Gå til innhold

Blåskjell til ti pers


Anbefalte innlegg

Vi får gjester om en uke og tenkte å lage hvitvinsdampede blåskjell.

 

Er det noen som har erfaring med å lage dette til mange, kan jeg bare ta den store fårikålgryten og lage alle skjellene med en gang, eller risikerer jeg da å overkoke de nederste skjellene så de blir tørre?

 

Alle innspill settes pris på :)

 

-K 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jobber som kokk, og har laget store mengder blåskjell om gangen.

 

Stort sett bruker man en stor gryte, har på lokk, og damper til de nederste blåskjellene begynner å åpne seg. Så har du et kjøkkenhåndkle fra det ene grytehåndtaket, over lokket, og til det andre håndtaket. Hold godt fast og rist forsiktig. Prøv å få til en slags flikk i håndleddet, litt som når man wokker. Litt vanskelig å forklare, men du skal prøve å sirkulere blåskjellene heller enn å bare riste opp og ned.

 

Alternativt bruker du to mindre gryter, eller lager i to omganger.

 

Husk å gi skjellene en god vask eller to før damping, og fjern byssus-trådene ("skjegget"). Er det noe jeg får makk av når det gjelder blåskjell, er når de tilberedes rett fra nettet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...