ProphetSe7en Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Har veldig lyst på en brødbakemaskin, men frykter den aldri vil være i bruk. For 8 år siden kjøpte jeg en slik maskin, men etter 7-8 forsøk ble den aldri brukt og ble for noen år siden kastet. Brød ble små, eltekroken ødela halve brødet, og stort sett så hevet brødet ut av hele brødbakemaskinen og det så ikke klokt ut på kjøkkenet. Men som sagt, dette er 8 år siden og jeg antar at mye har skjedd på den tiden. Maskiner kan jo lage brød i flere størrelser nå, og dermed forsvinner problemet med at brødene er for små og eltekroken ødelegger halve brødet. Så kort prosess: Av dere som har en brødbakemaskin, hvor mange av dere bruker denne til vanlig? Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Det ble fort en støvsamler for mine foreldre ihvertfall. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Bruker den kun til pizzadeig, bolledeig osv. Greit å programmere slik at deigen er ferdig når man kommer hjem fra jobb. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 31. august 2015 Forfatter Del Skrevet 31. august 2015 Til brød jeg ønsker den. Boller og pizzadeig går så fort å lage i kjøkkenmaskin likevel. Tanken på nystekt brød hver morgen er veldig fristende, for ikke snakke om at brød i butikk koster over 30 kroner. Må jo være en del å spare på å bake selv? Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 De brødene jeg har smakt fra bakemaskin har aldri hatt skikkelig skorpe. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 31. august 2015 Forfatter Del Skrevet 31. august 2015 Hva mener du? At de er bløt? Trodde der var egne programmer for å få de med sprø skorpe, men mulig jeg bare har drømt det Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Skorpen er der, men det er ikke en gylden og glatt overflate slik som det skal være. Tror du må frem med pensling for å få til det. Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Foreldrene til noen venner av meg lagde massevis av brøddeig og fryste dette ned i "plater" slik at de tinet fort, så hadde de alltid deig klar til og legge i maskinen. Så de spiste nystekt brød hver morgen ( De hadde en maskin som lagde mindre brød slik at det rakk til 1 brød om dagen) Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Og jeg vil tru at maskinene du får i dag er mye bedre en de som er 8 år gamle. Du kan jo kjøpe en maskin, Prøve den ut og evt returnere den om du ikke er fornøyd ? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Det spørs jo litt kva behov du har. Men dersom du har kjøkkenmaskin så er det veldig enkelt å lage deigen i den. Det einaste du sparer i arbeid er då å flytte deigen over frå kjøkkenmaskinga til brødformer, og deretter inn i ovnen. Nystekte brød til frukost er sjølvsagt ein fin ting, men dersom du leser bruksanvisninga på brødbakemaskina så vil du sjå at ingen av maskinene er godkjente for bruk uten tilsyn p.g.a. brannfaren. Og dersom du likevell må stå opp for å holde oppsyn med maskina, så kan du liksågodt bruke steikeovnen. Sjølve brøddeigen kan du lage kvelden før og sette til heving over natta (noke som du i prinsippet uansett må gjere sjølv om du bruker brødbakemaskina). Det å bake sjølv blir fort billegare, i alle fall om du baker såpass mykje i gongen at du kan være litt gjerrig på gjæra og du kjøper inn store pakkar med mjøl. Men dersom du bruker ferdigblandingar (som mange av brdbakemaskinene baserer seg på) så blir prisforskjellen mellom kjøpebrød og "heimebakt" brød mykje mindre. Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Det spørs jo litt kva behov du har. Men dersom du har kjøkkenmaskin så er det veldig enkelt å lage deigen i den. Det einaste du sparer i arbeid er då å flytte deigen over frå kjøkkenmaskinga til brødformer, og deretter inn i ovnen. Nystekte brød til frukost er sjølvsagt ein fin ting, men dersom du leser bruksanvisninga på brødbakemaskina så vil du sjå at ingen av maskinene er godkjente for bruk uten tilsyn p.g.a. brannfaren. Og dersom du likevell må stå opp for å holde oppsyn med maskina, så kan du liksågodt bruke steikeovnen. Sjølve brøddeigen kan du lage kvelden før og sette til heving over natta (noke som du i prinsippet uansett må gjere sjølv om du bruker brødbakemaskina). Det å bake sjølv blir fort billegare, i alle fall om du baker såpass mykje i gongen at du kan være litt gjerrig på gjæra og du kjøper inn store pakkar med mjøl. Men dersom du bruker ferdigblandingar (som mange av brdbakemaskinene baserer seg på) så blir prisforskjellen mellom kjøpebrød og "heimebakt" brød mykje mindre. Jeg trur få personer bryr seg om den advarselen som med alt annet av elektrisk utstyr her i landet Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Jeg fikk (etter ønske) en brødbakemaskin. Den var så håpløs at den ble returnert. Brødene var ikke gode. De hevet ikke skikkelig (sikkert fordi eltekroken ikke var i nærheten av elte skikkelig). Å få eltekroken ut av brødet var et prosjekt i seg selv. Dette må være det mest håpløse produktet jeg noen gang har sett i mitt liv. Det var så åpenbart bare ved å se på konstruksjonen at det aldri kunne bake spiselige brød. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 31. august 2015 Forfatter Del Skrevet 31. august 2015 Jeg fikk (etter ønske) en brødbakemaskin. Den var så håpløs at den ble returnert. Brødene var ikke gode. De hevet ikke skikkelig (sikkert fordi eltekroken ikke var i nærheten av elte skikkelig). Å få eltekroken ut av brødet var et prosjekt i seg selv. Dette må være det mest håpløse produktet jeg noen gang har sett i mitt liv. Det var så åpenbart bare ved å se på konstruksjonen at det aldri kunne bake spiselige brød. Du hadde sikkert samme maskin som jeg hadde tidligere. Men ser nyere utgaver skal være langt bedre. To eltekroker, mulighet for egen kornbeholder, brød i flere størrelser og helt opp til 1,5 kg. Den jeg hadde lagde små brød, og eltekroken tok ca halve brødet, dermed var halvpartenskiver med skorpe og et gigantisk hull i etter eltekroken. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Jeg tror ingenting på at nyere utgaver er bedre. Og én ting til: den peip som et lite helvete når brødet var ferdig, og var dermed kinkig å ha på over natten for nybakt brød om morgenen. Tenk over om du har et lydtett sted å ha den. Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Vår samler ikke støv, men vi bruker den ikke lenger til brød, da mamma foretrekker å lage sine egne, selv om det var digg å kunne våkne om morran, gå ut i boden, og ta ut et nystekt brød. I disse dager blir den i all hovedsak brukt til pizzadeig. Lenke til kommentar
Luske_Ludvig Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Vi har en Kenwood som baker nå gode brød. For å unngå betong: Max 45 % grovt mel 1/2 pose tørrgjær finjustere vannmengde: Faller brødet sammen på mitten: For mye vann. 350 g vann pr 600 g mel er passe. (Står 380 g i bruksanvisningen) Mer enn 10% solsikke er ikke bra for hevingen. For mye olje ødelegger. Sukker / salt påvirker ikke heving så mye. Lenke til kommentar
Luske_Ludvig Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Jeg måler alt i vekt fordi da jeg setter beholder på en brevvekt når jeg måler opp. Da slipper jeg å skitne til litermål, mest nøyaktig og kjappest. Lenke til kommentar
Luske_Ludvig Skrevet 31. august 2015 Del Skrevet 31. august 2015 Tips: Mengder med "pent" brukte maskiner på Finn.no Vær skeptisk til plast-maskiner. Hadde en Melissa brødbakemaskin før som oxo bakte bra som holdt på å ta fyr pga gåen termostat eller noe. Fortsatt skeptisk til nattbakst... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå