Isbilen Skrevet 30. mai 2016 Del Skrevet 30. mai 2016 Med det du har: 150 gram sammalt hvete, 150 gram hvetemel, 125 gram havregryn. En halv teskje tørrgjær, en teskje salt. Bland alt sammen og ha i 350 ml vann. La dette stå tildekket i minst 12 timer. Sett en støpejernsgryte, römertopf eller lignende i ovnen. Viktigste er at det har lokk og er litt massivt. Varm opp til 240 grader. La deigen ligge på kjøkkenbenken mens du venter på at det blir varmt. Ha litt mel eller olje på benken så den ikke klistrer seg fast. Når riktig temperatur er nådd, sleng deigen oppi beholderen, legg på lokket og stek i en halvtime. Ta så av lokket og stek ti minutter til. Ta brødet ut, avkjøl i en halvtime+ og nyt. Lenke til kommentar
Bladkiosken Skrevet 30. mai 2016 Del Skrevet 30. mai 2016 Har brukt silikonformer i lengre tid, men oppdaget at i fire av de seks formene jeg har så er det brukt "fillers" i bunnen av de. To av de var kjøpt på Jernia, og de var ikke billige! Ønsker å kjøpe rustfrie eller av vanlig stål, men ikke lett å finne! Kjenner dere til butikker som selger? Lenke til kommentar
Bladkiosken Skrevet 30. juni 2016 Del Skrevet 30. juni 2016 (endret) Fant på Bakeren og Kokken. Der selger de blikkform på 1.5 liter til 89,- kroner. De har ramme av stål og er veldig solide. Mye bedre enn silikonformer. Bruker rapsolje til å smøre de. De må ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Går et par kilo mel fordelt på tre former. Rug er sunnere enn hvete: http://www.kk.no/livsstil/derfor-b%C3%B8r-du-velge-rug-framfor-hvete-17620 Endret 30. juni 2016 av Bladkiosken Lenke til kommentar
Bladkiosken Skrevet 7. juli 2016 Del Skrevet 7. juli 2016 Par kilo mel hvis ikke de hever så mye, som veldig grove brød ikke gjør, men er det mye fint mel i så er nok 1.5 kg mel nok. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå