Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Male huset med Alkyd, akryl eller alkyd/akryl hybrid?


Anbefalte innlegg

Skal i gang med malingen så snart været blir bedre. Skal bytte fra hvitt til gråsvart så må male to strøk. Jeg er fryktelig usikker på om den nye hybridmalingen er utprøvd nok og verdt den ekstra kostnaden. Drygolin koster 600kr, Drygolin Pluss 900kr og Drygolin Ultimat 1300kr. Jeg har ikke fått noe svar fra jotun på hva som er bedre med Ultimat i forholdt til Pluss iom at begge er samme type maling.

Har vært innom Flugger tidligere og de har samme utvalg, men det ble dyrere enn Jotun. Beckers har vel også samme utvalg tror jeg og til samme pris. Butinox er vel eid av Jotun og har ca samme produkter.

Huset mitt er fra 94 og tidligere år dekkbeiset hvitt inntil for to år siden da tidligere eier malte med noe jeg tror er akryl. Malingen (både eldre og nyere lag) sitter bra på veggen med unntak for noen små riss i filmen noen steder i solveggen. Ellers er det skog på to sider og utsatt for sterk vind med slagregn. Og regn er det nok av her. Ser ikke for meg at ommalingsintervallene blir på 15år, men rundt hvert 7år ca. 

Noen som kan anbefale noe som de vet funker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svartsopp på kledning er vel ikke noe nytt fenomen selv om det er slått stort opp i de siste årenes malingstester. Ikke ser jeg det som noe stort problem heller da det vaskes bort med husvask og en skrubb. Mulig det virker som ett større problem nå enn før da folk malte husene sine i mørke farver. Jeg malte nettopp med Ultimat på en dugnadsjobb og den var fin å jobbe med. Bra dekk, ingen striper og tørket fort. Mulig jeg skal teste Pluss og gi en tilbakemelding. Ser fordelen med rask tørk med dette været som skifter fra sol til striregn på en halv dag.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Huset er 50% ferdigmalt. Gikk for Drygolin Pluss maling. Konsistens og påføring er lik løsemiddelholdig maling. Tørketid er oppgitt til 1døgn, men med mye vind og varme er den støvtørr på under timen og klar for en regnskyll etter ett par timer. Den er veldig blank i forhold til Drygolin Ultimat. Og ikke minst er malingen drøy uten at det har vært noe mål.

Allt i allt en god brukeropplevelse. Da gjenstår det å se hvordan tiden vil fare med malingen. Har håp om at jeg ikke dingler i stigen igjen de neste 8år ihvertfall.

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...