Gå til innhold

Skjermteknologi


konber

Anbefalte innlegg

Så vidt jeg vet så er også dagens skjermteknologi basert på piksler med RGB-farger. Med rød, grønn og gul, så skal man i hvertfall i den virkelige verden kunne lage samtlige farger som eksisterer. Hvorfor er det da slik at få eller ingen skjermer klarer og vise alle farger. Man klarer (nesten) heller ikke å dekke s-RGB-området som er ett definert fargeområde. Hva skyldes dette? I mitt hode så skulle dette være en smal sak som "lett" kan løses med noen fiffige algoritmer o.a. 

 

Hilsen 

Konrad

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det blir dyrere, så enkelt er det. Er forbrukeren fornøyd med det h*n får i forhold til pris så er det meningsløst å lage et dyrere produkt som ikke vil selge like bra :)

Vel, ja det kan jo tenkes at bedriftene spekulerer i å drive utviklingen i ett passe tempo slik at vi forbrukere tynes for mest mulig penger. På en annen side, så tenker jeg at f.eks. Apple skulle ha laget skjermer med 100% fargegjengivelse/100% s-RGB for å ligge forran konkurentene og dermes stjele markedsandeler. 

 

Så er det da slik at det egentlig ikke foreligger noen tekniske hindringer, kun økonomiske interesser?

Lenke til kommentar

Mer eller mindre, ja. Må tenke på at i det dyre segmentet så tjener produsentene minst, vanskelig å ta 50K for en skjerm som ikke har veldig merkbar forskjell. Apple er et dårlig eksempel, på det meste egentlig, da de har "tilhengere/ fanboys" som kjøper uansett. Apple er mote ikke topprodukter, satt på spissen selvfølgelig. Apple selger også produktene sine som et økosystem som fungerer veldig bra, det er mye av grunnen til at de klarer å holde på kundene sine så bra som de gjør :)

 

Denne har visst 100% RGB, Det er veldig mange faktorer som skaper et skarpt bilde, man kan ikke bare se på s-RGB skalaen. Må også tenke på hva øyet klarer å se. Kvaliteten og fargene på opptaket/ bildet, kilden som sendes til skjermen rett og slett :)

 

Det er mye pga økonomi og mye pga vitenskapelige og teknologiske faktorer som igjen vil påvirke økonomien. Blir samme som lyd, man klarer bare å forbedre kvaliteten opp til et visst nivå før det ikke merkes av forbrukeren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...