Gå til innhold

Professor: – Apple er en kult


Anbefalte innlegg

Det jeg syns er verst er småjenter som løper rundt med disse og alle de som føler at de er nødt til å ha det for å passe inn. Det kan koste mye og gå utover andre ting. Det er et sterkt press på slike ting i dagens samfunn, tror slettes ikke dagens ungdommer har det lettere enn før på mange måter. Man føler man må ha det og det for å kunne passe inn.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det jeg syns er verst er småjenter som løper rundt med disse og alle de som føler at de er nødt til å ha det for å passe inn. Det kan koste mye og gå utover andre ting. Det er et sterkt press på slike ting i dagens samfunn, tror slettes ikke dagens ungdommer har det lettere enn før på mange måter. Man føler man må ha det og det for å kunne passe inn.

Det har alltid vært ulike ting barn og ungdommer av begge kjønn har "måttet" ha for å passe inn. Det kommer nok alltid til å være sånn også. Vi kan godt være enige om at i en ideell verden så skulle det ikke vært noe som helst som la press på noen som helst, men dessverre så eksisterer ikke den verden.

 

Når det gjelder barn/ungdom og mobiltelefoner så får nok de aller fleste en egen telefon ganske tidlig. Prisene er relativt like på de ulike modellene, så det spiller nok liten rolle for budsjettet hvilken modell man velger. Det kan like gjerne være en iPhone som en Sony eller en Samsung. Men det er noen fordeler ved å velge det samme som resten av venneflokken.

Lenke til kommentar

 

 

 

Det som er lit rart er at det virker som det er de som holder seg helt unna Apple dingser som faktisk forstår hva det dreier seg om

Det er ikke bare litt rart, det er på kanten til merkelig...

(...det er også ganske merkelig at de samme menneskene er helt oppslukt av Apple...)

samtidig så glemmer du at Apple selv  hauser opp produktene i nte dimensjon . uten at det nødvendigvis er så mye bedre

da får man "svake sjeler" som tror 100 % på det Apple driver med , og ignorer det meste uten fra

Neida, elgen, verken jeg eller noen andre glemmer at Apple har et sterkt markedsapparat. De forsøker akkurat det samme som alle andre private bedrifter, å få så mange som mulig til å bli kunde hos seg. Apple har noe større suksess med dette enn mange andre, noe ganske så mange nok er ganske misunnelig på og veldig gjerne skulle kopiert.

 

Heldigvis for deg, og andre, er det masse alternativer å velge mellom, alt fra skikkelig billige ting til veldig dyre ting. Det er en ganske kraftig konkurranse i IT-bransjen.

 

men rogkas , du ser ikke at Apple bygger opp under "må ha"  syndromet på en helt annen måte en de det er naturlig å sammenligne.

med

 

du ser ikke det i langt større grad en alle "lurerer" "svake sjeler" i inn en "religiøs"  tilstand

 

vi som er på utsiden ser dette mye tydeligere

da er det snakk om personer som har et unaturlig forhold til en produsent

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Det er mange som forsøker å kopiere Apple. Det er absolutt ikke første gangen i historien at noen forsøker å kopiere en suksess, og det blir nok heller ikke den siste. Dessverre ender man ofte bare opp med å bli en dårlig kopi...:-)

 

 

Nok et symptom på en sekt: Man påpeker at andre kopierer sektens gjenstander, symboler og ritualer, men overser det faktum at sekten selv kopierer andres gjenstander, symboler og ritualer og gjerne presenterer dem som "sine" uten å gjøre rede for opprinnelsen.

 

Kan du komme med en kilde på at dette er et "symptom" for en sekt, og vise til noen andre sekter som gjør slikt?

 

 

En ting som karakteriserer sekter er ritualer. Når man kjøper en iPhone på første salgsdag kan man oppleve å bli hyllet av Apple Store-ansatte og  iPhone-kunder som fortsatt står i kø, når man forlater 'kapellet'.
 
Kan du utdype hvordan det du nevner her er et rituale? De aller færreste i denne påståtte sekten deltar jo i noe slikt. Et ørlite mindretall, sannsynligvis mindre enn 0,1% av alle eiere av Apple-produkter.
 
Hvordan kan du da påstå at det er et relevant rituale?
 
Dessuten skriver du "kan man oppleve". Det er et merkelig rituale som kun skjer med et ørlite mindretall, og da bare unntaksvis...
Endret av hekomo
Lenke til kommentar

 

 

 

Hadde man holdt religion og data litt adskilt, hadde ikke Apples kult vært en kult, og denne saken hadde ikke eksistert og du hadde sluppet denne diskusjonstråden. Nå er imidlertid denne saken her, og det vi diskuterer er vel i høyeste grad relatert til saken?

 

Men er ikke hele saken basert på at en religionshistoriker kommenterer hvordan enkelte ting ved Apples fysiske butikker er designet for å gi en "mektig" følelse?

 

Skjønner ikke helt hvordan et gjennomtenkt design gjør Apple til en kult...

 

 

Les gjerne artikkelen og originalartikkelen på nytt for å se om det kun er tatt utgangspunkt i de fysiske aspektene med butikken. Det handler uansett om psykologisk påvirkning, selv om de bruker fysiske virkemidler for å oppnå dem. Men som sagt er det ikke jeg som har skrevet artikkelen, jeg synes bare det er interessant. Og kynisk, men det meste av markedsføring er jo kynisk. 

Jeg leste jo raskt gjennom artikkelen. Det hele ser ut til å være basert på et merkelig premiss - en fysisk Apple-butikk.

 

"Apple-butikken bruker enkelte virkemidler, ergo er Apple en kult" er tilsynelatende konklusjonen.

 

Er det noe jeg ikke har fått med meg?

Lenke til kommentar

 

Da tror jeg vi er enige om å si at kunder innen data havner i en eller annen uskyldig sekt.

 

På ingen som helst måte. Dette gjelder kun en håndfull totalt fanatiske personer som ikke selv forstår at de utgjør hele markedsføringsapparatet til en av verdens største pengemaskiner, og atpåtil får de ikke 5 øre av det enorme overskuddet.

 

En håndfull fanatikere er så geniale markedsførere at de får alle disse menneskene til å flokke til Apple?

 

Duverden.

Lenke til kommentar

Litt svak artikkel, MEN veldig interessant tema. Helt klart bevisst av Apple om å lage slike butikker. Arkitektur er jo så viktig, og det er ganske imponerende at de designer butikkene basert på varene de seller. Merket at mange elektronikkbutikker i Norge fulgte etter Apple på butikkdesign, men jeg kulle ønske de kunne funnet sin egen greie. Samsung-avdelingen på Spaceworld er jo prikk lik Eplehuset. Da tenker jeg heller "copy paste" enn "kult". Razer er et godt eksempel på "sin egen greie".

 

Apple kopierer Sony på dette her. En stil Sony har vært kjent lenge for dette. Samsung tokk mere Sony elementer enn apple sine.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

vi som er på utsiden ser dette mye tydeligere

da er det snakk om personer som har et unaturlig forhold til en produsent

Men elgen, du er jo såpass langt på utsiden at du faktisk går rundt og tror at Apple sine kunder befinner seg på innsiden av noe du antar er en sekt. Hadde du enda hatt bittelitt erfaring med et Apple-produkt, så hadde du kanskje hatt litt troverdighet i det du sier. Det er helt normale mennesker som handler Apple, akkurat som de som handler hva som helst annet.

 

Privat har jeg stort sett datamaskin-produkter fra Apple med unntak av et par Windows-PC. Det er ingen tvil om hvilke som løser mine databehov på best mulig måte, så når jeg kjøper nye dingser, så kjøper jeg de jeg syns passer best for meg. Periferiutstyr kjøper jeg fra de samme leverandørene som når jeg hadde Windows, og de fungerer minst like bra som før. Men jeg foretrekker altså Apple sine datadingser enn så lenge. Er det å ha et unaturlig forhold til en produsent?

 

I min private omgangskrets er det nok en overvekt av Apple, spesielt på mobiltelefoner, men mange har noe annet. Av datamaskiner er det mye større grad av blanding. Selvsagt har ingen noe som helst problem med dette, det ville jo mildt sagt vært merkelig om man skulle hengt seg opp i noe sånt. Det kan hende vi utveksler erfaringer rundt våre datadingser, men det er svært sjelden av vi snakker om sånne ting. Blant mine døtre og deres venner er det klar overvekt av iPhone, men også der er det enkelt som har valgt noe annet uten at noen reagerer på det i det hele tatt. Er det å ha et unaturlig forhold til en produsent?

 

På jobben har vi en åpen IT-strategi, folk kan velge akkurat hva de vil. Rundt halvparten velger noe fra Apple, den andre halvparten velger noe med Windows/Android der de velger selv fra hvilken produsent av maskinvare de ønsker. Noen få har valgt noe helt annet, og gjerne litt sært som for eksempel BlackBerry. Alle lever helt greit med dette og har null problem med at en annen har noe annet enn det en selv har. Er det å ha et unaturlig forhold til en produsent?

 

Alt vi som forbrukere kjøper er stort sett noe vi velger blant mange konkurrerende produkter og tjenester. Kanskje prøver vi mange ulike leverandører før vi endelig finner en vi syns er et hakk bedre enn de andre. De fleste av oss vil kanskje da senke skuldrene og være fornøyd med at vi har funnet noe vi syns er bra, selv om vi ikke har noe i mot de andre aktørene i markedet. Men vi har funnet "vår leverandør", og holder oss ganske trofast til denne eventuelt begynner å levere ting som ikke fungerer tilfredsstillende lenger. Er det å ha et unaturlig forhold til en produsent?

 

 

For meg blir det helt tullete å blande sektbregrepene inn i valg av datadingser. Jeg har en mistanke om at dette kun er et forsøk på å stigmatisere en stor gruppe mennesker, antagelig basert på sjalusi om at det man selv ikke har valgt har en mye større suksess.

Lenke til kommentar

Ved et fritt valg som du sier ville vel de fleste valgt det dyreste, enkelt og greit. Så lenge det dekker sine behov.

Nei, jeg tror ikke de fleste ville valgt det dyreste, selv om valget hadde vært fritt. Men at man velger det som dekker behovet, det er nok for de aller fleste ganske åpenbart.

Lenke til kommentar

Det er nok ikke så åpenbart. Det har jo vist seg gang på gang at de minst kompetente kundene velger apple. Det kan derfor se ut som at mange av dem som velger apple ofte er dem som har minst oversikt over eget behov. De bare antar at apple har løst det på en ok måte og sjanser på at det er løsningen for dem.

Man må vel være akkurat passe blendet av sitt anti-Apple-hat for å tro at det du skriver her stemmer med virkeligheten. Men jeg kan forstå at dette er noe du så inderlig gjerne vil tro på...

 

Sannheten er nok at kunder av Apple gjør sine bevisste valg på akkurat samme måte som andre gjør sine bevisste valg når det gjelder produkter og løsninger man kjøper seg. Du må gjerne føle på et behov for å henge ut alle som kjøper Apple som en stor kundegruppe, men du syns ikke det virker litt rart at de som handler andre ting enn Apple av en eller annen grunn skulle være mer bevisste enn de som handler noe du kanskje ikke kjøper deg...?

 

Og hvor tar du dette med lite kompetente fra?

 

Jeg kjenner flere som har Sony/Samsung med Android. De kan ikke stort om data, og bryr seg fint lite om det. Men jeg har da likevel tro på at de har gjort et bevisst valg og kjøpt det som fungerer best for dem, uten å tillegge dem en slags betegnelse på at de er lite kompetente som en generell påstand.

Endret av rogkas
Lenke til kommentar

Jeg syns det er litt interessant hvor langt folk som ikke liker Apple går for å vise sin avsky, noe som ikke er bedre enn disse såkalte 'fanboysa'. 

 

 

Det er ikke rart det er krig i verden når en gjeng idioter blir sure på hverandre for hvilken telefon som er best. 

 

 

Det er nok ikke så åpenbart. Det har jo vist seg gang på gang at de minst kompetente kundene velger apple. Det kan derfor se ut som at mange av dem som velger apple ofte er dem som har minst oversikt over eget behov. De bare antar at apple har løst det på en ok måte og sjanser på at det er løsningen for dem.

 
Jeg vurderer iPhone 6S ved neste mobilbytte (fra Lumia 640). Er jeg da inkompetent? Har jeg ikke oversikt over eget behov? 
 
Igjen; Jeg skjønner ikke hvorfor noen ønsker å trekke slike konklusjoner. Det kan virke som du lever av å spre negativitet.
Endret av Woods
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvor melder jeg meg inn?

Først må en bosette seg i United States of America.Og leve der (helst født) for å forstå den Amerikanske patriotismen og dems mange tilfeller av irrasjonelle holdninger til «made in America»

 

Dette er således en tåpelig diskusjon for Nordmenn ettersom tilstandene rundt dette fenomenet i stor grad gjelder «over there» som denne professoren sikter til.

 

Andre jeg føler blir litt «inhabile»i disse type diskusjonene er flesteparten av oss som får mobil betalt av arbeidgiver med eller uten en viss egenandel.

Da man velger mest utfra praktiske ting (i alle fall gjør jeg det)

Jeg er en slik bruker og jeg mener at rogkas også er av samme kategori.

Lenke til kommentar

Andre jeg føler blir litt «inhabile»i disse type diskusjonene er flesteparten av oss som får mobil betalt av arbeidgiver med eller uten en viss egenandel.

Da man velger mest utfra praktiske ting (i alle fall gjør jeg det)

Jeg er en slik bruker og jeg mener at rogkas også er av samme kategori.

Jeg prøver å forstå hvilken kategori du plasserer meg i, og hvis jeg forstår det rett så plasserer du meg i en kategori der jeg får telefon og data arbeidsgiver og tar mine valg basert på det.

 

I jobbsammenheng er dette til en viss grad rett. Arbeidsgiver dekker telefon/data, men alle kan velge det man foretrekker. For første gang har jeg derfor valg Apple PC også i jobbsammenheng. Som nevnt litt tidligere i denne tråden tror jeg det er omtrent halvparten på jobben som har valgt Apple, den andre halvparten har valgt et eller annet med Android/Windows.

 

Privat har jeg gjort mine erfaringer i rundt 30 år (ca 25 av de med Microsoft/litt Android) og endt opp med Apple som de produktene som dekker mine behov best. Jeg vet ikke hvor lenge man må teste noe for å få betegnelsen "bevisst valg", men det er antagelig lenger enn 30 år kanskje...

Endret av rogkas
Lenke til kommentar

 

 
Privat har jeg gjort mine erfaringer i rundt 30 år (ca 25 av de med Microsoft/litt Android) og endt opp med Apple som de produktene som dekker mine behov best. Jeg vet ikke hvor lenge man må teste noe for å få betegnelsen "bevisst valg", men det er antagelig lenger enn 30 år kanskje...

 

Spørs hvor mye du vet om det som finnes på markedet i dag, for som du selv har sagt så har du aldri prøvd. f.eks Windows 7 og nyere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

Privat har jeg gjort mine erfaringer i rundt 30 år (ca 25 av de med Microsoft/litt Android) og endt opp med Apple som de produktene som dekker mine behov best. Jeg vet ikke hvor lenge man må teste noe for å få betegnelsen "bevisst valg", men det er antagelig lenger enn 30 år kanskje...

Spørs hvor mye du vet om det som finnes på markedet i dag, for som du selv har sagt så har du aldri prøvd. f.eks Windows 7 og nyere?
Det jeg får med meg av nyere Windows og Android er fra mine kollegaer og venner som har dette. Ingenting av dette frister nok til at jeg føler noe behov for å bytte ut det jeg har.

 

Dessuten er jeg stort sett sånn at jeg er fornøyd med det jeg har så lenge det fungerer tilfredsstillende. Da trenger jeg ikke prøve noe annet bare fordi andre mener det.

 

Jeg føler heller ikke på noe behov for å henge ut mennesker som velger noe annet enn meg selv, enten det er ved å si at de hører hjemme i en sekt, er lite kompetente eller at de oppfører seg som sauer eller andre dyr. Jeg har heller ikke noe behov for å mene at det de andre har valgt er dårlig ting, de er helt sikkert gode produkter og løsninger de også.

 

Derfor henger jeg minimalt rundt i diskusjonstråder som omhandler ting jeg ikke har, eller ikke er interessert i. Det hender riktignok at jeg svinger innom en tur av nysgjerrighet, men jeg har altså ingen behov for å gå inn der for å kritisere deres valg og fortelle dem at de hører hjemme i en sekt, noe selvfølgelig heller ikke de gjør.

Endret av rogkas
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...