ProphetSe7en Skrevet 1. juli 2015 Del Skrevet 1. juli 2015 Stekepannene jeg har i dag er ikke brukenes til induksjon, så da må det handles inn nye. Men lurer litt på hva dere bruker, og til hva? Er det slik at støpejern er å anbefale til det som trenger høy varme, så gjerne en annen stekepannen med et eller annet belegg til det som krever svakere varme? Ser for meg en støpejernspanne for steking av kjøttdeig, kjøtt og den slags mat. http://www.prisjakt.no/product.php?p=2245129 Så gjerne noe slikt til steking av egg, pannekaker osv. http://www.prisjakt.no/product.php?p=2965554 Hva tror dere om denne kombinasjonen? Er det bortkastet å kjøpe to typer? Lenke til kommentar
Shirmah Skrevet 1. juli 2015 Del Skrevet 1. juli 2015 Jeg bruker en Le Creuset støpejernpanne til grove oppgaver, og en Tefal-sak som var på halv pris på kitchn, med teflon, til steking av speilegg og slike ting. Begge deler fungerer flott til induksjon. To typer panner er absolutt ikke dumt. Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 1. juli 2015 Del Skrevet 1. juli 2015 Nei, det er ikke bortkastet å kjøpe to typer. Du bør ha en med non-stick, og en som tåler høy varme (støpejern er utmerket). Lenke til kommentar
Polymorf Skrevet 1. juli 2015 Del Skrevet 1. juli 2015 Jeg steker utmerkede speilegg og pannekaker i min støpejernspanne. Hvis det fester seg er det bare å ha i mer fett og/eller senke varmen. Du trenger ikke 2 panner. Husk at støpejern kan ikke bli ødelagt. Hvis du ikke steller den og det blir rust, er det jo bare å skrubbe den opp igjen. Lenke til kommentar
Rioter Skrevet 1. juli 2015 Del Skrevet 1. juli 2015 (endret) Jern og stål. Dyrt eller billig spiller ingen rolle. Så lenge vedkommende 1. Alltid smøre med matolje etter vask 2. Oljen gir en non stick overflate 3. Oljen hindrer at stekepannen rustner Aldri kjøp Non-Stick panner! Non Stick belegget varer bare 2-3 år og forsvinner jo mer du bruker det. Endret 1. juli 2015 av Rioter 1 Lenke til kommentar
Liberalistiske Samebror Skrevet 2. juli 2015 Del Skrevet 2. juli 2015 Det beste er titanstekepanner eller keramikk, begge tåler veldig mye og kan også brukes Zalo i. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 2. juli 2015 Forfatter Del Skrevet 2. juli 2015 (endret) Så jeg kan like gjerne kjøpe de stekepannene jeg linket til i første innlegg som noen til 1000 kroner? Vil helst holde meg under 500 for hver av dem. Da ble det kjøp Coop har støpejern på kampanje nå. Er riktig nok en utgående modell slik jeg forstår, men om støpejern varer så lenge som folk sier har det lite å si. Nærmere bestemt Høyang Polaris Brasserie Stekepanne til 299,- De hadde den i størrelsen 27 og 29 cm, samme pris på de begge. Av stekepanne med belegg så frister det å gå for denne fra Clas Ohlson. http://www.klikk.no/bolig/article1489580.ece Endret 2. juli 2015 av kreps79 Lenke til kommentar
H80 Skrevet 2. juli 2015 Del Skrevet 2. juli 2015 Det er fint å ha en skikkelig jernpanne. Den tåler høye temperaturer og er "evigvarende". Bra til å steke biff for eksempel. Jeg har i tillegg en non-stick-panne. I den behøver jeg ikke bruke noe stekefett, og den er mye enklere og raskere å vaske. Jeg bytter ut non-stick-pannen etter 1-2 år, og kjøper stort sett billige greier til noen få hundrelapper. Jeg bruker den for eksempel til å lage en kjapp omelett. Billigpannene går gjerne også i oppvaskmaskinen. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 2. juli 2015 Forfatter Del Skrevet 2. juli 2015 Da har jeg kjøpt begge deler. Ble kampanje på Coop på begge stekepannene. Eneste jeg angrer litt på er at jeg kjøpte 27 cm og ikke 29 cm på støpejernspannen. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 2. juli 2015 Del Skrevet 2. juli 2015 Problemet med non-stick panner er at en god non-stick panne som varer en stund koster mye i forhold til støpejernspanner som varer evig. Selv gidder jeg ikke å drive med vedlikehold av panner og vil bare ha et "verktøy" som fungerer enklest mulig. Derfor kjøper jeg non-stick og tar heller den ekstra kostnaden når den etterhvert må skiftes ut. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 2. juli 2015 Forfatter Del Skrevet 2. juli 2015 Det er vel ikke så mye vedlikehold med en stekepanne? Støpejern skal kun vaskes med vann, og smøres med olje en gang i blandt. Panner med belegg må en passe på bruk av redskap og varme. Noe mer er det vel ikke? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 2. juli 2015 Del Skrevet 2. juli 2015 (endret) Nettopp. Non-stick er bare å slenge rett i oppvaskmaskinen og så legge den rett på plata igjen. Ikke noe ekstra forholdsregler annet enn å ikke bruke metallredskaper. Men det har jeg uansett ingen av siden jeg aldri trenger å skrape hardt i panna. Men hva som passer best må man finne ut selv. Det finnes ikke noe riktig eller feil svar. Endret 2. juli 2015 av Vice Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 2. juli 2015 Forfatter Del Skrevet 2. juli 2015 Jeg er motstander av å ta gryter, boller, panner og den type ting i oppvaskemaskinen. Det tar enormt med plass i maskinen, og det tar maks 30 sekunder å rengjøre selv. Nå liker jeg å behandle tingene mine fint fremfor bruk/kast mentalitet Lenke til kommentar
Vice Skrevet 2. juli 2015 Del Skrevet 2. juli 2015 Jeg liker også å behandle tingene mine fint og det gjør jeg også med stekepannene Lenke til kommentar
Dungeon Skrevet 4. juli 2015 Del Skrevet 4. juli 2015 Jeg bruker en dyr panne, det er alt jeg husker. Vil du ha en slikkepott forresten, den er god å slikke på? Lenke til kommentar
H80 Skrevet 4. juli 2015 Del Skrevet 4. juli 2015 Jeg er motstander av å ta gryter, boller, panner og den type ting i oppvaskemaskinen. Det tar enormt med plass i maskinen, og det tar maks 30 sekunder å rengjøre selv. Nå liker jeg å behandle tingene mine fint fremfor bruk/kast mentalitet Tror ikke non-stick-panner får redusert levetid av å gå i oppvaskmaskinen. Og jeg tipper at det krever mindre vann og energi å vaske dem i oppvaskmaskinen enn å ta det for hånd, med masse varmtvann som går ned i sluket. Lenke til kommentar
Flying Skrevet 4. juli 2015 Del Skrevet 4. juli 2015 Jeg bruker tre forskjellige stekepanner. 1. 29cm Høyang Polaris Brasserie, til naan, tortilla og pannekaker. 2. 27.94cm (11") Silit Professional Frying Pan, til omtrent alt annet. Fantastisk belegg, størrelse og varmefordeling. 3. Billig liten non-stick fra IKEA. Brukes vel bare om jeg skal steke en bitteliten omelett eller ett egg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå