Gå til innhold

Ta fagbrev på jobb?


ExtremeGo

Anbefalte innlegg

Hei folkens ! Jeg har fast jobb i et firma som driver med matproduksjon og har veldig lyst på fagbrev pga mer lønn , bedre rustet hvis oppsigelse . Noen som vet isåfall hvordan fagbrev det er ?

 

Jeg driver å blander ingredienser i maskiner så tror det er industriell matproduksjon men usikker .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er ikke mitt fagområde, men det ser ut til å stemme at fagbrevet heter industriell matproduksjon:

 

http://www.vilbli.no/?Program=V.RM&Side=1.3&Kurs=V.RMRMF1----_V.RMMFG2----_V.RMIMP3----

 

Slik som tingene fungerer i de fleste fag, så kan man melde seg opp som praksiskandidat og gjennomgå en teoretisk prøve. I tillegg så må praksis vurderes som god og omfattende nok. Fylkeskommunens opplæringsavdeling er den rette instans og sitter på den nødvendige informasjon.

 

Her er eksempler på eksamensoppgaver for mange forskjellige fag inklusive også industriell matproduksjon:

https://dok.udir.no/DokumenterAndrekataloger.aspx?proveType=EV&katalog=Programfag%20yrkesfag%20-%20eksamensoppgaver&periode=Alle 

Lenke til kommentar

Kjenner som sagt ikke til dette faget, men for de fleste "fagene" så er det slik at man går opp til en teoriprøve, og så er det ingen som spør hvor man har hentet kunnskapene fra. Det varierer jo også hvor gode bøkene er fra "fag" til "fag". Hvis du har videregående skole og studiekompetanse, så går det selvfølgelig lettere å lese selv.

 

Her er ellers et eksempel på et kurs man kan gjennomføre.

http://www.fagskole.no/kurs/praksiskandidater-industriell-matproduksjon/

 

Her er litt mer beskrivelse hos UDIR:

http://www.udir.no/kl06/IMP3102

 

Ettersom man kan fortsette i jobb hos arbeidsgiver som før, og utdanne seg ved siden av, så blir man vel ikke trukket i lønn. Noen arbeidsgivere ønsker å betale slik utdanning for sine ansatte, men det kan man vel ikke ta som gitt. Det går jo an å snakke med dem og høre hva de synes.

 

Best info om praksiskandidatordningen får man vel hos Fylkeskommunens opplæringskontor, som administrerer ordningen. De sørger også for godkjenning av praksis og slike ting. Noen ganger sp kan man også få en nedkorting av praksistiden og slike ting, men det varierer fra fag til fag. Har som kjent ikke kjenskap til matbransjen i det hele tatt. 

 

Det går også ann å viderutdanne seg som fagskoleteknikker på deltid. Med kombinasjon av fagbrev og teknisk fagskole, så kan man i mange bransjer bli "sjef", drifteingeniør eller noe slikt.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...