Gå til innhold

Identifisering av seriell kom protokoller


Anbefalte innlegg

Hei! Trenger hjelp med custom elektronikk i et nisje-marked: Bowling. Starter tråden med hva jeg vet, og ser om det er nok og så tar vi det etterhvert.

 

Hva kommunikasjonen omhandler er jo irrelevant, men kan si at utgående fra maskin går gjennom en Intel 8344. Denne har en SIU som kan gi SDLC eller HDLC seriell kom. Deretter går det gjennom en DIfferential Bus Tranceiver av noe slag, husker ikke navnet på den i farta, og så gjennom en bryter for å koble ut denne commen, og så til en DB9. Denne DB9en har jeg ikke pinout på. Dette kan såklart finnes lett ved bruk av multimeter, så jeg kan finne datalederne fra DB9 til Differential Bus Tranceiver.

 

Jeg vet ikke om det som går ut er RS485, 422, 232 eller noe annet. Og jeg tror det er HDLC, eventuelt SDLC, men vet ikke hvordan dette blir sendt iallefall. Det eneste jeg vet fra patentet på dette systemet fra 86 er at i hver ende er det samme DB-Tranceiver og Intel 8344. Så alt etter hva en Intel 8344 kan gi ut, og hvordan dette kan endres, gir meg svar på om det er vits, annet enn det nevnt under her.

 

Saken er at for å koble sammen dette kretskortet på maskinen til styringa, så må jeg ha et interface-kort mellom. Jeg vet at I/O til styring fra dette kortet går på half-duplex RS485, og det som kommer fra maskin har 9 pinner, mens det som kommer fra styring har 5 pinner, der det er jord, shield, 12v, 485+ og 485-.57-300554-4XX-HDLC-INTER-FACE-ASSY-.jpg

 

Over ser dere interfacekortet iallefall. Øverst er 9-pinskontakten fra maskin, og den til venstre nest nederst er 5-pin fra styring. Som nevnt er dette helt 100% sikkert RS-485.

 

Spørsmålet mitt er: Går det an å enten emulere digitalt fra RS-485 til ukjent seriell (kalt bare HDLC av Brunswick), eller evnt lage en overgang mellom disse? Hvordan finner jeg ut hva som er hvilken leder på en kontakt som ikke sender ut noe uten å være tilkoblet noe? Siden 485 har lav volt, og 232 har høy, så er en feilkobling dyr.

 

En annen ting er en anna kontakt som er den vi bruker i dag. Denne gir KUN score ut fra maskin til styring, alt annet (av/på, reset, cycle fra første til andre kast) er koblet opp analogt eller digital til analog via styringsboksen. Saken med den kontakten er at den er også seriell av noe slag. På en DB9 hann så er pinne 3 TX, og pinne 4 #TX. Annet enn dette vet jeg ikke, men når kun transmit blir tatt ut så sier jo det mye om hva jeg kan forvente iallefall! :D

 

Neida, det er vel en standard bak denne også, og siden denne sender ut, og styringsboksen har en RS-485 tranceiver og noe liknende greier før det bærer til CPUen, så antar jeg at denne kanskje følger RS-485 mer slavisk. Det skal nevnes at TX er til bane 1, og #TX er til bane 2. Dette fant jeg ut den kjipe måten når lederen på #TX falt ut og bane 5 ikke ville gjøre noe.

 

Vitsen med dette er at jeg kan finne ut hva som originalt gikk på denne porten, og emulere signalet via en RS-485-USB og programvare.

 

 

 

A differential transceiver and filter circuit 153 connects the player control station 93 to the MUART 136 on the CPU board 130. The player control station 93 comprises an array of manually operated push buttons and LED's, one for each pin, used to manually select an array of pins to be set for practice bowling and to provide an indication to the bowler of the current standing pins. The differential transceiver and filter circuit 153 comprises a bidirectional serial communication port for transmitting the pin standing information to the bowler, as well as for receiving the manual pin setting selections for transmission to the CPU 131.

Player Control Station er det jeg vil "lage", spesielt om jeg ikke klarer å få HDLC til RS485 så maskin til styring går over seriell com.

 

MUARTen er en Intel 8256. Fra denne går det gjennom en differential tranceiver, lik den på den ukjente comlinja nevnt først i innlegget. Derfra gjennom noe filter (vil jeg anta, siden det står i sitatet over), og ut. Det som går ut her VET jeg at DB9 pin 3 og 4 er TX og #TX.

 

 

Jeg har bilder av alle kretskortene utenom HDLC-RS485 kortet, som jeg la ut over her fra o det store internett. Så om noen vil kan jeg skaffe bilder av forside og bakside av kretskort i maskin, både I/O pcb og CPU pcb, samt kretskort i styring, både selve hoved pcb (der jeg vil ha com line inn), og adapter pcb på styring for å tolke disse TX og #TX signalene.

Endret av Jakke
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmålet mitt er: Går det an å enten emulere digitalt fra RS-485 til ukjent seriell (kalt bare HDLC av Brunswick), eller evnt lage en overgang mellom disse? Hvordan finner jeg ut hva som er hvilken leder på en kontakt som ikke sender ut noe uten å være tilkoblet noe? Siden 485 har lav volt, og 232 har høy, så er en feilkobling dyr.

 

Har ikke forstått alt hva du spør om for å begynne der..

Men jeg tror ikke at feilkobling av RS-X mot RS-X skal ødelegge noe. Selv om standaren for 232 er +- 5-25 volt (RS422 er noe slikt som max -12 +15V), så er det sjeldent at 25volt er aktuelt.  Som regel har utgangen av 232-er så lav spening at det ikke er problem å koble sammen. Har koblet sammens både RS-422 og RS-485 til RS-232 med hell mange ganger. 

 

Om spenning fra TX på 232 ikke er laver en -12V ville jeg ikke tenkt på det som ett problem. Men ingen garantier. 

 

Kan du lage et enkelt skjema hvordan det hele er satt sammen?

Lenke til kommentar

Jeg har nå snakket med en annen hall som har den "Player Control Station" jeg snakket om. Jeg har bilder av den, og jeg tror jeg vet hvordan den fungerer: Et matrisetastatur er koblet til en kontroller for dette (så x1y1 blir 1, x2y1 blir 10 osv osv, binært), og etter dette er det en del d-flipflops. På selve tastaturet er det 10 kjegler, en knapp for "Set", og en for "Cancel". Så man velger kjegler, trykker set, og signalet går til maskinen. Cancel resetter flipflopene.

 

Etter matrisekontrolleren er det en UART, så en TTL-RS485 tranceiver.

 

Er jo en del kondensatorer, motstander og annet, og en god del av dette har med LEDs i knappene i tastaturet å gjøre, og såfremst de ikke er viktige, så er det ikke behov for dem.

 

Jeg vet nøyaktig hvilken RS485 tranceiver, hvilken matrisekontroller/Decoder det er, og hvilken UART det er. Så jeg vet hva som blir hva ut fra tastaturet.

 

Det eneste jeg ikke vet er hva en evnt krystall gir av frekvens, og noen av kondensatorene... Men om ALT dette kan emuleres på PC og sendes via USB-RS485 til maskinen, så er jo det irrelevant da.

 

Dette er uten tvil den letteste måten å få dette til å fungere, siden jeg vet hvordan signalet er i TTL, og at det går ut i vanlig RS-485, ingen spesielle ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...