Valkyria Skrevet 12. oktober 2015 Del Skrevet 12. oktober 2015 Jeg kjøpte meg en brødform og har brukt den to ganger allerede for og har fått noen gode resultater med ulike grovbrød de selger overalt Det jeg syns er litt teit med dem er derimot at alle pakkene er beregnet for å lage 2 brød av, og jeg syns brødene blir fryktelig små av seg, når det åpenbart er plass til hele deigen i formen. Hvordan blir resultatet om jeg i stedet for å separere til 2 brød heller lager et stort brød i stedet med samme oppskrift? Burde jeg endre på noen ting som f eks ovnstemperatur eller hvor lenge det skal stå i ovnen? Takker for svar Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 13. oktober 2015 Del Skrevet 13. oktober 2015 Forskjellen mellom at det ligger to små eller eit stort brød i samme form er ikkje så stor. Men vær oppmerksom på at jo større volumet av brødet er jo viktigare er det å passe på temperatur og steiketid. Blir brødet for stort så ender du lett opp med brød som rått på innsida og brent på utsida. Dette kan du unngå ved å steike brødet lenger ved lavare temperatur. Lenke til kommentar
Valkyria Skrevet 14. oktober 2015 Forfatter Del Skrevet 14. oktober 2015 Det var det jeg tenkte meg. Siden det er ca 40min på 200C for 2 brød er det kanskje bedre med f eks 180C i 60 min dersom jeg lager 1 stort? Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. oktober 2015 Del Skrevet 14. oktober 2015 Hvis det er plass til å la deigen heve i formen er det bare å kjøre på. Jeg lager brød i 2 liters former, stekt på rist nederst i ovnen på 200-210 grader (over/under varme) i en times tid. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå