Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Kjøleskapet lukter vondt? Hva kan dette kome seg av?


Anbefalte innlegg

Vi flyttet i des. 2014, og det gjorde kjøleskapet vårt, med.

Vårt Electrolux no-frost fra 2008 avgir en lukt som ikke er særlig godlukter å regnes for. Minner meg om samme vonde lukt jeg fikk inn i Skoda Octaviaen min, for noen år siden. Denne feil gjorde det til at bilen måtte til verkstedet hvor utjevning av gassen i AC anlegget måtte balanseres/skiftes ut.

 

Så har kjøleskapet ikke tålt flyttingen vår?, og er dette CO2 gass som kommer ut? Det er omkring en uke siden lukta dukket opp.

 

7 års drift synes vi var 3 år for kort, om dette må gå veien "på søpla". 

Det er vel ikke lønnsomt å hyre inn en reparatør, som fort vil komme opp i 1-2 000 kroner?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Oppreist etter flytting , før bruk"-opplegget er sant, men vi snakker 1-3 timer avhengig av modell.

 

Gassen flyter ut i radiatoren da den ligger og skapet er avhengig av å stå oppreist etterpå så gassen kan renne ned i kompressoren igjen. 

Dette er da viktig da den samme gassen er smøremiddel og skap som settes på strøm uten å ha stått oppreist vil da kjøre tørt og i de fleste tilfeller skjære seg og stoppe opp for godt. 

 

Men lekke, det høres snodig ut. 

Transportskade høres rett ut.

 

 

Når dette skjer i en bil er det forlite bruk som er den hyppigste årsaken. 

Siden gassen er smøremiddel også burde AC-knappen i en bil stå på hele tiden, hele året.

Slår man den av om vinteren , vil den stå helt stille og slanger vil morkne og gummi bli hardere, da kan det hende man får sprekk så gassen lekker ut og da vil kompressoren ta kvelden ved neste bruk. 

 

De 10-20 laken det koster å bytte er kjipere en den 1000lappen ac-påfylling pga helårsbruk koster ca hvert 3 år. 

 

Dessuten vil den fungere som en avfukter om vinteren og redusere kondens på innsiden av rutene. 

Endret av War
Lenke til kommentar

Hvis skapet ble flyttet i desember og det fortsatt fungerer/kjøler som det skal, så er det ikke lekkasje av kjølemedium.

 

Da skapet ble flyttet, ble det oppbevart lenge uten å være i drift? Og i såfall, ble det vasket skikkelig? Det vil alltid være noe søl og/eller matrester i kjøleskap og frysere. Dette vil ikke lukte når det er kaldt, men når skapet slås av og blir varmt vil det merkes. Hvis det startes raskt igjen (som når man fryser av fryseren) vil det gå greit. Men hvis skapet lagres lukket og ubrukt over litt tid kan det bli mye lukt som kan være vanskelig å bli kvitt.

 

De fleste produsenter anbefaler at skapet står oppreist noen (2-4) timer etter transport. Men en del anbefalinger sier at det kan være lurt å forlenge denne tiden på eldre/brukte skap.

Lenke til kommentar

Det er utelukket at lukten er dannet av mat og ikke rengjøring.

 

Skapet stod oppreist ved flytting, ble satt på etter en time. Skapet fungerer helt ok med kjøling/frys, MEN vi har oppdaget at det renner vann eller væske ut fra et sted inne i skapet. Vannet renner ned på gulvet og utenfor skålen for no-frost systemet.

 

Gir dette noe mer m ening?

Lenke til kommentar

Ok, da er saken løst.

 

For en dag siden, til tross for at lukten minnet skinnsykt lik AC anlegg i bil med ujevnheter mellom gassene, vi måtte etter gjennomgang av kjøleskapet (grundigere), flytte oss 1.5 meter til venstre for kjøleskap, til Ikea seksjonen under oppvask kummen. 

 

Her finnes en plast innredning for brun, plast og grå avfall Det var satt over en gul plastpose rundt plas dunken for grå avfall. Ved nærmere undersøkelse luktet denne ikke særlig utmerket. Denne plastposen er en ekstra sikkerhets pose. Vi kunne ikke kommer nærmere til hvorfor den luktet ille, men nå r det 24 timer siden vi flyttet plastposen ut i garasjen. Lukten fra kjøkkenet er borte, mens vi nå har en vond lukt i garasjen, inntil søppelbil kommer mandag og henter grå dunk.

 

 

Vi slapp unna med å kjøpe nytt kj. skap, og takk for innspill J

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...