Gå til innhold

Brødbakemaskin, smart eller støvsamler?


Anbefalte innlegg

Har veldig lyst på en brødbakemaskin, men frykter den aldri vil være i bruk.

 

For 8 år siden kjøpte jeg en slik maskin, men etter 7-8 forsøk ble den aldri brukt og ble for noen år siden kastet. Brød ble små, eltekroken ødela halve brødet, og stort sett så hevet brødet ut av hele brødbakemaskinen og det så ikke klokt ut på kjøkkenet.

 

Men som sagt, dette er 8 år siden og jeg antar at mye har skjedd på den tiden.

 

Maskiner kan jo lage brød i flere størrelser nå, og dermed forsvinner problemet med at brødene er for små og eltekroken ødelegger halve brødet.

 

Så kort prosess:

 

Av dere som har en brødbakemaskin, hvor mange av dere bruker denne til vanlig? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Foreldrene til noen venner av meg lagde massevis av brøddeig og fryste dette ned i "plater" slik at de tinet fort, så hadde de alltid deig klar til og legge i maskinen. Så de spiste nystekt brød hver morgen ( De hadde en maskin som lagde mindre brød slik at det rakk til 1 brød om dagen) 

Lenke til kommentar

Det spørs jo litt kva behov du har.

Men dersom du har kjøkkenmaskin så er det veldig enkelt å lage deigen i den. Det einaste du sparer i arbeid er då å flytte deigen over frå kjøkkenmaskinga til brødformer, og deretter inn i ovnen.

 

Nystekte brød til frukost er sjølvsagt ein fin ting, men dersom du leser bruksanvisninga på brødbakemaskina så vil du sjå at ingen av maskinene er godkjente for bruk uten tilsyn p.g.a. brannfaren. Og dersom du likevell må stå opp for å holde oppsyn med maskina, så kan du liksågodt bruke steikeovnen. Sjølve brøddeigen kan du lage kvelden før og sette til heving over natta (noke som du i prinsippet uansett må gjere sjølv om du bruker brødbakemaskina).

 

Det å bake sjølv blir fort billegare, i alle fall om du baker såpass mykje i gongen at du kan være litt gjerrig på gjæra og du kjøper inn store pakkar med mjøl. Men dersom du bruker ferdigblandingar (som mange av brdbakemaskinene baserer seg på) så blir prisforskjellen mellom kjøpebrød og "heimebakt" brød mykje mindre.

Lenke til kommentar

Det spørs jo litt kva behov du har.

Men dersom du har kjøkkenmaskin så er det veldig enkelt å lage deigen i den. Det einaste du sparer i arbeid er då å flytte deigen over frå kjøkkenmaskinga til brødformer, og deretter inn i ovnen.

 

Nystekte brød til frukost er sjølvsagt ein fin ting, men dersom du leser bruksanvisninga på brødbakemaskina så vil du sjå at ingen av maskinene er godkjente for bruk uten tilsyn p.g.a. brannfaren. Og dersom du likevell må stå opp for å holde oppsyn med maskina, så kan du liksågodt bruke steikeovnen. Sjølve brøddeigen kan du lage kvelden før og sette til heving over natta (noke som du i prinsippet uansett må gjere sjølv om du bruker brødbakemaskina).

 

Det å bake sjølv blir fort billegare, i alle fall om du baker såpass mykje i gongen at du kan være litt gjerrig på gjæra og du kjøper inn store pakkar med mjøl. Men dersom du bruker ferdigblandingar (som mange av brdbakemaskinene baserer seg på) så blir prisforskjellen mellom kjøpebrød og "heimebakt" brød mykje mindre.

 

Jeg trur få personer bryr seg om den advarselen som med alt annet av elektrisk utstyr her i landet :p 

Lenke til kommentar

Jeg fikk (etter ønske) en brødbakemaskin. Den var så håpløs at den ble returnert. Brødene var ikke gode. De hevet ikke skikkelig (sikkert fordi eltekroken ikke var i nærheten av elte skikkelig). Å få eltekroken ut av brødet var et prosjekt i seg selv.

 

Dette må være det mest håpløse produktet jeg noen gang har sett i mitt liv. Det var så åpenbart bare ved å se på konstruksjonen at det aldri kunne bake spiselige brød.

Lenke til kommentar

Jeg fikk (etter ønske) en brødbakemaskin. Den var så håpløs at den ble returnert. Brødene var ikke gode. De hevet ikke skikkelig (sikkert fordi eltekroken ikke var i nærheten av elte skikkelig). Å få eltekroken ut av brødet var et prosjekt i seg selv.

 

Dette må være det mest håpløse produktet jeg noen gang har sett i mitt liv. Det var så åpenbart bare ved å se på konstruksjonen at det aldri kunne bake spiselige brød.

 

Du hadde sikkert samme maskin som jeg hadde tidligere.

 

Men ser nyere utgaver skal være langt bedre. To eltekroker, mulighet for egen kornbeholder, brød i flere størrelser og helt opp til 1,5 kg.

 

Den jeg hadde lagde små brød, og eltekroken tok ca halve brødet, dermed var halvpartenskiver med skorpe og et gigantisk hull i etter eltekroken.

Lenke til kommentar

Vi har en Kenwood som baker nå gode brød. For å unngå betong:

 

Max 45 % grovt mel

1/2 pose tørrgjær

finjustere vannmengde: Faller brødet sammen på mitten: For mye vann. 350 g vann pr 600 g mel er passe. (Står 380 g i bruksanvisningen)

 

Mer enn 10% solsikke er ikke bra for hevingen.

 

For mye olje ødelegger. Sukker / salt påvirker ikke heving så mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...