Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Hei, skal ha framføring om vann i morgen, og skal snakke om vann. Vi er en gruppe på fire, og de andre har temaene "vann som løsemiddel", "vann i kroppen", og "vannets kretsløp". Jeg skal liksom ha introduksjonen til vann, men jeg er ikke i nærheten av  snakke i tre minutter som er fristen. Har snakket om oppbyggingen til vann og prøver å snakke om de tre fasene til vann, men jeg finner ikke noe å si om vanndamp. Om noen kunne svart på det hadde det vert fint. Også flott om noen har noen innspill om hva jeg kan fortelle om.  :) 

 

Manuset til presentasjonen (skrevet på dialekt, beklager):

 

 

[Vatn e en kjemisk forbindelse og et polart molekyl.
Vatn e flytende under STP forhold, altså når temperaturen e lik romtemperatur og trykket e standard.
Den kjemiske formelen for vatn e H2O, og de betyr at molekylet består av e et hydrogen atom og to oksygen atom. (TEGN MOLEKYLET)

Vatn e gjennomsiktig til lyseblått i farge, og de e òg luktfritt og smakløst.
De kan smake litt annerledes om vatnet for eksempel e rensa med klor så smaka reint vatn ingenting.
Frysepunktet til vatn e ved 0 grader celsius, og vatn koke ved ca 100 grader celsius.
Sjøvatn fryse ved ca 2 minusgrade.

Når stoff blir kalde trekke dei sej som oftast sammen, men vatn utvida sej.
Vatn e på sitt tyngste på 4 grade celsius, før de blir lettere ved frysepunktet.
Ditta e grunnen til at is flyte oppå vatn og at is e lettere en vatn.

Vatn e i flytende form mellom 0 grader og 100 grader celsius.
Ditta e en spesiell egenskap for vatn, fordi andre stoff som ligna på vatn strukturmessig e flytende mellom minus 100 og minus 130 grade celsius.
Dermed hadde ikkje vatn vert flytende naturlig om de hadde oppført sej som andre stoff.

Vanndamp e gassfasen til molekylet og de blir til av at flytende vatn fordampa. Vanndamp e usynlig.]

Endret av råkul123
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vann kan eksistere som fast, flyteende og damp ved 0,2 grader celsius (trippelpunkt).

 

Vann har størst egenvekt ved 4 grader celsius (du var litt innom det).

 

Vann kan være under 0 grader uten å fryse (underkjølt). 

 

Du må gjerne skjekke riktigheten, tar dette fra hukommelsen.

Lenke til kommentar

Vann kan eksistere som fast, flyteende og damp ved 0,2 grader celsius (trippelpunkt).

 

Vann har størst egenvekt ved 4 grader celsius (du var litt innom det).

 

Vann kan være under 0 grader uten å fryse (underkjølt). 

 

Du må gjerne skjekke riktigheten, tar dette fra hukommelsen.

takk!

Endret av råkul123
Lenke til kommentar

Det er mye som kan tilføyes. Svar på dette så har du mye mer. :)

 

[Vatn e en kjemisk forbindelse og et polart molekyl.

Hva menes med at det er polart?

Den kjemiske formelen for vatn e H2O, og de betyr at molekylet består av e et hydrogen atom og to oksygen atom. (TEGN MOLEKYLET)

Eventuelt to hydrogen og et oksygen.

 

Vatn e gjennomsiktig til lyseblått i farge, og de e òg luktfritt og smakløst.

Hvorfor?

 

De kan smake litt annerledes om vatnet for eksempel e rensa med klor så smaka reint vatn ingenting.

Å si at det smaker annerledes etter å ha vært renset med klor er som å si at det smaker annenledes blandet med saft, med andre ord har det ingenting med vannets egenskaper å gjøre.

Frysepunktet til vatn e ved 0 grader celsius, og vatn koke ved ca 100 grader celsius.

Under hvilke omstendigheter?

Sjøvatn fryse ved ca 2 minusgrade.

Hvorfor?

 

Når stoff blir kalde trekke dei sej som oftast sammen, men vatn utvida sej.

Hvorfor?

Vatn e på sitt tyngste på 4 grade celsius, før de blir lettere ved frysepunktet.Ditta e grunnen til at is flyte oppå vatn og at is e lettere en vatn.

Hvorfor?

Ditta e grunnen til at is flyte oppå vatn og at is e lettere en vatn.

Vatn e i flytende form mellom 0 grader og 100 grader celsius.
Ditta e en spesiell egenskap for vatn, fordi andre stoff som ligna på vatn strukturmessig e flytende mellom minus 100 og minus 130 grade celsius.

Hvorfor?

Endret av Kontorstol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...