Gå til innhold

Trenger eg to skjermkort?


Anbefalte innlegg

Heihå.

 

Har nå ett Geforce GTX 660 Ti og to skjermer. Spiller på den ene mens eg somregel enten ser YT eller ser livestream samtidig på den andre. Blir ytelsen på skjermkortet påvirket av det eg ser på mens eg spiller (feks H1Z1) ? Ville eg for eksempel få bedre ytelse med to skjermkort, der en skjerm har hvert sitt kort?

 

Beklager om det er dumt spørsmål, men er ikke så veldig inne på slike ting.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt som vises på skjermen går gjennom skjermkortet så to skjermkort er alltid bedre enn ett. Hvis kortet du har nå fungerer bra til spillene du spiller og YT samtidig så ser jeg liten vits å kjøpe et til, men hvis det blir betydelig bedre hvis du ikke ser YT samtidig så kan du kjøpe et skikkelig billigkort til den andre skjermen da det ikke er vits å kjøpe et kort til 1.000-1.500,- bare for det. Da kan du heller bytte ut med et GTX 970 kort.

 

Jeg har dette som reservekort og det drar alt av video jeg har kastet på det, noen spill også faktisk :D

Lenke til kommentar

Man har jo en del problematikk når man kjører 2 skjermkort vs 1 :

 

*Høyere effektforbruk.

*Støyer mer.

*Må betale mer i strømforbruk.

*Småproblemer med drivere.

 

Når det gjelder temperaturene dine så kan du jo se om det hjelper å klokke litt ned på den ene gpu'en som du bruker til skjerm nr 2 (den du ikke spiller på) , dette vil som regel føre til lavere effektforbruk og dermed lavere varmeutvikling = Mindre støy.

Lenke til kommentar

Du bruker bare en GPU så vidt jeg har forstått så du kan ikke klokke ned noe separat for den ene skjermen. 75 grader er ikke spesiellt høyt ved høy load hvis det er normal romtemperatur i rommet.

 

To kort har ingen problemer med drivere så lenge man ikke kjører i SLI. SLI betyr at du har to identiske kort som brukes som ett/ kombineres til ett i software.

Lenke til kommentar

Har du en nyere CPU med integrert skjermkort (som jeg regner med at du har), kan du også kjøre skjermen du ikke spiller på over det integrerte skjermkortet. Jeg kjører et treskjermers oppsett på denne måten. Hvor skjerm tre primært brukes til streaming - og er koblet på integrert GPU på en i5 2500K CPU.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Den har integrert skjermkort (Intel® HD Graphics 3000). Du har sikkert et par skjermutganger bak på hovedkortet, HDMI + DVI/VGA bruker å være vanlig for den generasjonen. Skjermen din har sikkert flere ulike innganger også - så da kan du veksle mellom hvilken GPU du bruker ved hjelp av flere kabler.

 

Men du må sette opp BIOS til å bruke både IGP og eksternt skjermkort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...