Gå til innhold

Lønnskrav etter 1 mnd i jobb


Anbefalte innlegg

En nyutdannet ble ansatt, hans første jobb. Avtalen var at etter et halvt år skulle lønnsbetingelsene revurderes. Etter en måned i jobb fikk han tilbud om et vikariat et annet sted. Han går da til arbeidsgiver og ber om 200 000 mer i lønn, ellers slutter han. Svaret ble nei, og han sluttet.

Synes folket dette er helt greit, eller har man en moralsk plikt til å stå i jobben lenger når man først har tatt den - la oss si et år?

For ordens skyld: ingenting galt med arbeidsforholdene, heller ikke kortere reiseveg til den nye jobben - vel ei mil lengre, faktisk. Begynnerlønna var forøvrig 750 000.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En nyutdannet ble ansatt, hans første jobb. Avtalen var at etter et halvt år skulle lønnsbetingelsene revurderes. Etter en måned i jobb fikk han tilbud om et vikariat et annet sted. Han går da til arbeidsgiver og ber om 200 000 mer i lønn, ellers slutter han. Svaret ble nei, og han sluttet.

Synes folket dette er helt greit, eller har man en moralsk plikt til å stå i jobben lenger når man først har tatt den - la oss si et år?

For ordens skyld: ingenting galt med arbeidsforholdene, heller ikke korteroe reiseveg til den nye jobben - vel ei mil lengre, faktisk. Begynnerlønna var forøvrig 750 000.

 

Ganske sykt å be om 200' oppå allerede sinnssyk startlønn! Men det er jo litt dårlig gjort om han ikke allerede hadde varslet det, det "koster" jo arbeidsgiver litt å ansette nye folk hele tiden. Men det er jo hans liv! Kan bli ett forklaringsproblem ifremtiden når det blir tatt opp i intervju eller lignende. 

Lenke til kommentar

Så lenge ein forheld seg til den avtalte oppsigelsestida så ser eg ikkje problemet med dette.

Ein av risikoane ved å ansette folk på seks måneders prøvetid der ein har 14 dagars gjensidig oppsigelsestid er at ein på 14 dagars varsel kan miste den nyansatte, fordelen på den andre sida er at dersom ein vil bli kvitt arbeidstakaren så kan ein også gjere dette med berre 14 dagars varsel.

 

Men om han har 3 måneders oppsigelsestid og går på dagen dersom han ikkje får meir lønn så er ikkje dette greit. Verken moralsk eller juridisk sett (men gjer ein dette så pådrar ein seg eit erstatningsansvar ovanfor arbeidsgiver).

 

Det hadde også vært noke anna om avtalen med arbeidsgiver var at den nyansatte skulle få f.eks. 200 000 meir etter eit halvt år, men eg ser ingen moralsk eller jurdisk grunn til at arbeidstakaren skal være forplikta å stå i jobben lenger på grunn av eit vagt løfte om at lønna skal bli revurdert.

Lenke til kommentar

Takke ja til et skarve vikariat kan være skummelt i disse tider. Mange som nedbemanner og kvitter seg med folk.

Også mange firma som har veldig få jobber så de har folk som sitter ledig. Kort og mellomlang sikt ser faktisk veldig dårlig ut. Må vel bare klamre seg fast der man er nå tror jeg, kan være greit å ha noen år i firmaet man jobber for.

Lenke til kommentar

vell om det var et bedre tilbud ( regner med vikariatet betalt tilsvarende bedre som han ba om ) så er det jo en ærlig sak og både reforhandle og eventuelt slutte , når alt kommer til alt så skylder man ikke en arbeidsgiver mere lojalitet en de normalt gir tilbake og arbeidgivere storset ser på profitten og ansetter og sier opp deretter.

 

dog i disse tider er det jo en helt annen diskusjon om det er særlig lurt , men det får jo han ta på egen kappe , man ser jo å litt egoistisk ut når man gjør slike ting .


så jeg stiller med 50/50 i denne saken ;)

Lenke til kommentar

Nyutdannet med 750 000 kroner i startlønn? Om fyren ikke har doktorgrad, høres det veldig høyt ut. Kan du si noe om hvilket yrke det er snakk om?

 

Angående det moralske i denne saken, så synes ikke jeg det er særlig vesentlig. Det ser ikke nødvendigvis særlig bra ut på CV-en hans i fremtiden, men han er i sin fulle rett til å si opp. Selvsagt må han jobbe ut oppsigelsestiden om ikke noe annet avtales, og om det ikke gjøres vil det kunne medføre sivilt erstatningskrav i tillegg til at det er brudd på straffelovens bestemmelser.

Lenke til kommentar

Hvilken utdanning det er snakk om, er mindre interessant, men det burde være lett å gjette.

For øvrig syntes han nok selv at grunnen var på kanten, så han desinformerte litt ved å si til dem som spurte at han sluttet fordi "det er noe jeg ikke er fornøyd med". Han voktet seg vel for å si at det var lønna (og hvor stor den var), men dét var sannheten.

Lenke til kommentar

Går jo også an å spørre seg om han ikke kanskje ikke fikk et veldig lavt tilbud hos første arbeidsgiver. Dersom han etter kun en måned i jobb får et tilbud 200 000 over det han har, så har iallefall en av arbeidsgiverne bommet på lønnen. Forstår godt at folk reagerer dersom man slutter etter en måned, men forstår også godt at man slutter når man får den type tilbud etter en måned. Det er tross alt snakk om ganske mye mer penger. 

 

Man oppgir aldri en negativ årsak når man sier opp en stilling. Man slutter ikke fordi lønnen er for lav, men man slutter fordi man ønsker nye utfordringer. Rett og slett fordi folk prater sammen, særlig i fagmiljøer som er litt mindre hvor alle kjenner alle. Det at han voktet seg for å oppgi lønn som årsak for å si opp stillingen synes jeg virker fornuftig. 

Lenke til kommentar

Nyutdannet med 750K i startlønn?

 

Lege i privat sektor, plastisk kirurgi?

 

Omreisende tekniker på skip og offshore anlegg?

 

Eller hadde han eventuelt noen spesiell kjernekomptanse i utdannelsen sin ( f.eks IT/ingeniør/realfaglig ) som bedriften er/var veldig i beit på?

 

Ellers er det vel på kanten som flere har sagt, men siden det var helt i starten av karrieren så er det ingen som kommer til å bry seg om dette noen år inn i fremtiden, hva erfaring og CV angår.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...