Gå til innhold

Hardware for solenoidkontroll fra Raspberry Pi 2


Anbefalte innlegg

Hei,
Har tenkt å benytte en Raspberry Pi 2 for å kunne styre noen (3) solenoid-motorer (actuators?). Er fullstendig noob innenfor feltet, så korriger gjerne enhver feilaktig antakelse, og tenk på forhånd at jeg ikke aner hva jeg skriver om :)
Planen min er å bruke en solenoid som en lås/slå på en svingdør i en hundegård; solenoiden dytter ut når det er "låst", og døren går ikke opp.

Softwaren for kontroll utvikler jeg selv, men hardware-biten sliter jeg med å kunne ta avgjørelser på. Sålangt tror jeg at noe ala dette blir løsningen:

Solenoid(er): https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=10-477-93&toc=28610
Strømforsyning: https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=69-492-59&toc=19681 (byttes ut med noe med bedre karakteristikker i felten, f.eks noe som tåler minusgrader: https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=69-965-83&toc=0 )

 

Det jeg lurer på er hvordan man får en Pi 2 til å styre noe med dette nivået med spenning/amp. Såvidt jeg har skjønt sålangt kan man bruke en Relè eller en "Driver" chip, f.eks noe ala ULN2803, og ta strømmen gjennom disse for å kontrollere 24V-spenningen som går til solenoidene. Dette er en antakelse som jeg ikke er sikker på, så feedback er meget satt pris på.

 

: Hva trenger jeg for å trygt kunne kontrollere 24V fra en Pi 2 (med 3.3V eller 5V output); en Relè eller en "Driver", og i såfall; Hva, hvilken, hva mer trengs, og om mulig anbefal ting fra Elfa :)

 

Tilbakemelding på alt mottas med utrolig mange takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...