Gå til innhold

Vandringene over Beringstredet


Delvis

Anbefalte innlegg

Vandringene over Beringstredet for rundt 15000 år siden, ble den glemt?

Det var landfast den gang, men med så mange mennesker som vandret over, er det rart de kunne glemme det.

Selv om det kom sjø i mellom, er det jo ikke lang avstand. Og disse menneskene spredte seg til Cuba og øyer som

vel hadde like lang avstand, og de visste om de andre.
Så det er rart at ikke feks mongolere, chinesere og sånne visste om det der mange stammet fra. At det var store kontinenter

store riker med gull og rikdom. Så mange mennesker og forbindelsen ble helt borte, helt til europeerer oppdaget dem fra motsatt side.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

15000 år er veldig lenge. Man hadde ikke gode redskaper til å skrive ned historiene. Ikke hadde man kompass eller noe som kunne minne om kart. På den tiden de store rikene var til stede i Amerika (kanskje 10 000 år etter) var historien allerede glemt. Det kan sammenlignes med at vi ikke har noen folkelige historier som skildrer oss hvordan det var å flytte seg nordover ettersom isen smeltet. Historiene døde etter et par generasjoner. Og det er hos de generasjonene som flyttet. Tenk på de som ble igjen. De vet jo garantert ikke hva som skjedde med de som reiste.

 

Det er ikke rart i det hele tatt at de har glemt det. Det hadde heller vært rart hvis de faktisk hadde visst om det. En umulig tanke.

Lenke til kommentar

Javel kanskje. Tenker på at det ikke er så veldig langt over det stredet, man kan vel nesten se over til motsatt side? Så at det ikke fantes noen som tok turen over senere med båter, og at det ikke var den minste kontakt-linje over - og videre nedover, slik at de hadde anelser. Kan ikke forstå helt at det var så umulig. Men ok 

Lenke til kommentar

Det er ikke mulig å se Russland fra USAs fastland på grunn av jordas kurvatur. Jeg tror du kan se rundt 4-5 kilometer ved sjønivå. Det er 82 kilometer på det smaleste i Beringstredet. Midt i Beringstredet er det to øyer som er delt mellom henholdsvis USA og Russland, og du kan derfor teknisk sett se Russland fra USA eller omvendt.

 

Området er også lite bebygd, og her har du nok litt av svaret ditt. Du har ikke en storby på ene siden med mye båttrafikk. Da hadde saken vært en annen. Området er også, slik jeg forstår, preget av mye is som gjør båttrafikk vanskelig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg vil tro at man rett og slett mistet kontakten med de gruppene som reiste - alternativt er det også mulig at det kan ha vært hele (lokal-)samfunn som brøt opp og reiste, slik at det rett og slett ikke var noen igjen som kunne minnes de bortreiste når folk satt ved gruen om kvelden...

 

Vi må huske på at selv om teknologien dengang kan ha tillatt lang reising, har vi derimot ingen indikasjoner (så vidt meg bekjent) på at de hadde navigasjonskunnskaper og organisasjon god nok til å drive regulær trafikk frem og tilbake langs de samme strekningene...

 

Hva angår å se Russland fra Alaska, så sies det at i godt vær (som er sjelden nok...), KAN man skimte russisk område fra en viss fjelltopp i Alaska. I så fall er det en såpass lite aktuell plass at vi sannsynligvis kan glemme den metoden for kommunikasjon i gammel tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...