Sangesland Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 (endret) Hva er en ekte norsk frokost?Jeg får besøk fra brasil og har i den anledning lovet en ekte norsk frokost når hun ankommer tidlig på morgenen. Men, hva serverer jeg? Endret 31. august 2015 av Sangesland Lenke til kommentar
Sandy Koufax Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 WOOOT! Har du bilder av henne? Hva med hjemmebakt grovbrød, kokt egg, brunost, hvit ost,leverpostei og syltetøy? 2 Lenke til kommentar
k-orm Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Grovbrød med meierismør og gudbrandsdalsost med et glass melk og en kopp svart kaffe kansje? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Er vel egentlig ikke så mye som er erketypisk norsk, men det må vel inkludere kokt/stekt egg, (brun)ost, brød, syltetøy og smør. Er jo mulig å slenge inn juice, youghurt, leverpostei, tomat, agurk, paprika og te også for å lage mer et frokostbord. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 (endret) En eller annen form for grøt. Skal du gå skikkelig native er det jo noen norske pålegg som kan skremme henne bort som pultost f. eks. Sylte, lammerull, fenalår, røkt fisk, kaviar, multer. Noen er jo også begeistret for en Grandiosa. Endret 31. august 2015 av ^fmj Lenke til kommentar
kjekset Skrevet 1. september 2015 Del Skrevet 1. september 2015 Frokost: Grovt brød med hvitost. Ha egg som backup. Melk til drikke + vann fra springen som hun selv tar. God, sterk kaffe når frokosten er ferdig. Lunsj: Nordmenn har ikke tid til det Middag: Grandiosa Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 1. september 2015 Del Skrevet 1. september 2015 (endret) Brød, brunost, gulost, ridderost, syltetøy, kaviar, salami og skinke pluss kaffe.Så kan du jo diske opp med vaffler med brunost eller syltetøy senere på dagen,en sikker vinner, og veldig norsk greie.Multesyltetøy kan jo også være noe å få tak i,kan være spennende for henne å prøve, da multer i hovedsak vokser i norden, Russland, Kanada og Alaska. Endret 1. september 2015 av Malmern Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 1. september 2015 Del Skrevet 1. september 2015 Når eg tenker på norsk frukost så tenker eg fyrst og fremst på grovbrød (som er forholdsvis uvanleg i resten av verden). Blautkokte egg er vell også noke som ein no i dag omtrent utelukkande finner på norske frukostbord. I tillegg hadde eg satt fram brunosten og ei form for påleggspølse eller anna kjøttpålegg som f.eks leverpostei. Til drikke er det vell kun melk og svart traktekaffe som er nokenlunde tradisjonelle valg. Ellers er sjølvsagt vassgraut ein forholdsvis vanlig norsk frukost. Personleg vil eg anbefale at du avveier mellom det som er ein ekte norsk frukost, og det som du trur ho faktisk vil like. Å gå rett på servering av rømmegraut med skav av fenalår og flattbrød kan nok bli litt vell langt unna komfortsona dersom ho ikkje er vandt til å ete det som nærmast er som bederva melk og rått kjøtt å rekne (for utlendingar). Server gjerne vaffler med jordbærsyltetøy og brunost til frukost, det er ikkje ekte norsk frukost, men det er noke som nok smakar godt nok til at frukosten blir vellykka. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 1. september 2015 Del Skrevet 1. september 2015 I Gudbrandsdalen var søll en vanlig frokost før. Lenke til kommentar
Sangesland Skrevet 3. september 2015 Forfatter Del Skrevet 3. september 2015 takker for svar alle sammen! I Gudbrandsdalen var søll en vanlig frokost før. hva er søll? Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 3. september 2015 Del Skrevet 3. september 2015 Grovknust flatbrød (ala Mors Flatbrød på butikken), surmelk og spekekjøttbiter. Veldig godt. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 3. september 2015 Del Skrevet 3. september 2015 https://no.wikipedia.org/wiki/Soll Det er nam. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 3. september 2015 Del Skrevet 3. september 2015 Tradisjonell mat forandrer seg med tidene, men havregrøt er jo ganske greit, veldig kjedelig og ikke noe man imponerer en dame med, men du sa ingenting om det var meningen å gjøre Ellers så kan du servere (barke)brød med skyvepølse. Skyvepølse var "tradisjonsmat" i nesten 100 år. Lenke til kommentar
Sangesland Skrevet 3. september 2015 Forfatter Del Skrevet 3. september 2015 (endret) da takker jeg for alle svar.hopper nå på butikken for å kjøpe frokost (har ikke 100% bestemt meg for hva det blir. ser det litt ann med utvalget på butikken) Endret 3. september 2015 av Sangesland Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå