt spennende med sin angivelige RTX2070 ytelse og kun 300$

 

Men her tar jeg et stoooort forbehold :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tipper det bare er litt humoristisk på innsiden og at de virkelige navnene blir noe annet...


PantzMan : 
Om du greier å få ned Volt og samtidig ha fine hastigheter hadde jeg gitt meg der, er selv glad i å undervolte litt skjermkortene nettopp for å få ned strømforbruket uten å påvirke ytelsen, samtidig får man jo den effekten av at kortet ofte støyer litt mindre pga lavere temperaturer.

Lenke til kommentar

PantzMan : 

Om du greier å få ned Volt og samtidig ha fine hastigheter hadde jeg gitt meg der, er selv glad i å undervolte litt skjermkortene nettopp for å få ned strømforbruket uten å påvirke ytelsen, samtidig får man jo den effekten av at kortet ofte støyer litt mindre pga lavere temperaturer.

Viste seg å ikke være stabilt på 0.900v, klarte å fullføre 3dmark timespy stresstesten (20 runs) men klarte ikke fullføre én runde i Warhammer Vermintide II benchmark. ;)

Oppdatert posten med nytt resultat som jeg ikke har fått til å kræsje enda.

Måtte opp til 0.920v, +0% frekvens og resten er vel identisk. Holder fremdeles boost clock på stock nivå (1512mhz).

 

PantZman: Om du får til å tweake RAMen på pcen mer så vil vell det og gi et lite løft, men mulig du har maksa ut? I FullHD tipper jeg du kan få høyere fps i noen spill med kjappere systemminne da Vega 56 er et ganske kapabelt skjermkort og selv med undervolten et stykke over 1070-kort :)

Ifølge 3dmark får jeg over 60% bedre resultat på grafikktestene med undervoltet Vega 56 i forhold til Asus R9 290X DCUII OC (1110 core/5700 ram) jeg brukte før.

Har problemer med å kjøre systemminnet (G.Skill Ripjaws V DDR4-3200 C16) på oppgitt hastighet. Mener de er Samsung D/E die noe jeg tipper er årsaken. Virker stabilt på 2933mhz men timings (16-18-18-38) har jeg ikke rørt enda. Tenkte å gå for G.skill 3600mhz CL15 brikkene nevnt i Ryzen tråden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ok, da forstår jeg at rammen krangler litt :) Om en bios-oppdatering eller 2 greier du plutselig 3200 skal du se ;) Ser mange med Vega 56 lander godt over 1000mv med undervolt og 50+PL uten å overklokke: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Xf2PbK4D-prj20ONPrBsGwbeRiOTMsGeIkCDQUhXSBA/htmlview#gid=1964178281 Kan se ut som du virkelig har vunnet i silikonlotteriet eller at kortet klokker litt ned uten at du ser det siden HBM2 oc gir ytelsesøkning i seg selv :) Hvordan ser stock volt og overklokka HBM2 ut? Om du ser på linken jeg la ut så klokker mange vega-kort ned på frekvens om volt blir for lav selv om de har økt powerlimit. HBM2 oc i seg selv kan gi en solid ytelsesøkning.

Lenke til kommentar

HBM2 oc gir mye mening da volt til HBM2 ser ut til å være låst til en verdi (1.250v) i mitt tilfelle. Den kan ikke endres uten bios flashing til en versjon med høyere nivå.

På mitt kort ser det ut som 960mhz HBM2 er absolutt max (med 1.25v HBM2) før artifacts oppstår.

Ser ut som fleste Vega56 ender opp der omkring.

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...