Gå til innhold

Skal bruke helkorn i bakst..


Anbefalte innlegg

Og det står på pakningen til helkornet at det må bløtlegges (eller skåldes) med et oppkok først.

 

Noen som kan utdype dette med for eksempel varighet på oppkoket?

 

Eller er det bare et sikkerhetstiltak for småbarn? Frøa er jo ikke så store.

 

Det er ost/skinke-horn som skal bakes forresten!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og det står på pakningen til helkornet at det må bløtlegges (eller skåldes) med et oppkok først. Noen som kan utdype dette med for eksempel varighet på oppkoket? Eller er det bare et sikkerhetstiltak for småbarn? Frøa er jo ikke så store. Det er ost/skinke-horn som skal bakes forresten!

Oppkok betyr just det: kok opp og dra kjelen av varmen. Skal noko kokast i eitt minutt, ja då skriv ein det.

Lenke til kommentar

Dette er for å unngå harde korn i baksten, baksten vil også henge bedre sammen. Når jeg baker med helkorn hvete pleier jeg bare å slå litt kokende vann over kornene og la dem stå ca. 60 minutter. Det funker fint for meg, du vil nok finne ulike måter å gjøre det på om du søker på verdensveven.

 

Ett eksempel: http://trinesmatblogg.no/2012/03/19/4-korns-hvetebrod/

 

To timer eller gjerne over natten er ganske vidt. Solsikkekjerner pleier ikke jeg å bløtlegge, alt koker ned til hvilke preferanser man har og styrken på tennene. :)

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...