Gjest Bruker-369050 Skrevet 13. juli 2015 Del Skrevet 13. juli 2015 Har ei venninne som kommer på besøk kl 5, men misforsto tidspunktet så nå har jeg stekt opp kjøttdeig som jeg har hatt i en pastasaus. Skal jeg sette dette kaldt til hun kommer, eller kan det stå i romtemperatur? Lenke til kommentar
-ɐMoԀ- Skrevet 13. juli 2015 Del Skrevet 13. juli 2015 Spis det opp lol Jeg hadde satt det kaldt. (jeg er ingen kokk) Lenke til kommentar
Gjest Bruker-369050 Skrevet 13. juli 2015 Del Skrevet 13. juli 2015 Hun kommer visst snart så skal steke det opp med en gang når hun er her. Blir vel ikke matforgiftet av at det står en halvtime? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 13. juli 2015 Del Skrevet 13. juli 2015 Så lenge kjøttet er stekt kan det stå lenge i romtemperatur. Lenke til kommentar
Kyrre S. Skrevet 13. juli 2015 Del Skrevet 13. juli 2015 (endret) så nå har jeg stekt opp kjøttdeig som jeg har hatt i en pastasaus Skjønte ikke, har du stekt kjøttdeigen som du skal ha i en pastasaus? I såfall la sausen småkoke - en god pastasaus tar timesvis å lage Endret 13. juli 2015 av Kyrre S. Lenke til kommentar
TMB Skrevet 14. juli 2015 Del Skrevet 14. juli 2015 så nå har jeg stekt opp kjøttdeig som jeg har hatt i en pastasaus Skjønte ikke, har du stekt kjøttdeigen som du skal ha i en pastasaus? I såfall la sausen småkoke - en god pastasaus tar timesvis å lage Neida, tar 3 minutter med Toro 2 Lenke til kommentar
Kyrre S. Skrevet 14. juli 2015 Del Skrevet 14. juli 2015 Smaker jo søppel. Jeg sa god. 1 Lenke til kommentar
Norgespakka Skrevet 14. juli 2015 Del Skrevet 14. juli 2015 Stekt kjøttdeig kan stå i romtemperatur 30 min uten at man blir matforgiftet. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 15. juli 2015 Del Skrevet 15. juli 2015 Stekt kjøttdeig kan stå i romtemperatur 30 min uten at man blir matforgiftet. Formelt sett riktig, men noen vil oppfatte 30 min som maksimumstid. I realiteten kan stekt kjøttdeig uten problemer stå en hel dag i romtemperatur. Stekingen vil nemlig ha drept de aller fleste mikroorganismer. Lenke til kommentar
Norgespakka Skrevet 15. juli 2015 Del Skrevet 15. juli 2015 Stekt kjøttdeig kan stå i romtemperatur 30 min uten at man blir matforgiftet. Formelt sett riktig, men noen vil oppfatte 30 min som maksimumstid. I realiteten kan stekt kjøttdeig uten problemer stå en hel dag i romtemperatur. Stekingen vil nemlig ha drept de aller fleste mikroorganismer. Ja det tror jeg og. Har da spist pølser fra pakke som har vært åpnet i flere dager, på fjelltur. Nå er pølser riktignok tilsatt forskjellig. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 15. juli 2015 Del Skrevet 15. juli 2015 Disse reglene er nok laget med veldig store marginer og tar utgangspunkt i "worst case". Heri Norge er vi veldig lite utsatt for den slags risiko. Har selv hatt åpnede melkekartonger tom. som har blitt glemt i romtemp i 10 timer uten at det skjedde noe med lukt eller smak. Se her hovedårsak til at mat kan bli farlig ved manglende kjøling: "Cooking temperatures less than or equal to 100 °C (212 °F) allow some B. cereus spores to survive.[10] This problem is compounded when food is then improperly refrigerated, allowing the endospores to germinate" Merk at dette hovedsaklig gjelder ris. https://en.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 15. juli 2015 Del Skrevet 15. juli 2015 (endret) Har selv hatt åpnede melkekartonger tom. som har blitt glemt i romtemp i 10 timer uten at det skjedde noe med lukt eller smak. For bare 60 år siden hadde ikke folk kjøleskap. Likevel overlevde de greit. Melk rett fra gårdene var ikke pasteurisert, men tålte likevel mange, mange timer i romtemperatur. For ikke lenge siden levde jeg uten kjøleskap i mange år. Ingen store problemer, men måtte handle oftere enn én gang i uka. Jeg kastet ikke mer mat da enn jeg gjør nå som jeg har flyttet og har fått meg kjøleskap. Endret 15. juli 2015 av Vox_populi Lenke til kommentar
Vice Skrevet 15. juli 2015 Del Skrevet 15. juli 2015 Ja. Vil tro problemet ligger primært hos mat som det allerede er galt med og som har blitt infisert av ett eller annet. Her i Norge og i de fleste vestlige land er det høy mathygiene og dermed svært lav risiko. Men med én gang man beveger seg til land med dårligere mathygiene har sikkert svært mange opplevd hvordan det "påvirker helsa" Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå