Gå til innhold

Musikkbakgrunn for video redigering


Anbefalte innlegg

I mangel av annet egnet forumtråd, prøver jeg en post innlegg her.

På internett finnes det tonnvis av nedlastbare filer med musikk som bakgrunn, men de er som regel royalty låsete (copyright), eller åpne prøvefiler, med støy på. 

 

Så, finnes det noe å anbefale på nettet av betaalbare tjenester? Tenkte meg løsningerhvor man mot betaling kan per mnd., filstørrelse per mnd, eller annet abonnement  laste ned musikk til fri bruk?

 

Finnes det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

http://creativecommons.org/legalmusicforvideos

 

Creative Commons musikk med "Attribution-NonCommercial" vil si at du kan bruke den på filmer du lager selv (Creative Commons) som ikke er for å tjene penger (NonCommercial) så lenge du inkluderer info om hvem musikken er laget av (Attribution).

 

Generelt er dog ingen "Top 10" musikk fra de store pop-artistene tilgjengelig under dette - da må du evt heller ta kontakt med Tono eller rettighetshavere ang lisensiering  (som gjerne står i forhold til antall visninger/lyttere).

 

Youtube vil generelt fjerne videoer med kommersiell musikk som er brukt uten rettighet.  

 

Bruker du det helt privat (markerer det privat på YT f.eks.) vil du generelt kunne ta deg større friheter - men det er stadig fokus på dette og YT og andre delingstjenester bruker vel etterhvert automatiske funksjoner som siler ut videoer med kjente hitlåter...

 

Les også delingstjenestens betingelser - det kan f.eks. ofte være at tvister/rettssaker havner under USA's lovgivning som har et mye høyere straffenivå på dette med copyright-brudd.

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...