Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

FTP-SERVER


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
FTP-SERVER, Hvordan lage en FTP-SERVER???????

 

Det er sikkert mange som hadde satt pris på om du hadde vist litt moderasjon i bruken av CAPS og spørsmålstegn i topic, og innlegg som sådan.

 

Det finnes mye god software til dette formålet. Ta et søk på www.downloads.com eller www.tucows.com og du vil sikkert finne en du liker. Selv bruker jeg G6 som er en eldre versjon av Bulletproof. Den serveren har et veldig enkelt og informativt GUI samtidig som den har mange gode funksjoner og muligheter.

Lenke til kommentar
ProFTPD er min soleklare favoritt!

Utrolig kraftig og ikke minst gratis. :yes:

Ser lissom ikke ut som om proFTPd kjører på no særlig annet enn UNIX. Var det egentlig så vanskelig å forstå at han skulle ha en til Windows. :roll:

 

Har brukt Serv-U selv en god stund nå. Er meget enkel i bruk og lett å sette opp.

 

Skal du ha noe litt mer for den erfarne brukeren, kan jo faktisk ioFTPd være noe for deg.

Lenke til kommentar
Serv-U er min favoritt :)

Ja, det er det jeg har lastet ned nå.... Men, hvordan skal jeg få lagt ut ting og hvor lagres tingene jeg legger ut, hvordan skal andre på nettverket få tak i det som jeg legger ut på serveren, er det andre programmer jeg må også bruke sammtidig eller som jeg KAN bruke?????? :roll:

 

Håper på svar :yes:

Lenke til kommentar
Kanskje denne guiden kan hjelpe deg.

 

Den tar for seg installasjon og konfigurering av Bulletproof FTP-server.

 

Lykke til!

Tusentusen takk, jeg tror jeg laster ned dette programmet i steden for jeg.... Den guiden hjalp meg velldig... ;) Men når andre skal få tak i de filene jeg har lagt på serveren min må da de som skal få tak i det jeg har lagt ut med et ftp programm og adressen til srveren eller???? :roll:

Lenke til kommentar

Ja, men de bruker ikke et server-program. Kan bruke hvilket som helst FTP-program, på hvilket som helst datasystem (pc, amiga, linux, mac), skrive inn ip-adressen DIN, logge på med brukernavnet og passordet du har gitt dem (eller du kan sette FTP'n til å godta "anonymous"-kontoer, altså at alle som logger inn bruker "anonymous" som brukernavn og email-adresse som passord.

Hvilken som helst email-adresse virker da som passord.

 

FTP-program fins det haugevis av, alle gjør stort sett det samme. Koble til, la deg laste opp/ned filer fra en eller annen server.

FTP funker ikke som p2p, der man har public-lister over alle serverne i "nettverket" osv. Må si fra til folk om FTP'n din selv. Og helst ikke spamme i store kanaler, da blir man kjapt både bannet og anmeldt (hvis det er fullt av warez på ftp'n din).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...