Gå til innhold

980 Ti vs Titan X


Tesshin

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Billigste Titan X 10295,-

 

Billigste 980ti 6290,-

 

En tusenlapp her, og en tusenlapp der. Det blir fort penger av slikt. :p

 

Billigste 980ti er også fabrikk overklokket, så den er raskere enn en Titan X.

 

Men for å svare på et av spørsmålene i første post; så ja, MHz for MHz er Titan X raskere. Den har flere Cuda cores. Problemet er at Titan X med det trekker mer strøm, og dermed ikke klarer å holde de samme frekvensene som 980ti. Et Titan X på 1000MHz base clock, skulle vært ~8% raskere enn et 980ti på 1000MHz. Men grunnet at 980ti klokker seg høyere ble forskjellen bare ~3%

Lenke til kommentar

Hvordan da i tilfellet? Kanskje bedre med Titan allikevel?

 

Jeg ser nå at jeg bør oppdatere avataren

 

Jeg så en round-up test av forskjellige 980ti der de målte opp mot hverandre. Det de kom frem til var at det var ikke et eneste av kortene med tredjeparts kjøler som throttlet på temperatur. Alle throttlet på strømforbruk som Nvidia har låst. Dette var altså på luft. Asus Strix går vel gjerne opp til 1500MHz på luft den? Man kan nok hale et par MHz ekstra ut av kortene på vann, men det som også kommer frem da er at alle kortene blir kjørende på max hastigheten til det svakeste kortet i SLI.

 

Så, å kjøle Titan X med vann er ingen garanti for at kortene vil holde seg oftere og lenger på max boost clock i forhold til et 980ti. Det er strømforbruket som regulerer det i størst grad. Nizzen og de andre gutta i 980ti/TitanX tråden som bruker custom ROM kan kanskje dele litt mer av sine erfaringer. Spørsmålet er vel hvor aktuelt det er for deg. Jeg vet ikke om de har klart å lage en ROM som tillater å gi mer strøm til GPU en begrensningen som Nvidia har lagt inn..

Lenke til kommentar

Da er det naturlig å spørre hva som er det beste 980 ti man kan hive en vann blokk på?

 

Vente på kingpin versjonen kommer til Norge?

 

Det er da bedre å kjøpe en Titan X i stedet for å bruke ca det samme på en Kingpinkort. Du klarer ikkje å overklokke dette kortet noe særlig høyere enn noe annet 980ti på luft. Kingpinkorta er beregna for å overklokkes med LN2. Vann gjør heller ikkje susen, om man vil overklokke det høyere enn andre 980ti kort.

 

 

Max spenning med biosmod er 1.281v på 980ti og Titan X. Vil man ha mere, så må man hardmodde skjermkortet. Mere spenning hjelper knapt på luft og vann, derfor er det ikkje vits å kjøpe et 980ti classified/kingpin for å kjøre det på luft eller vann. Det skalerer rett og slett ikkje med mindre skjermkortet er veldig kaldt. Under 10 grader på vann, så begynner det å skalere virker det som. Mange minusgrader, så begynner det å skje ting. Maxvell er egentlig veldig kjedelig, fordi det ikkje går ann å skru opp spenningen og få masse ekstra mhz på gpuen. Slik som vi husker fra 780/780ti classified. Disse skalerte veldig bra med mere spenning. 600w+ per kort oooh yeah!  :mrgreen:  1700w load med bare 2 stk 780ti classy @ 1500+mhz og 3930k @ 5.2 ghz 

 

Til sammenlikning så bruker 5960x @ 4500mhz + 2x titan X 700w  @ load

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-TITAN-X-vs-GeForce-GTX-980-Ti

 

Det er vertfall så lite forskjell at det ikke er verdt å betale ekstra for Titan X.

 

Rimelig flaut å bruke den siden der. Det er kanskje en av de mest ubruklige sidene på hele internett...

 

Ett tips er å linke til noen tester/reviews rundt om på nettet. for vise om det er noe forskjell i spill, noe som disse skjermkorta er ment for. Da gjør du forumet bedre :)

 

Ikkje mye forskjell mellom 980ti og titan X, men noe.

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_980_ti_review,19.html

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...