Dungeon Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 (endret) Jeg behøver en endring i det typiske ostesmørbrødet. En bedre variant, hvordan steke den for å få den optimal i smak og behag? Hva kan jeg ha under osten for å få bedre smak? Endret 29. juni 2015 av Dungeon Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 (endret) Salamipølse under osten. Eller skinke. Variere brødtype. Prøve meierismør i stedet for margarin. Bruke andre oster enn Norvegia. osv Vet ikke hvor mange grader. Setter den bare på 225°C som en Grandiosa Endret 29. juni 2015 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Sjølv liker eg betre stekt ost enn smelta ost. Så ost på utsida av smørbrødet er ganske godt. Ostesmørbrødet kan deretter smørast med nesten kva som helst av pålegg. Lenke til kommentar
Dungeon Skrevet 29. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 29. juni 2015 Når osten blir sprø så blir det altfor "tørt" å spise, jeg har funnet at både norvegia og jarlsberg ost får skorpe, den eneste osten som blir virkelig rund og smeltet er synnøve's ost. Den spiser jeg ikke på annet enn ostesmørbrød, når jeg spiser ustekt mat bruker jeg jarlsberg. Men skal jeg ha ost som ikke blir til skorpe bruker jeg synnøve's gulost. Jeg aner ikke hva slags brød jeg skal bruke, det er sikkert et brød som funker best til ostesmørbrød, men jeg aner ikke hvilket. Skal prøve meierismør, aldri prøvd salami, har prøvd pepperoni. Ja, får se hva det blir til. Lenke til kommentar
*F* Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 grovt brød funker best syns jeg Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 (endret) Grovt sier jeg også. Liker bare ikke loff. Piffi eller pizzakrydder oppå osten bidrar til god smak, men det er jo ikke akkurat en ny oppfinnelse. Piffi selges gjerne i større glass enn andre krydder, nettopp fordi den passer til så mye. Endret 29. juni 2015 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
flamethower1234 Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Toastbrød kanskje? Lenke til kommentar
*F* Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Toastbrød smaker virkelig ikke godt og passer IKKE til toast snakker av erfaring Lenke til kommentar
Polymorf Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Best med noen dagers gammelt brød, siden det blir sprøere. Så mitt råd er å spise vanlig brødskiver i 1-2 dager, og deretter ostesmørbrød. Kneipp er best. Men hvis du skal ha kjøttpålegg, så legger du det oppå osten, ikke under. Spesielt hvis det er salami/pepperoni. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 (endret) Noen liker nok toastbrød. Men jeg synes at loff = luft. Blir ikke akkurat mett av det, men sikkert greit som kosemat / snacks. Toastbrød passer best i brødristeren, med bare smør eller syltetøy. Endret 29. juni 2015 av Mannen med ljåen Lenke til kommentar
Dungeon Skrevet 29. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 29. juni 2015 Hvis det er toast så er det bra å bruke frosne oppskjærte brød. Når frosten i brødet smelter i brødristeren, så "karboniserer" skorpen seg og du får sprøere skiver. Vannet som kommer fra frosten gjør at overflaten på skivene "stekes ekstra". Samme prinsipp når man baker brød, pensler du overflaten på brødet får du sprø skorpe, fordi vannet "koker" på overflaten av deigen og karboniserer seg. Lenke til kommentar
Gjest Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Skjønner godt at du har gått lei av vanlig ostesmørbrød. Det er ikke til å unngå når du ikke en gang varierer ingrediensene eller måten du tilbreder dem på. For min del ble skiva etterhvert altfor kjedelig og tørr i smak. Dette ordnet jeg med smør først selvfølgelig, og så rømme. Deretter strør du på en del løk, hvit eller rød, spiller ingen rolle. Så legger du på vanlig skinke og til slutt ost. Som krydder blander du piffi, oregano og eventuelt pizzakrydder. Stek i ovnen på 175 grader til osten på toppen blir gyllen. Lenke til kommentar
Dungeon Skrevet 29. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 29. juni 2015 Skal prøve det, hørtes godt ut Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789 Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Legg en god del med roastbiff i panna, salt og pepper, sleng på cheddar. grov sennep i toppen på brødet legge denne på roastbiffen i panna. underdelen med aioli, salat og rødløk. Lenke til kommentar
toy_man Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Hva jeg liker: Når det kommer til brød så har jeg ikke så mye erfaring. Ettersom jeg bruker det jeg har. Men kneippbrød eller noe som er litt grovere funker for meg. Liker ikke brød som er alt for grovt eller har for store frø i seg. Starter med å sette på stekepanne med lokk (bruker stekepannen for synes brødet blir for tørt hvis du har det i ovnen). Så tar jeg smør på begge sider av brødskiven. Legger på salami (Synes krydderskinke og hamburgerrygg er også veldig godt) og ost (bruker kun norvegia, liker ikke noe annet), på osten bruker jeg oregano og peppermix som krydder. Helt på toppen legger jeg på en eller to skiver med tomat. Ved siden av ostesmørbrødet steker jeg litt løk. Veldig godt Lenke til kommentar
Snøfrisk Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Ha på brie. Det er veldig godt smelta. Og sjølvsagt snøfrisk i staden for smør Lenke til kommentar
*F* Skrevet 30. juni 2015 Del Skrevet 30. juni 2015 (endret) Fra Ta bilde av hva du spiser tråden Fra bunnen:- Brødskrive- Sriracha- Ost- Salami- tabasco- Pizzakrydder- Litt pepper- Tomat- Litt ost- Rødløk Fra bunnen: - Brød - Sriracha - Kjøttdeig - Ost - Tabasco - Pizzakrydder Til slutt et jeg ikke har "oppskrift" til, men med biffstrimler: Endret 30. juni 2015 av Evelen! Lenke til kommentar
Lovegame Skrevet 30. juni 2015 Del Skrevet 30. juni 2015 Spiste noen sinnsyke smørbrød for noen uker siden:Svalbard-brød eller annet halvgrovt brødPhiladelphia ostSkinke (eller annen type kjøttpålegg, kjør på med alt man vil egentlig)Majones Steikesmør (meieri for best smak)HvitostSylteagurk KetchupSøt sennepRødløkFremgangsmåte: Kjør på med alt mellom brødskivene, snurr det på steikepanna til brødet begynner å bli brunt og osten er smeltet.Cirka 1 mill kcal, så ikke spis dette hver dag. Muligens det beste ostesmørbrødet jeg har spist. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå