Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmm.. deja vú.

 

 

Jeg er streng på navngiving, og bruker location ("Room") og location2 ("Floor") aktivt. Jeg er streng fordi at jeg vet at hvis jeg roter det til, så finner jeg ikke devicen igjen etterpå uten å måtte lete en del, og det plager meg.

 

Alle fysiske rom følger egentlig samme "mal". De har et Romnavn (som f.eks "Kjøkken") og et etasjenavn ("1. etg").  Alle taklamper heter akkurat det: "Taklys". Alle temperatursensorer heter akkurat det; "Temperatur", etc. Er det Rollertrol i rommet, så heter devicen "Rullegardin", er det solskjerming så finnes "Solskjerming", etc.

 

Her er mine location2 ("Floor"):

0. etg
1. etg
2. etg
Diverse
Media
Rfxcom
Ute

Under "Diverse" finnes "Fitbit", "IFTTT", "Jul" og "Jobb" (ja, jeg styrer litt lys på jobb også).

Under "Media" finnes "Denon", "Global Cache", "Harmony", "HDMI matrix", "MediaController" ,"Plex Server", "Roku", "Samsung TV", "SCSIP", "SqueezeBox", "Xbox 360".

Under "Ute" finnes "Bod", "Gressklipper", "Ute", "Vanning", "Vær", "Værmelding"

 

"RFXCOM" er egentlig en arvtaker fra HS2, som har batteri-sensorer, og alle brytere som ikke er naturlig å plassere på et fysisk rom, fordi bryteren kun skal styre lyset på rommet, og ikke trenger å bli sett sammen med de andre devicene i rommet.  Burde kanskje vært flyttet til "Diverse"...

Lenke til kommentar

Takker, da gjør du egentlig som jeg gjør. BORTSETT fra at jeg har holdt z-wave som en egen 'etasje' i HS2, rett og slett for å enkelt få listet opp alt jeg har av z-waveenheter. Men jeg vurderer sterkt å droppe det i HS3.

Jeg bryr meg i utgangspunktet ikke hvilken teknologi som brukes for å gjøre noe. Jeg skal gjøre det logisk for meg selv, og ikke minst andre som måtte ha lyst til å skru på et lys hos oss. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...