Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lovlig å bytte til LED i nærlys?


J@9

Anbefalte innlegg

Hvordan er det med ettermontering av f.eks H7 led i nærlys?
Ser det er mye billig å få fra kina, men vet at kvaliteten er opp og ned..

Har fra før både park og skiltlys i led fra kina, disse har vel fungert et par år nå.

Men også hatt noen som har gått etter en dag.

 

 

Akkurat nå har jeg mega blue fra biltema.. og den ene pæra har gått..

 

Så det jeg vurderer nå er, H7 led.. men sokkelen kan ikke være tykkere enn originalt, siden det er fjerbelastet feste.. Prøvd med Xenon med plast sokkel, den ble for tykk og låste seg ikke.

 

Og hvor mange lumen må man ha for å ha greit lys?
Skal jo brukes både dag og natt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring med H7 LED er at det er totalt ubrukelig.

 

Jeg har sett dette i yrkessammenheng og det er to fundamentale feil som gjør at det aldri vil kunne fungere.

 

1: Lysmengden. Dioder tåler ikke i nærheten av den temperaturen som glødepærer eller gassutladningspærer tåler. Derfor kan det ikke kjøres høy nok effekt. Dioder med høy nok effekt vil kreve massiv kjøling - kjøleribber, ev. med vifter på, det får du ikke plass til inni lykta. Altså vil ikke en eller flere erstatningsdioder kunne levere nok lys til å gi en reell nærlysfunksjon.

 

2: Lysplassering. For at lykta skal gi riktig lysbilde er den HELT avhengig av at lyset kommer fra EKSAKT riktig posisjon - Senter av glødetråden. På en diodeerstatning kommer lyset fra overflata RUNDT denne posisjonen. Dermed er det umulig for lykta å gi riktig lysbilde. Selv glødepærer med mindre avvik i produksjonen slik at glødetråden sitter litt feil gir feil lysbilde. (Jeg liker dårlig å henge ut konkrete merker, men jeg har de siste par årene sett ca. 50 tilfeller der pæra bekreftet var årsaken til feil lysbilde, alle disse pærene var fra Biltema.)

 

Jeg har sett LED erstatningspærer i tåkelys og ingen av de jeg har sett har vært i nærheten av å ha noen form for lysbilde i det heletatt - Som igjen har gjort at disse måtte anmerkes feil på ved PKK.

 

Generelt sett vil jeg si at med mindre at lykta er spesielt bygd for det så egner dioder seg kun som bli-sett-lys, ikke lys du bruker for å se med.

Edit: Ser vi bort fra at det ikke vil fungere, er nok lovligheten i bestefall tvilsom, lykt og lyskilde skal være beregnet for hverandre. Jeg hadde en prat med teknisk hos Statens Vegvesen for en ukes tid siden ang. LED og merking. For merking av hovedlys har pr. dags dato ikke LED en egen merking. Merkingen skiller ut kun gassutladningspærer - D. LED er enda merket som H, tidligere kun brukt om halogen. Altså, H - halogen, D - xenon (Discharge). Nærlys - C, fjernlys - R. Normalt vil altså halogent nærlys være merket HC, xenon fjernlys DR. Jeg har sett LED ekstra fjernlys merket HR og det var disse jeg sjekket opp med Statens Vegvesen.

Endret av Leo_
Lenke til kommentar

vifter / kjøleribber sa du?

 

https://www.superbrightleds.com/moreinfo/h-series-bulbs/led-headlight-kit-h7-led-headlight-bulbs-conversion-kit-with-radial-heat-sink/2182/4871/

 

Har lignende i fjernlys på min egen bil selv, dog med vifter. Lyser som bare F ift orginale halogenpæra..

 

Men om du putter led i nærlyset ditt så blender du alle som er på veien....

Det er det beste forsøket jeg har sett hittil, men jeg tviler sterkt på at lysbildet vil bli bra, lyset sendes opp og ned.

Lenke til kommentar

Ville heller anbefalt å kjøpe et H7R HID system, R`en står for reflektor og gjør en meget god jobb med lysbilde, pæren er "blendet" slikt at den ikke sender ut masse strølys som du vil ellers finne på råner biler rundt om.

 

Det vil jo så klart enda ikke være godkjent uten automatisk høydejustering og lyktespyling, men du vil få mye bedre lys bilde og det uten å blende medtrafikanter.

 

Projector%20Reflector.jpg

Slenger med et til bilde av en D2R pære som da er original xenon pære fra blant annet div Honda biler med reflektor lampe, som du kan se er den skjermet på samme måte.

$%28KGrHqV,!i0E3Sb9G9+dBOIddTufQg~~0_35.

Endret av Bendorama
Lenke til kommentar

Har xenon i fjernlys samt ekstralykter, dog ikke lovlig det heller.. men er liten sjanse for å bli stoppet med det tror jeg.

Litt værre med nærlys.

 

Men, dropper den planen der, og får bare fortsette med halogen ;) 
Har halogen i nær og fjern nå, men det er pga eu-kontroll :p xenon skal inn igjen når bilen er godkjent :)

Kjører H1 55W digital slim, 4300k i fjernlys, og H11 55W 4300k  vanlige ballaster i ekstralys (biltema ekstralykter med den blå ringen rundt) og ballasten ligger inni lykta.

Men tror jeg fikk feil pærer på ekstralysene.. For disse har mye mer blåskjær enn fjernlysene.. Fjernlysene ser omtrent ut som halogen når dem har blitt varme, men lyser opp mye mer :)

Lenke til kommentar

Det er liten sjanse for du blir stoppet uansett med annet det er noe lys som skriker rare farger eller sprer lys som et romskip, er som regel kun EU som er utfordringen.

 

Men jeg ville droppa LED, lest en del harry forsøk der, i alle tilfeller har Xenon kommet bedre ut, pluss farge og strø lys av led i nær lampa blir nok i de fleste tilfeller fiasko.

Lenke til kommentar

Å, si ikke det. Jeg har blitt stoppet flere ganger på vei til jobb for ren "sjekke om det er noe mystisk på bilen din"-stopp. Inkludert en gang hvor sjefen fikk en smekk på lanken og beskjed om å fjerne Xenon fordi han ikke hadde automatisk senkning. Det viste seg at bilmodellen hans var unntatt fra regelen fordi den ble produsert før det ble lovpålagt og ble levert med Xenon fra fabrikken, men likevel.

Endret av Shruggie
Lenke til kommentar

 

 

vifter / kjøleribber sa du?

 

https://www.superbrightleds.com/moreinfo/h-series-bulbs/led-headlight-kit-h7-led-headlight-bulbs-conversion-kit-with-radial-heat-sink/2182/4871/

 

Har lignende i fjernlys på min egen bil selv, dog med vifter. Lyser som bare F ift orginale halogenpæra..

 

Men om du putter led i nærlyset ditt så blender du alle som er på veien....

Det er det beste forsøket jeg har sett hittil, men jeg tviler sterkt på at lysbildet vil bli bra, lyset sendes opp og ned.

Har slik, bare hb3 i fjernlys på min, med kjølevifte, er bra lysbilde og kraftig lys, så du må nok prøve før du spekulerer ;-)

 

Kompletterer xenon hovedlys mye bedre enn halogen som var som å tenne et telys i forhold..

Lenke til kommentar

Xenon i nærlys tar jeg ikke sjansen på, er en viss sjanse på å bli stoppet med det.
Gamlehuseieren vår, ettermonterte et H4 sett på firmabilen sin, han ble stoppet i kontroll, og fikk beskjed om å ta det av, hvis ikke, ville det bli bot neste gang ;)

Samt at det er vanskelig å sette inn xenon i nærlysene på bilen min, da klipsene ikke vil låse fast plastsokkelen på pæra, måtte isåfall ha fått tak i med metall sokkel.. Har sett det på nett en gang, så jeg vet det finnes :p
Men.. tar ikke sjansen ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...