Gå til innhold

Gjest

Anbefalte innlegg

Leser i en sak i DN om Daniel Butenschøn som har bedrevet med omfattende plagiering.

 

Hvorfor saksører ikke DN ham?

 

Og hvis de gjør det, på hvilket grunnlag kan de nå frem med sine krav? Arbeidsforholdet er jo opphørt, og artiklene er skrevet. Riktignok så gir det DN et "dårlig rykte" i medieverdenen, og de taper ansikt. Men er dette nok til å f.eks. kreve erstatning o.l.?

 

http://www.dn.no/etterBors/2015/09/24/2149/Dagens-Nringsliv/plagiatsaken-i-dn

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal DN kreve erstatning så må dei kunne vise til tap som dei har hatt på grunn av denne saka. Alternativet er at DN må saksøke for å kreve oppreisning, men også der er nok grunnlaget svært tynt.

 

Eg vil også tru at DN er forsiktige med å skulde på andre då dette fort vil slå tilbake til ansvarlig redaktør som strengt tatt er den som er ansvarlig for det som kjem på trykk. DN kjem mykje betre ut av heile situasjonen om dei kan vise til at dette var eit enkelttilfelle med ein journalist som ikkje arbeida etter rettningslinjene, kontra dersom det kjem for ein dag at dette kan skyldast eit lederskapsproblem.

 

Grunnlaget for å kreve erstatning frå ein arbeidstakar er også svært begrensa, for at arbeidstakaren skal være erstatningsansvarlig så må den skadande handlinga være gjort med vilje eller grov uforsiktigheit. Her vil arbeidstakers forsvar ofte være manglande opplæring eller forutsettningar for å gjere arbeidsoppgåvene utan å gjere feil. Arbeidsgiver må med andre ord kjempe i motbakke for å vinne fram med arbeidstakaren har eit erstatningsansvar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...