Gå til innhold

Skjermkort til 4k skjerm for fotoredigering og litt gaming


YokiShoki

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Min gamle Eizo skjerm har tatt kvelden og jeg trenger ny skjerm. Jeg redigerer litt video og foto så derfor ønsker jeg en 4k skjerm til redigering av 4k video i Sony Vegas og bilder i Lightroom.

Har bestemt meg for å kjøpe http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/dell-p2715q-monitor?c=no&l=no&s=dhs&cs=nodhs1&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck=dellSearch

 

Uheldigvis så ser jeg at mitt trofaste Nvidia GTX 570 ikke støtter 4k oppløsning så jeg vil også trenge nytt skjermkort. Har en 2 år gammel i7 prosessor og 850w strømforsyning og ønsker et skjermkort som fungerer greit med 4k skjerm og de nevnte programmene. Det blir litt gaming i blant, BF3 og BF4. Kortet må derfor kunne dra disse spillene men jeg ønsker ikke bruke mer penger enn nødvendig på grafikkortet.

 

Jeg har nok ikke behov for å dra disse spillene i 4k oppløsning, ellers vil det vel bli svært dyrt?

Hva anbefaler dere? Klarer jeg meg med et kort til ca 2500kr og hvilket kort anbefaler dere?

 

Takk for tips,

Jørgen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

GTX 960 er i alle fall ikke å anbefale til 4k gaming pga. 2 GB minne. Selv 4 GB-utgavene sliter pga. 128 bit minnebuss. Skal du game i 4k med et slikt kort, må du KRAFTIG ned på kvalitetsinnstillingene. Og det er i Battlefield 3 og 4, som ikke akkurat er de mest kravstore gutta i gjengen.

Endret av Ar`Kritz
Lenke til kommentar
Gjest bruker-293283

Så hvilket kort anbefaler dere? Jeg kan vel game i full HD oppløsning i stedet for native 4k? Et 970 kort er vel ca 50% dyrere enn et 960 kort, men hvor mye bedre er det enn 960?

Vil si det er verdt å gå for 970 over 960, du finner lett ytelsesforskjell ved et kjapt google søk. Om du ikke har bestilt skjerm enda gå heller for en 30" eller større, 4K i windows på 27" blir lite.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...