Gå til innhold

[Løst] Pc gaming og surround lyd - Creative's Sound Blaster X7 - eventuelle alt.


Anbefalte innlegg

Sitter og vurderer og bytte mitt Roccat XTD 5.1 digital http://www.roccat.org/en-NO/Products/Gaming-Sound/Kave-Series/Kave-XTD-5-1-Digital/  til et Roccat XTD 5.1 analog http://www.roccat.org/en-NO/Products/Gaming-Sound/Kave-Series/Kave-XTD-5-1-Analog/, grunnet tidligere erfaring med eldre utgave av analog versjonen ga mye bedre suround opplevelse en XTD digital utgaven gjør.

Min eldre analog utgave er ikke aktuell siden den har mye dårligere lydkvalitet, den nye har samme kvalitet som Digital utgaven.

 

Ønsker en bedre lydkilde enn det intregrerte lydkortet på mitt HK.

 

Har da sett på Creative's Sound Blaster X7 som kommer i 2 utgaver.

Forkjellen på disse, foruten utseende, er strømforsyningen som gir noe forskjell i ytelse.

Men det har kanskje bare betydning om man kobler denne saken mot fullverdige stue stereo høytalere? Noe som ikke er aktuelt for min del.

(den kraftigere strømforsyningen kan kjøpes løst, Limited edition må kjøpes via Creative)

 

http://no.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x7

http://no.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x7-limited-edition

 

X7 er nok lydmessig overkill mot Roccat XTD 5.1 analog,  men gir en enkel måte  og skifte mellom disse og kvalitets stereo headsett.

Spørsmålet er nok hvor god suround opplevelse X7 kan gi?

 

Sony har noen 5.1 og 7.1 hjemmkinoforsterkere med HDMI game inngang.

Må en da bruke HDMI utgangen på skjermkort ved pc gaming?

Hvordan blir det da med suround og lydkvalitetene?

Er disse eller tilsvarerende overhodet et alternativ kontra Creative X7?

 

Finner ikke særlig aktuelle tester på X7 contra gaming, kun musikk avspilling til høytalere og da er konklusjonen det finnes bedre og rimligere alternativer

 

Ikke aktuelt og koble til fullverdige høyttalere.

 

 

 

Hmmmmm,,,,,,,,, la merke til nå, ved gjennomlesning på X7'n, at mikrofon inngangen støtter ikke "in-game" kommunikasjon(?). Dette gjelder kanskje også surround recivere?

Kan en eventuelt koble headsett mikrofon i mikrofon inngangen på pc, eller blir den deaktivert når en bruker annen "lydutgang"?

 

Støtter optisk utgang fra pc mer enn 2.1? Om ikke må en vel bruke USB fra PC på X7'n?

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har et Creative soundblaster x-fi HD som jeg er kjempefornøyd med. Du vil merke lite forskjell på den og x7.

Må også få si at jeg er forundret over at du beholdt roccat headsettet. Hul og fæl lyd, samt at det er ti ganger dårligere lyd enn de fleste andre headsett jeg har hatt. Kjøp deg et Beyerdynamic dt770 og lydkortet jeg nevnte over, og du kommer til å kaste roccat headsettet ditt i søpla x)

Lenke til kommentar

Jeg har et Creative soundblaster x-fi HD som jeg er kjempefornøyd med. Du vil merke lite forskjell på den og x7.

Må også få si at jeg er forundret over at du beholdt roccat headsettet. Hul og fæl lyd, samt at det er ti ganger dårligere lyd enn de fleste andre headsett jeg har hatt. Kjøp deg et Beyerdynamic dt770 og lydkortet jeg nevnte over, og du kommer til å kaste roccat headsettet ditt i søpla x)

Du mener det nye Kave XTD 5.1 headsettet og ikke den gamle 5.1 analoge versjonen?

Det er stor forskjell på opplevd lydkvalitet på disse(har det gamle analoge settet liggende, mye dårligere lyd, men bedre opplevd surround)

Og til musikk er forskjellen mellom gammel analog og XTD digital bare enorm, betinger at man i programvaren setter headsettet i 5.1 mode og så krysser av for: Mix stereo to 5.1 channels.

Må også bruke en del tid på og sette opp alle innstillingene i medfølgende program

 

Jeg kan ikke bruke stereo headset til suround, føles som lyden går i ujevn hastighet rundt hodet med den følge at jeg blir svært dårlig( "sjøsyk")

Har testet dette inngående med 2 forskjellige HK, og 2 forskjellige separate lydkort, med blant annet "QPAD® QH-1339 Headset for Gaming".

Er helt enig at lydkvaliteten på slike headsett er Roccat settene totalt overlegent

 

Skal jeg ha surround må det bli såkalte headset med "true" surround eller 5.1/7.1 høytalere.

Har spilt mye tidligere med et 5.1 høyttaler sett, med nå er det uaktuelt så ofte at de ikke lenger er oppkoblet.

 

Tanken var og bytte til den nye XTD 5.1 anologe versjonen, fordi da kan den kobles mot enn bedre lydkilde enn den som medfølger XTD 5.1 digital.

Siden kvaliteten på disse 2 settene er lik på selve headsettet, kan en få bedre lyd enn med digital utgaven vil jeg tro.

Dessuten ga den gamle analoge 5.1 utgaven  bedre opplevd surround, satser på at det kan en få til med XTD 5.1 analog også.

 

Razer Tiamat 7.1 er også prøvd, med og uten et lydkort som ble anbefalt av Razer, ASUS ROG Xonar Phoebus Solo. Det gamle analoge  Roccat headsettet var mye bedre på suround, og på lyd bakfra at Razer sett og Asus lydkort ble sendt in retur

 

Så jeg er ganske låst til Roccat XTD 5.1 analog som det neste gaming headsettet(har ikke funnet andre jeg tror vil fungere bedre for meg)

Fikk info fra Roccat at vibrasjonen gimmicken i XTD analog er langt mindre plagsom enn i den digitale utgaven.

 

Trenger en god lydkilde til dette, som også enkelt kan brukes til et kvalitets stereo headsett uten og måtte bytte rundt på kabler.

Dvs at souround headsettets kabler skal stå tilkoblet konstant, kan dra inn og ut kablen til stereo headsetet om tilkoblingen er nær toppen av kabinettet eller på skrivebordet.

 

Takker for innspillet, dessverre fungerer ikke simulert surround på meg med stereo headset så langt :hm:

Lenke til kommentar

Jeg mente 5.1 XTD versjonen. Jeg leverte det tilbake dagen etter, ganske enkelt pga at alt annet enn spillyd var helt grusomt å høre på. Logitech g35 er milevis bedre.

Man får aldri true surround i et headsett, og min erfaring med dt770 er at jeg hører ting mye tydeligere enn i alle disse "surround" headsettene jeg har hatt. Dt770 er også milevis foran alle gamingheadsett i all type lyd, mye klarere og mer crisp.

Dersom du prøver dt770, tror jeg du driter langveis i at det ikke har jallasurround, du kommer til å bli positivt overrasket. Roccat kave xtd er det største lureriet innen headsett på dagens marked. Lyden er 3 ganger dårligere enn selv et g35, som er 700kr billigere, pluss at surrounden er akkurat like bra i g35.

 

Dersom du går tilbake til analog roccat kave blir ting ikke bedre. Selv det beste lydkort kan ikke endre den fæle lyden de driverne produserer.

Dt770 er også hakket foran Qpad 1339(som forøvrig er et Beyerdynamic mmx300, som Qpad fikk logoen sin på) på lydbildet.

 

Du kan godt holde deg til roccat, men jeg synes personlig at alle gamingheadsett er overpriset dritt som kun marledsfører løgn, i den forstand at de overhodet ikke har god lydkvalitet(med unntak av mmx300/1339). Å gå opp til dt770 er natt og dag sammenlignet med det du er vandt til. Hadde jeg vært deg hadde jeg kastet roccat i søpla. Sorry roccat, men dere kan virkelig ikke lage headsett(og prisen på xtd 5.1 er ren svindel). Surround delen var ok, alt snnet var og er dritt.

Litt harde ord, men så skuffet var jeg faktisk, og en del reviews av den sier også det.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tok litt tid, men har nå hatt Roccat Kave XTD 5.1 analog et drøyt døgn, kunne fort trekke 4 konklusjoner kontra Roccat Kave XTD 5.1 Digital:

1: Bedre kvalitet på lyden generelt, dog ikke like stort "basstrykk" i både musikk og spill.

2: Bedre surround effekt

3: Analog utgaven krever mye mer tid brukes på innstillinger enn digital utgaven for og gi best mulig lydkvalitet

4: Onboard lydkortet mitt  produserer bedre lydkvalitet  enn Roccat Kave XTD 5.1 Digital lydkortet.

 

I spill hører jeg lyder med analog utgaven jeg ikke hørte  med digital utgaven.( i spill kan det nå bli vel mange uinteressante lyder :confused:)

 

Selv om  Surround opplevelsen var bedre med analoge enn digital utgaven, var den en del bedre med mitt opprinnelige Roccat kave 5.1 analog(pre XTD utgaven).

Tror jeg har funnet årsaken til dette, nemlig onboard lydkort på nåværende kontra daværende HK.

Nåværende har følgende setup i 5.1 brukt på Roccat Kave XTD 5.1 analog og digital:

Front høyttalere

Senter

Sub

Side høyttalere

 

HK brukt med 1. utgaven Roccat Kave 5.1:

Front høyttalere

Senter

Bass

Bakre høyttalere

 

Da er jeg meget fornøyd med med bytte fra Digital til Analog utgaven av Roccat Kave XTD 5.1.

 

Men da MÅ jeg bytte lydkilde siden jeg kun får side og ikke bak høyttalere med mitt oppsett.

Kan jeg klare dette med og beholde nåværende HK med anskaffelse av internt/eksternt lydkort eller må jeg ha nytt HK?

 

Har sett på følgende:

1: ASUS Strix Raid DLX https://www.asus.com/Sound-Cards/STRIX-RAID-DLX/

Finner dette intresant pga fjernkontrollen og at en kan justere hvor i surround "kretsen" høytalerne kan plasseres, samt at det er positive tester på dette kortet.

Minus er erfaringene med Asus sine lydkort programvare og drivere, men har ikke denne gangen sett særlig negative kommentarer. samt at med denne er det vel ikke helt enkelt og bytte mellom 5.1 gaming og stereo headsett? Kan ikke krype bak PC hver gang jeg skal bytte mellom 5.1 og stereo headsett.

 

2: Creative Soundblaster X7 http://no.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x7

Denne har også mange positive tester, lite negativ omtale.

Det som jeg liker med denne , spesielt, er at det er lett og bytte mellom 5.1 gaming headsett og stereo headsett, og at det ser ut som den har bakre høytalere istedenfor sidehøytalere.

Men er usikker på om man kan koble 5.1 headsett til utgangene bak på denne?(se vedlagt bilde).

 

Roccat XTD 5.1 analog og digital headsettene har ikke "dårlig" lydkvalitet til spill og er begge brukbare til og lytte til musikk videoer på youtube etc, de som mener noe annet har nok ikke brukt tid nok på og sette de opp best mulig, har fått et dårlig/defekt headsett, eller har dårlig/ikke kompatibel lydkilde.

 

"Onboard" lydkort:

Realtek ALC1150 - driver 6.0.1.7634 - DirectX 12 - Lydkontroller HD audio

 

post-145193-0-53862100-1449662320_thumb.jpg

 

 

 

 

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Roccat Kave vs DT770 er veldig enkelt. DT770 er ikke bare MILEVIS bedre å ha på hodet komfortmessig (Kave gir deg gnagsår i hodebunnen, mens DT770 merker du ingenting til selv etter TIMER med bruk), men lydmessig kan disse ikke sammenlignes. Jeg hadde Kave sammen med Xonar D2X på forrige PC'n, da jeg var overbevist om at "ekte surround" via analoge plugger på Kave var bedre enn virtuell. Jeg har nå Sound Blaster ZxR og DT770, og det er så ufattelig mye bedre lyd. Virtuell surround via ZxR funker så bra att du kan bare glemme Kave med en gang. Du hører nøyaktig hvor folk er i spill, og lydmessig er man i en helt annen klasse en jalla Kave settet.

 

Komfortmessig er vel DT770 noe av det beste å få tak i, skikkelig trøkk i stereo og fungerer helt konge til gaming. En no brainer. Sound Blaster ZxR er et knakende bra lydkort som anbefales, men det koster desverre en del.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Roccat Kave vs DT770 er veldig enkelt. DT770 er ikke bare MILEVIS bedre å ha på hodet komfortmessig (Kave gir deg gnagsår i hodebunnen, mens DT770 merker du ingenting til selv etter TIMER med bruk), men lydmessig kan disse ikke sammenlignes. Jeg hadde Kave sammen med Xonar D2X på forrige PC'n, da jeg var overbevist om at "ekte surround" via analoge plugger på Kave var bedre enn virtuell. Jeg har nå Sound Blaster ZxR og DT770, og det er så ufattelig mye bedre lyd. Virtuell surround via ZxR funker så bra att du kan bare glemme Kave med en gang. Du hører nøyaktig hvor folk er i spill, og lydmessig er man i en helt annen klasse en jalla Kave settet.

 

Komfortmessig er vel DT770 noe av det beste å få tak i, skikkelig trøkk i stereo og fungerer helt konge til gaming. En no brainer. Sound Blaster ZxR er et knakende bra lydkort som anbefales, men det koster desverre en del.

 

Yepp det er meget enkelt valg, simulert surround og stereo headset fungerer ikke på meg, høres ut som lyden går i sirkel rund hodet mitt på et vis og blir rett og slett "sjøsyk" av sånt opplegg.

Joda har prøvd med både internt og eksternt lydkort, har brukt en god del tid på og teste dette.

(QPAD QH-1339 Pro Gaming Headset + et Sony headsett på Asrock extreme 11 S-2011 med onboard lyd/lydkort/ekstern DAC)

 

Synes komforten på Roccat XTD er bra, bruker de i timevis uten problemer eller ubehag.

 

Hvilket Kave headsett var det du hadde?

Dessuten ved 5.1 på Xonar D2X er det utgangen til side høyttalerne som blir brukt som surround tilkobling og ikke bak høyttaler utgangen, da blir surround effekten begrenset.

 

post-145193-0-30677200-1449696081_thumb.jpg

 

 

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Jeg hadde Roccat Kave 5.1, ikke XTD. Kave settet var så tungt, att jeg faktisk fikk vondt i hodebunnen. DT770 er derimot en drøm å bruke.

 

Er ganske sikker på jeg kobla riktig på D2X, da jeg testet det med noe surround test greier.

 

I kontrollpanelet til ZxR så settes Surround til 91%, så er det tut å kjør. jeg synes værtfall det fungerer helt utrolig bra sammen med DT770.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Jeg hadde Roccat Kave 5.1, ikke XTD. Kave settet var så tungt, att jeg faktisk fikk vondt i hodebunnen. DT770 er derimot en drøm å bruke.

 

Er ganske sikker på jeg kobla riktig på D2X, da jeg testet det med noe surround test greier.

 

I kontrollpanelet til ZxR så settes Surround til 91%, så er det tut å kjør. jeg synes værtfall det fungerer helt utrolig bra.

 

Koblet riktig har du, det har seg bare slik at de brukere side høyttalere/kanal som surround i 5.1 , eks bruker kortet du har nå bruker  bakre utgang som surround utgang, samme som Asus strix raid pro. Får vel dradd surrounden lengre rundt.

Har du Kave settet liggende synes jeg du skal prøve det på nåværende lydkort for og sjekke surrounden, og gjerne gi en tilbakemelding :dremel: .Glem lydkvaliteten.

 

Skulle ønske simulert surround fungerte for meg, ikke tvil om lydkvaliteten blir bedre da.

 

Kan nevne at lydkvaliteten i Roccat XTD er total overlegen kvaliteten til Kave headsettet du hadde, har et slikt liggende og låter ikke bra i forehold til de nye for og si det mildt. Komforten er også adskillig forbedret.

Kunne få vondt av det gamle settet hvis det satt lenge på, men alt er en vanesak.

 

Det analoge XTD headsettet virker mer lukket enn XTD digital, sitter også bedre på hodet, kanskje de har endret den analoge versjonen noe av XTD, kontra den digitale(?)

Dessuten har ikke den analoge XTD versjonen vibreringen den digitale har, heldigvis.

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Kave settet har jeg liggende i en eske en plass, å der blir det liggende. Jeg spiller BF4, og jeg kan si NØYAKTIG hvor folk kommer fra, noe jeg faktisk ikke helt klarte bestandig i BF3 sammen med Kave og D2X, merkelig nok. Jeg opplevde att jeg bomma på hvor folk kom.

 

Ingen skal uansett få overbevise meg om att Kave av noen slag er bedre enn DT770. Jeg opplever surrounden på ZxR som helt upåklagelig, ikke overdreven eller ubehagelig, det fungerer bare helt perfekt for min del. Og som en bonus så er det skikkelig lyd i Stereo.

 

ZxR og DT770 koster jo litt, men for min del er det verdt hver eneste krone.

 

Det eneste jeg angrer på er att jeg ikke hadde dette oppsettet på den forrige Pc'n min.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Vektforskjellen mellom DT-770 og XDT 5.1 analog er 65 gram.

 

Neida prøvde ikke og si at du synes det ville være bedre med Roccat settet dit, kun om du opplevde bedre surround med nåværende lydkort kontra det i forrige pc på dette headsettet.

 

Ved bruk av stereo headsett til gaming med "surround" kan da "alle" stereo headsett brukes til dette?

Eller må/bør de ha spesielle egenskaper for og kunne "produsere" surround?

 

Driverne i stereo kvalitets headsett er de 1, 2 eller 3 veis?

Lenke til kommentar

Vektforskjellen er kanskje ikke så stor, men komfortmessig er DT770 i en annen liga.

 

Jeg opplever bedre surround med nåværende oppsett. Jeg har satt Surround til 91% i SBX Pro Studio, kontrollpanelet til ZxR etter anbefaling av en på nettet. Jeg vil tro alle stereo headset fungerer til dette.

Lenke til kommentar

Surround funksjonen går kun på software. Roccat Kave og DT770 er som å sammenligne en lada med en ferrari.

 

Det kan så være, men DT770 er nok ikke allverdens det heller. Men i forhold til en rekke reine spill headset er det kanskje bra.

Men isolert sett er et DT770 et "billige" headset på alle måter  til musikk, en rekke tester konkluderer med at det er dårlig bass og deler av mellomtone registeret er heller ikke bra. Og at man er avhengig av Equalizer med gode justerings muligheter for og få nogenlunde brukbar lyd i disse

Pianohuset sier de har like gode headset til ca halve prisen.

 

DT770 var best i noen tester i sin prisklasse i 2008, regner med det er skjedd ting siden da i denne prisklassen.

 

Gått gjennom en rekke Roccat Kave XTD 5.1 digital tester, har kun sett de som setter programvaren i  "Stereo" ved musikk spilling som mener de er direkte dårlige til dette.

Jeg skjønner ikke hvorfor stereo alternativet er tatt med i programvaren, man MÅ bruke alternativet 5.1 + miks 5.1 til stereo til musikk, fordi da er det lyd i alle driverne og da blir det ikke så galt, heller overaskende positivt.

Om man har 5 .1 høytalere kobler man disse på lydkortet til XTD'n og får da også lyd i alle høytalerne ved musikk spilling ex fra nett.

 

 

 

 

Om det blir Beyerdynamic ender det nok med T 70 eller DT1770.

Skal vist lanseres en rekke nye headsett kommende Januar og Mars i aktuell prisklasse, også fra Beyerdynamic, kan kanskje være verdt og vente(?)

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

 

Surround funksjonen går kun på software. Roccat Kave og DT770 er som å sammenligne en lada med en ferrari.

 

Det kan så være, men DT770 er nok ikke allverdens det heller. Men i forhold til en rekke reine spill headset er det kanskje bra.

Men isolert sett er et DT770 et "billige" headset på alle måter  til musikk, en rekke tester konkluderer med at det er dårlig bass og deler av mellomtone registeret er heller ikke bra. Og at man er avhengig av Equalizer med gode justerings muligheter for og få nogenlunde brukbar lyd i disse

Pianohuset sier de har like gode headset til ca halve prisen.

 

DT770 var best i noen tester i sin prisklasse i 2008, regner med det er skjedd ting siden da i denne prisklassen.

 

Gått gjennom en rekke Roccat Kave XTD 5.1 digital tester, har kun sett de som setter programvaren i  "Stereo" ved musikk spilling som mener de er direkte dårlige til dette.

Jeg skjønner ikke hvorfor stereo alternativet er tatt med i programvaren, man MÅ bruke alternativet 5.1 + miks 5.1 til stereo til musikk, fordi da er det lyd i alle driverne og da blir det ikke så galt, heller overaskende positivt.

Om man har 5 .1 høytalere kobler man disse på lydkortet til XTD'n og får da også lyd i alle høytalerne ved musikk spilling ex fra nett.

 

 

 

 

Om det blir Beyerdynamic ender det nok med T 70 eller DT1770.

Skal vist lanseres en rekke nye headsett kommende Januar og Mars i aktuell prisklasse, også fra Beyerdynamic, kan kanskje være verdt og vente(?)

 

Det kan ikke være dt770 det snakkes om når du nevner dårlig bass og mellomtone register. Diskanten, mellomtonen og bassen i Dt770 PRO er blandt de beste på dette området. Du har nok sjekket standard Dt770, de fikk litt dårlig score der, men her snakker vi om Dt770 PRO(jeg burde nevnt det, my bad). DT770 pro 80 er definitivt det beste du får under 3000kr, sammen med fidelio x2.

 

De aller fleste gamingheadsett har kun ett stort lydelement i hver øreklokke, slik som DT770. Ergo er det kun software som kan lage "jallasurround", og det kan fåes like gode programmer til å gjøre med dt770 pro som med roccat kave. Jeg har surround funksjon i mitt lydkort, som høres akkurat like bra ut som da jeg hadde mitt logitech g35 og roccat kave 5.1. Forskjellen er at alle ingame lyder høres 10 ganger mer Crisp ut, samt at musikk er en helt annen verden. For meg å bytte ut dt770 pro med en av disse gamingheadsettene, er som å gå fra SSD tilbake til HDD.

Også verdt og merke seg at det ikke går ann å få ekte surround i et headsett, uansett hvor mange lydelementer det er i hver klokke.

 

Som sagt, jeg mente Dt770 PRO 80ohm. Dersom du prøver de, vil du kaste roccaten i søpla. Dt770 pro gir en såpass god lydopplevelse, at jeg har ingen tro på at Beyer vil gi ut et headsett i samme prisklasse med bedre lyd, uansett gjør det ingenting om du kjøper nå. Du vil ikke angre uansett.

 

Gamingheadsett er markedsført bullshit. De reklamerer med ekte surround, som er reinspikka løgn. Det eneste gamingheadsettet som leverer lydkvalitet som faktisk svarer litt med prisen, er Qpad 1339(som egentlig er et beyerdynamic mmx 300 med Qpad logo på, som igjen er ganske likt dt770 pro).

I gamingheadsett for meg er det lyden som betyr noe, og ikke hvor mange fancy lys det har, eller hvor mange knapper det har på siden etc. Alle gamingheadsett(med unntak av overnevnte) leverer lydkvalitet til halve prisen, kanskje ikke det engang. Roccaten for eksempel, har hul og fæl lyd, detaljnivået er fraværende. Mellomtonen er bortgjemt, sammen med resten av lydbildet(noe du forsåvidt kan lese i reviews).

 

Beyerdynamic Dt770 pro 80 setter definitivt standarden for inngangsbilletten i hifi verdenen innen headsett. At det er det beste som er, nei. Du skal bra mange lapper opp i pris for å slå det, noe de fleste ikke har råd til. Jeg trodde også at gamingheadsett var the shit, men frem til man prøver et skikkelig headsett kan man kose seg med det. For meg var det som sagt som å gå fra HDD til SSD, går ikke tilbake for å si det slik.

 

OG, kjøp deg Creative Soundblaster X-Fi HD sammen med DT770 pro 80(eller uansett annet headsett). Leverer såpass god lyd, at jeg har mine store tvil for at du merker forskjell med et annet lydkort(i så fall skal det koste mye). Samtidig koster det 900kr, sammenlignet med X7 sin spinnville pris. X7 har ikke gjort det spesielt bra i reviews heller. Husk også, at et lydkort kan ikke forvandle et drittheadsett til et bra headsett(ja, jeg ser på roccat kave ;)

 

Er du opptatt av god lyd, er det et skikkelig headsett med ekstern mic eller modmic som er vegen å gå(noe enhver som har peiling på lyd vil si). DT770 pro 80 er definitivt den starten du bør ta, jeg fikk hvertfall en skikkelig A-ha opplevelse.

Endret av Enlightened
Lenke til kommentar

Da har jeg vært og handlet DT 770 Pro 80 ohm, www.idmusikk.no, lokal butikk som jeg oppdaget holder konkuranse dyktige priser.

 

Og har bestilt Asus Strix Raid DLX 7.1 lydkort og satser på at det ikke har typiske Asus driver problemer, testene ser bra ut.

Valgte dette kortet siden en bla kan enkelt få lyd i alle høytalerne på mitt 5.1 høyttaler sett ved stereo avspilling fra nett, cd etc.

 

Har testet kjapt DT 770 på HK sitt "lydkort" og forskjellen til Roccat Kave XTD 5.1 analog er langt mindre enn opplyst her og på nett, med unntak av bassen.

Dog på Roccat settet spiller kun 1 av 3 drivere i hver klokke skal bli inntresant og teste forskjellen når jeg får lydkortet, fordi da kan jeg få lyd i alle 6 driverne i Roccat settet.

Forhåpentligvis kommer DT 770 mer til sin påståtte rett med et brukbart lydkort og når de er "innkjørt"

 

Ad "ekte" surround i headsett,  analog 5.1, har jeg aldri ment at dette er mulig, kun ment at men kan få en viss surround effekt, noe som jeg har opplevd selv.

 

Har ikke selv opplevd og få noe som helst surround effekt med stereo headset og virituell surround. Vel, har dog på lydtester, en og en lyd(eks knusing av et glass) når en samtidig ser på skjermen hva som skjer, hatt en slik fornemmelse.

 

Jeg tror at  virituelle suround opplevelse med stereo headset baserer seg mye hva man visuelt ser på skjermen når en spiller. Samt at en vet hvor det innsyn/ adgang til den posisjonen men befinner seg.

At man kjenner kartene godt bidrar nok også til Surround effekten, ved at man kan eks pga grunnlag av fotrinn høre forskjell på underlaget og derved vet retningen.

Samt når en ser video av spiller med stereo og virituell surround merker man ofte at eks musa brukes aktivt  ved og sveipe over området hvor aktuell lyd kommer i fra, dette bidrar sterkt til mer presis lokasjon av lydens opprinnelse.

 

Disse tingene gjelder selvfølgelig ved "ekte" surround 5.1/7.1 headset også.

 

Har testet "ekte" 5.1 headsett surround med samarbeid av en annen spiller, eks på en "plen" og satt med ryggen mot skjermen, og har da stort sett truffet i hvilken sektor lyden kommer fra(Dvs delt sirkelen opp i 4 sektorer, og ikke rørt mus eller tastatur) på det første Roccat Kave 5.1 settet mitt(Hk X58 EVGA Classified med onboard lyd).

Delte så sirkelen i 8 og treffprosenten sank , sank mest bak.

Så delte i 16 og da var det mye mer tilfeldig om man traff eller ikke, må vel kalles flaks om en traff da.

 

Kartet vi brukte var et kart til Crysis Wars som var under konstruksjon. Satt opp på min pc som server hvor den andre karen logget seg på. Det var ikke lagt på noen bakgrunns lyder på kartet, så uten at vi skapte lyd var det "lydløst".

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Da har jeg vært og handlet DT 770 Pro 80 ohm, www.idmusikk.no, lokal butikk som jeg oppdaget holder konkuranse dyktige priser.

 

Og har bestilt Asus Strix Raid DLX 7.1 lydkort og satser på at det ikke har typiske Asus driver problemer, testene ser bra ut.

Valgte dette kortet siden en bla kan enkelt få lyd i alle høytalerne på mitt 5.1 høyttaler sett ved stereo avspilling fra nett, cd etc.

 

Har testet kjapt DT 770 på HK sitt "lydkort" og forskjellen til Roccat Kave XTD 5.1 analog er langt mindre enn opplyst her og på nett, med unntak av bassen.

Dog på Roccat settet spiller kun 1 av 3 drivere i hver klokke skal bli inntresant og teste forskjellen når jeg får lydkortet, fordi da kan jeg få lyd i alle 6 driverne i Roccat settet.

Forhåpentligvis kommer DT 770 mer til sin påståtte rett med et brukbart lydkort og når de er "innkjørt"

 

Ad "ekte" surround i headsett,  analog 5.1, har jeg aldri ment at dette er mulig, kun ment at men kan få en viss surround effekt, noe som jeg har opplevd selv.

 

Har ikke selv opplevd og få noe som helst surround effekt med stereo headset og virituell surround. Vel, har dog på lydtester, en og en lyd(eks knusing av et glass) når en samtidig ser på skjermen hva som skjer, hatt en slik fornemmelse.

 

Jeg tror at  virituelle suround opplevelse med stereo headset baserer seg mye hva man visuelt ser på skjermen når en spiller. Samt at en vet hvor det innsyn/ adgang til den posisjonen men befinner seg.

At man kjenner kartene godt bidrar nok også til Surround effekten, ved at man kan eks pga grunnlag av fotrinn høre forskjell på underlaget og derved vet retningen.

Samt når en ser video av spiller med stereo og virituell surround merker man ofte at eks musa brukes aktivt  ved og sveipe over området hvor aktuell lyd kommer i fra, dette bidrar sterkt til mer presis lokasjon av lydens opprinnelse.

 

Disse tingene gjelder selvfølgelig ved "ekte" surround 5.1/7.1 headset også.

 

Har testet "ekte" 5.1 headsett surround med samarbeid av en annen spiller, eks på en "plen" og satt med ryggen mot skjermen, og har da stort sett truffet i hvilken sektor lyden kommer fra(Dvs delt sirkelen opp i 4 sektorer, og ikke rørt mus eller tastatur) på det første Roccat Kave 5.1 settet mitt(Hk X58 EVGA Classified med onboard lyd).

Delte så sirkelen i 8 og treffprosenten sank , sank mest bak.

Så delte i 16 og da var det mye mer tilfeldig om man traff eller ikke, må vel kalles flaks om en traff da.

 

Kartet vi brukte var et kart til Crysis Wars som var under konstruksjon. Satt opp på min pc som server hvor den andre karen logget seg på. Det var ikke lagt på noen bakgrunns lyder på kartet, så uten at vi skapte lyd var det "lydløst".

Husk også at ingame bryr man seg som regel ikke om hvilket headsett man har, der leverte roccat greit(fremdeles merket jeg klar forskjell, men så er jeg ganske sensitiv på lyd også). I musikk derimot, var roccat helt rævva, og presterte dårligere enn en music angel til 200kr. 

HK sitt lydkort er nok ikke det beste å teste med nei, vent til du får lydkortet. Jeg har ike kjennskap til lydkortet du har bestilt, så hvordan det presterer vet jeg ikke, men du skal kunne merke forskjell med dt770 pro uansett.

 

Men så er det jo slik at det er noen som påstår de ikke ser forskjell på 60hz og 120hz skjermer, og jeg er bra sikker på at de finnes i lydmarkedet også. Dersom du ikke merker forskjell, blir jeg akkurat like forbauset som når folk sier at 60hz og 120hz ser helt likt ut.

Endret av Enlightened
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Da har jeg hatt det nye lydkortet i et døgn ca, Asus Strix Raid DLX ( http://www.asus.com/no/Sound-Cards/STRIX-RAID-DLX/ ) og nå er forskjellen mellom DT 770 og Raccat head settene  tydelig.

 

Dvs lyden i Roccat Kave 5.1 analog ble en del bedre, så  lydkort her hadde sin misjon kontra lyd på HK.

Lyden på DT 770 80 ohm vanvittig mye bedre nå med etter montert lydkort enn med onboard HK lyd.

Skiller enormt mellom disse når lytter på musikk nå.

 

Når det gjelder musikk er det overhodet ikke tvil om hva som er best, men til spill er jeg mer usikker. Har dog kun testet i Warface.

DT 770 gir en del bedre lydkvalitet men null fornemmelse av Surround effekt, Roccat gir en viss fornemmelse av dette.

Må nok teste flere spill for og avgjøre hva som er og foretrekke i spill.

 

Vet ikke om HK sin setup i 5.1 lyd påvirker surround effekten selv med extra internt lydkort montert(?)

For Surround effekten er fremdeles ikke i nærheten av hva jeg hadde med første Roccat 5.1 settet og Evga x58 Classified HK, som hadde som nevnt annen konfigurasjon av 5.1. Må kanskje være obs på dette ved kjøp av neste HK.

 

Annen ting jeg er usikker på er om man får ut potensialet på Roccat 5.1 analog ved og bruke høyttaler utgangene på Asus lydkortet pga Roccat settet er på 32 ohm, vil tro disse utgangene er beregnet på lavare enn 32 Ohm?

 

En ting som irriterer meg med Asus programvaren er at i den siste utgaven, kontra den første, er at når man bytter fra høyttaler utgangene og headsett utgangen er at equalizeren ikke endrer seg fra eks FPS til musikk. Kun siste utgaven har "støtte" for Windows 10.

 

Når en er i menyene til Warface så har det blitt noe statisk støy i Roccat settet, lavt så en merker ikke dette i når spillet er i gang. Med DT 770 finnes det overhodet ikke statisk støy i Warface.

 

Av og til når en bytter mellom høyttaler og headsett utgangene forsvinner lyden helt, nytter ikke og restarte lydkort programmet, pc må restartes. Så usikker på om dette skyldes HK eller lydkortet eller kombinasjonen.

 

I utgangs punktet er jeg nå meget fornøyd med lydkvaliteten på begge headsett, og  gledelig overasket at det ikke er større problemer knyttet til Asus lydkortet/programvaren.

At en ikke lenger kan sette dedikerte valg på EQ knyttet til utgangs type ved bytte av disse kan jo være et bevist endring av Asus, og kan være en fordel når en spiller.

 

Skal koble opp 5.1 høyttaler settet mitt og teste dette. For og se om dette er alternativ på dagtid når en spiller, for så bytte til DT 700 når kveldsroen senker seg og bytte bedre lyd mot en grei fornemmelse av Surround.

 

Får så se om jeg får noe salg på mitt Roccat Kave 5.1 Digital, mener fortsatt er dette er en brukbar løsning om man ønsker alt i ett med en grei Surround opplevelse og mer enn god nok lyd for gaming og greit nok til  musikk for de fleste vil jeg tro(musikk betinger sterkt at man bruker "mix 5.1 til stereo" funksjonen og ligger unna den rene "stereo" knappen i programvaren)

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

ZxR med DT770, konge til gaming, konge til musikk. Når du kan pinpointe 100% hvor folk kommer i f.eks BF4, så trenger du ikke noe mer "surround effekt". Som jeg nevnte tidligere, komfortmessig så er DT770 så vannvittig mye bedre, Kave er et headset du faktisk får vondt i hodebunnen av over lengre tid, noe jeg merka tydelig. DT770 kan sitte på hode i timesvis uten problemer.

 

Det er en no brainer for min del om du er villig til å betale litt ekstra for et skikkelig lydkort og et bra headset. Det finnes nok helt sikkert bedre headset enn DT770, men overall så er dette et meget godt headsett til både gaming og musikk.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Asus Strix Raid DLX 7.1 lydkortet ble levert tilbake fordi volumet "exploderte" opp i nivå. Heldigvis hadde jeg tilfeldigvis skrudd lyden ned til ganske lavt i spillet.

Allikevel verket og ringte det i ørene en ukes tid i etterkant, værst de 2 første dagene og deretter mer og mer sporadisk.

Tør ikke tenke tanken hva som hadde skjedd om jeg hadde hatt normalt lydnivå.

I etterkant med selv bare lys i en strek på volumindikator på fjernkontroll var lyden extrem høy.(Brukte Roccat XTD 5.1 analog når dette hendte.)

Asus mente dette skyldtes inkompalitet mellom drivere, hvilkne kunne de ikke si noe om. De var ikke interessert og ta kortet tilbake for testing, og sa jeg kunne sende det tilbake til butikken. Noe jeg gjorde.

Kortet kom til salg i butikken få dager etter sendt tilbake.(De bestilte dette spesielt for meg, samt etter retur hadde de bare ett på lager).

 

I etterkant fungerer ikke lydkortet på MB som det skal med Asus lyd drivere, mye svakere lyd på høyre kanal. Men med Asus lyd drivere slettet og satt til W10 medfølgende driver fungerte det ganske så bra, surrounden også på Roccat headsettet.

I følge butikken som solgte meg Hovedkortet skyldes dette ikke en fysisk feil, men driver problemer.

Reinstallerte til og med W10 uten det hjalp, selv med kun windows på PC inklusive Asus lydriver. Kankje det er en fysisk feil, men må ha Asus lydriver etc for og fremstå?

Prøvde også en Creative driver for onboard sound, samme problem som med Asus driver. http://software.store.creative.com/p/software/sound-blaster-x-fi-mb3

 

 

Pga håndteringen Asus hadde av dette blir det aldri flere Asus produkter på meg.

 

Synes det er snodig ikke Asus ønsker og sjekke spesifikt mitt kort, om dette var nytt for dem. Er det et generelt problem kan noen få alvorlige skader på hørselen.

 

Har nå anskaffet meg Creative X7 Limited Edtion og er vanvittig fornøyd. http://no.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x7-limited-edition

Med Roccat XTD 5.1 er surrounden den beste jeg har hatt på headsett så langt(Retnings messig er fremdeles høytalere bedre), men fornemmelsen om lyden kommer fra under/over en er forbausende bra.

Har ikke merket noe som helst til statisk støy med X7 uansett hva som er tilkoblet. (hadde statisk støy med Roccat settet på Asus Strix)

 

På DT 770 headsettet fungerer fremdeles ikke simulert surround på meg i særlig grad, ei heller med X7. Dog noe bedre enn annet jeg har prøvd, lyden går  ikke i sirkel rundt hodet mitt  nå. Surround effekten, vel, kanskje noe om en legger godviljen til, eller skyldes det at jeg kjenner spillene jeg spiller godt?

 

En annen ting er at når man spiller musikk trenger en ikke og gjøre noe med innstilligene for at det skal bli lyd i alle høyttalerne i Roccat headsettet.

 

Fabrikk innstillingene til både musikk og gaming er de beste jeg har vært borti i så langt, har kun gjort noen mindre justeringer.

 

X7 er extrem enkel og sette opp med rette innstillinger, ikke så mye og gå seg bort som Asus Strix kortet, spesielt når det kommer til Roccat headsettet.

 

Surround effekten  med Roccat headsettet er forskjellig fra spill til spill(produsent til produsent?), forsto det slik på Creative at om spillet ikke har Dolby Digital 5.1 formidler de spillets surround "koding" uforandret.

X7 har ikke DTS decoding, men Windows har det visstnok.

 

Om spillet har DD 5.1 starter dekodingen automatisk, trenger ikke og gjøre noe selv med innstillinger etc. Tenner da et varsellys på X7

Uansett ikke mange spill som har DD surround  og DTS koding, har ganske mange spill liggende, fant kun ett som har noe av dette: Farcry4 har både DD og DTS. 

 

Dessuten er supporten hos Creative enestående, så langt, "plagde" de en del før kjøp av X7

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...