Karnakkas Skrevet 28. juni 2015 Del Skrevet 28. juni 2015 Vi får gjester om en uke og tenkte å lage hvitvinsdampede blåskjell. Er det noen som har erfaring med å lage dette til mange, kan jeg bare ta den store fårikålgryten og lage alle skjellene med en gang, eller risikerer jeg da å overkoke de nederste skjellene så de blir tørre? Alle innspill settes pris på -K Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 29. juni 2015 Del Skrevet 29. juni 2015 Jobber som kokk, og har laget store mengder blåskjell om gangen. Stort sett bruker man en stor gryte, har på lokk, og damper til de nederste blåskjellene begynner å åpne seg. Så har du et kjøkkenhåndkle fra det ene grytehåndtaket, over lokket, og til det andre håndtaket. Hold godt fast og rist forsiktig. Prøv å få til en slags flikk i håndleddet, litt som når man wokker. Litt vanskelig å forklare, men du skal prøve å sirkulere blåskjellene heller enn å bare riste opp og ned. Alternativt bruker du to mindre gryter, eller lager i to omganger. Husk å gi skjellene en god vask eller to før damping, og fjern byssus-trådene ("skjegget"). Er det noe jeg får makk av når det gjelder blåskjell, er når de tilberedes rett fra nettet. 2 Lenke til kommentar
Karnakkas Skrevet 29. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 29. juni 2015 Takk for svar, Jørgen! Lurer på om det fort blir to gryter for å "safe" da. -K Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå