Gå til innhold

Har du opplevd noe paranormalt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke opplevd noe sånt, fordi slikt eksisterer ikke... :)

 

 Nei, i den forstand at alt angivelig kan bevises vitenskapelig til slutt. Mange ting som var paranormalt før som i dag har mistet den statusen fordi vitenskapen har gjort fremskritt.

 

Paranormale ting eksisterer frem til de blir bevist vitenskapelig og dermed blir omgjort til normalt.

 

Edit; Fant denne, bra lesing en del av det der. Reflekterte mennesker som tar for seg temaet.

Endret av Dante's Inferno
Lenke til kommentar

Har sett en del på "Åndenes makt". Om det ikke finnes noe paranormalt og alt kan forklares med vitenskapen, så hvem gidd å drite seg ut får hele Norge? De hadde jo ikke stått frem og fortalt ting om det ikke var sant. Når man hører skritt og banking må det jo være noe mer. Har også sett en del episoder av "Ghost Adventures", og der prøver de og få det på tape, i motsetning til Åndens makt der de bare forteller historien og setter inn en klarsynt får å "renske opp". Skritt, banking og skygger er blant annet noe av det de greier å få på tape som ikke kan forklares. 

Endret av Lord-
Lenke til kommentar

Å bruke TV programmer som eksempel/ bevis for paranormale fenomener er å be om bråk fra fornuftige mennesker. Et TV program har som mål å tjene penger noe de ikke gjør hvis de ikke fremhever "bevisene" og bruker halvsannheter de vrir i sin retning. Skygger og lyder som forekommer på paranormal-TV kan ikke tas seriøst, det er lett å forfalske, lovlig også.

 

Må huske at vitenskapen ikke begynner med bevis, den begynner med spørsmål, noe mange virker å ha glemt. En annen ting er problemet med å gjenskape eventuelle resultater i paranormal forskning

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har opplevd mange merkelige ting som ikke har vært umiddelbart forklarbare. Det er jo derfor de var merkelige i utgangspunktet. Forklaringene kommer ofte før eller siden. Ser man tilbake i historien blir ofte de lenge mystiske og uforklarlige tingene ikke forklart før etter observatørens død. Kanskje mange generasjoner eller århundrer senere. Noen er ikke forklart ennå og noen blir sikkert ikke forklart før om flere generasjoner eller århundrer. Det at noen synes ting er mystisk nå behøver ikke bety at de ikke lar seg forklare i framtida.

 

For eksempel er det mange tryllekunster jeg har sett som jeg ikke kan forklare ennå og kanskje aldri vil finne noen forklaring på, men noen (tryllekunstneren) har åpenbart forklaringen nå og det blir sikkert flere med tida.

Lenke til kommentar

Det er mange tankefeil som må barberes bort før man kan kalle noe paranormalt, og i de fleste tilfeller så kan det avskrives.

I de fleste tilfeller tror jeg det er snakk om issues folk selv har enten tankemessig eller biokjemisk/organisk. Åndenes makt er et kommersielt underholdningsprogram som rekonstruerer hendelser etter noens opplevelser. Her er så og si alle historiene en eller annen form for telekinese for det er det som funker i et TV-program, noe som gjør dem ganske betenkelige. At noen er lettpåvirkelig og tar til seg dette og skaper det rundt seg selv er velkjent i psykologien. Tenker mest at det er ikke selve stedet som behandles av synske, men heller psyken til de som er med i programmet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg traff en gang en sigøynerkvinne som spådde fremtiden til mennesker ved å se på håndflaten deres. 

 

Vi var flere der og hun undersøkte folk en etter en. Når det ble min tur, ble hun helt paff. Hun sa: "WOW.....This guy!!". Hun mistet på en måte pusten og falt tilbake. Hun klarte ikke å gjenvinne fatningen. 

 

Og...so far, so good. Jeg tror ikke jeg har skuffet henne for å si det sånn.

Lenke til kommentar

For rundt 10 år siden var jeg og broren min veldig inn i buddhisme og den "9ende innsikt" og whatnot og var helt besatt på det. En natt etter vi hadde vært på festival og var sørpe full og stein så satt vi og diskuterte. Og plutselig begynte et lilla lys å omringe min bror. Det var selvsagt bare jeg som så det, han så det ikke. Men for meg var dette en dypt religiøs opplevelse og jeg begynte å grine. Noe min bror også gjorde som resultat av at jeg gjorde det.

 

I ettertid har jeg faktisk begynt å lese og undersøke litt om slike ting og det rimelige konklusjonen var jo at det slettes ikke var noe lilla lys rundt min bror. Det var min evne til å "bullshitte meg selv" som var årsaken til det. Massesuggesjon og den samme effekten som tillater at noen kan la seg hypnotisere av noen.

 

Selv er jeg nå materialistisk av meg, dvs at jeg tror at alt som eksisterer fysisk består av partikler og bølger. Og that's it. Det vil jo si at alt jeg opplever er noe jeg opplever fordi hjernen min gir og mottar signaler som sender dette videre til "jeg"-et, altså bevisstheten. Og det er allerede rimelig dokumentert hvor lett det er for at disse signalene forstyrres eller endres på vei til jeg-et. Så hvorfor noen kan tro på sine egne opplevelser er for meg helt utrolig.

 

Klart, opplevelsen kan være ekte. Men det betyr ikke at det faktisk er ekte. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Her kan du dele dine historier og tanker om du har opplevd noe overnaturlig/paranormalt. Jeg har selv ikke opplevd noe overnaturlig men tror på det. 

 

Uten å bry meg om å nevne detaljer, var det som forbauset meg mest at etter å ha sett ett fenomenalt syn, at bevisstheten forsøkte å fjerne minnet om hendelsen fortløpende. Måtte konsentrere meg flere ganger for å få festet hendelsen til hukommelsen

 

Husker at jeg spurte meg selv når det hendte; hvor mange ganger har "du" sett noe "fenomenalt", som så bevisstheten har fjernet uten at du fikk det med deg ... 

Lenke til kommentar

For å holde meg til trådens tema: Mnja, jeg tror ikke det faller under terminologien "paranormalt", men jeg har ingen 100% forklaring på hva som skjedde i denne historien

 

Når jeg var mindre (10-12 år) var jeg glad i å lage demninger. Derfor var det perfekt at rett bak hytten min var det en bitteliten bekk, som hadde utløp under en svær stein (type 5 meter høy, 8-10 meter bred stein).

En dag holdt jeg og en kompis på å lage demninger, jeg stod 1 meter foran steinen, kompisen min 5-6 meter ifra. Plutselig kommer det en enormt høy, gjennomskjærende lyd, som føles neste ut som et brøl. Hvor det kom fra aner jeg ikke, men jeg ble livredd å løp som pokker vekk derifra. Får fremdeles litt uggen følelse når jeg går forbi der.

 

Jeg har jo fundert litt på hva det var og har nok kommet fram til at den steinen enten var i bevegelse, eller at det var et dyr (hjort, elg, osv.). Dog, finner jeg det mest trolig at det var steinen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...