Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei :)

Vi er to jenter som nettopp har fått oss frosk, det er nok en helt vanlig norsk, buttsnutefrosk. 
Vi har to frosker som er veldig små, nettopp ferdig med rompetrollstadie ca. og så har vi 6 rompetroll.
Vi har lest at rompetroll kan få fiskemat for småfisk, men hva skal vi gi til "tenårings froskene"? vi har lagt  levende mark inn i terrrariet deres, men vet ikke om de har spist dem, vi har ikke sett markene siden vi la dem inn, men regner med at vi finner dem ved rensing av buret i morgen.

 

Noen som har tips om hva vi skal gi så små frosker og hvor man får tak i det??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har en dyrebutikk som selger fex, edderkopper, pinnedyr og tusenben, så har de som regel en kasse i nærheten eller på bakrommet full i melbiller og melormer.

du kan spørre dem om det er mulighet for å få "adoptere" noen slik at du selv kan avle frem den froskematen du trenger.

Lenke til kommentar

Sant... Skulle skrevet "herptiler", som er fellesbetegnelsen for reptiler og amfibier.

 

Frosken tipper jeg trenger et godt filtrert akvarium med landdel. Det er dyreplageri å ha den i et tørt terrarium. De trenger vann og høy luftfuktighet, og de blir flere år gamle. De er fredet i norge, og det blir færre og færre av dem ute i naturen, noe som ikke er bra. Da hjelper det heller ikke at dere tar frosker med hjem og tar livet av dem, selvom hensikten kanskje var god. Om man på død og liv skal ha frosk i fangenskap så fungerer det mye bedre med en froskeart som faktisk er egnet for det. Afrikansk dvergfrosk er f.eks et mye bedre alternativ. De kan du ha i et vanlig akvarium, og de må ikke ha levende for.

 

Voksne frosker spiser små insekter og snegler som de finner på land. Unge frosker spiser mindre versjoner av disse, både på land og i vann. Rumpetroll er planteetere og spiser alger.

 

Slipp den ut i skogen igjen, de er ikke spesielt enkle å få til å trives i fangenskap. Man skal rett og slett ikke ha dyr om man ikke har tilegnet seg god kunnskap om hvordan de skal tas vare på, FØR man skaffer seg dem.

Endret av Shirmah
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...