V. Haugen Skrevet 26. juni 2015 Del Skrevet 26. juni 2015 Med RF-teknologi skal du kunne steke en perfekt biff.Slik fungerer neste generasjons mikrobølgeovn Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 26. juni 2015 Del Skrevet 26. juni 2015 Det sto ikke noe konkret om frekvensene bortsett fra at de skulle bort fra området 2,4-2,5 GHz. Jeg antar at de ikke skal så veldig langt unna men bruke et ledig frekvensområde eller område som ikke er like lett forstyrret. Selve oppvarmingen skal så vidt jeg skjønner fungere på samme måte som før. Altså mikrobølger/radiobølger. De har bare byttet ut den skitbillige magnetronen med flere svindyre halvlederbaserte RF-sendere med fasekoordinering slik at de kan styre hvor i kammeret de skal varme mest. Altså "spare" bort den roterende plata. Samtidig skal den vist utstyres med sensorer (IR-kamera?) som sjekker hvor på maten det trengs mer oppvarming og hvor det trengs mindre slik at den kan styre senderne til dit det trengs mer. Mulig jeg tar feil men det høres ut som en sinnsykt dyr måte å redusere steketida på. Mye bedre å halvere effekten og doble steketida sånn at varmen ledes naturlig fra de varme til de kjøligere områdene av maten. Så unngår man at det blir stekt en plass før det er tint andre plasser. Denne nye metoden virker nok like dårlig som før på digre stykker mat (tine kalkun jevnt etc) fordi mikrobølgene ikke trenger dypt nok inn i maten. Den blir altså ferdig tint og varm utenpå lenge før den tiner inni. Lenke til kommentar
toth Skrevet 26. juni 2015 Del Skrevet 26. juni 2015 (endret) Det sto ikke noe konkret om frekvensene bortsett fra at de skulle bort fra området 2,4-2,5 GHz. Jeg antar at de ikke skal så veldig langt unna men bruke et ledig frekvensområde eller område som ikke er like lett forstyrret. Selve oppvarmingen skal så vidt jeg skjønner fungere på samme måte som før. Altså mikrobølger/radiobølger. De har bare byttet ut den skitbillige magnetronen med flere svindyre halvlederbaserte RF-sendere med fasekoordinering slik at de kan styre hvor i kammeret de skal varme mest. Altså "spare" bort den roterende plata. Samtidig skal den vist utstyres med sensorer (IR-kamera?) som sjekker hvor på maten det trengs mer oppvarming og hvor det trengs mindre slik at den kan styre senderne til dit det trengs mer. Mulig jeg tar feil men det høres ut som en sinnsykt dyr måte å redusere steketida på. Mye bedre å halvere effekten og doble steketida sånn at varmen ledes naturlig fra de varme til de kjøligere områdene av maten. Så unngår man at det blir stekt en plass før det er tint andre plasser. Denne nye metoden virker nok like dårlig som før på digre stykker mat (tine kalkun jevnt etc) fordi mikrobølgene ikke trenger dypt nok inn i maten. Den blir altså ferdig tint og varm utenpå lenge før den tiner inni. Så du videoen nederst? Ifølge den er det en helt annen kvalitet på tilberedningen, kokken mener å kunne tilberede biff samtidig som grønnsaker, og at ovnen intelligent "leser av" maten og detaljstyrer strålingen til forskjellige områder på tallerkenen. Dét er i så fall intet mindre enn en revolusjon fra vanlig mikro. Endret 26. juni 2015 av toth Lenke til kommentar
baguett Skrevet 26. juni 2015 Del Skrevet 26. juni 2015 Ser ut som at det finnes håp for oss som ikke er så flink med mat. Med en vettig pris tror jeg dette kan bli revolusjonerende, hvis det virker så bra som de påstår da, vel og merke. Lenke til kommentar
bojangles Skrevet 26. juni 2015 Del Skrevet 26. juni 2015 Den biffen så dvask og dårlig ut. Se mer kokt ut en stekt. Og det er vel også litt av problemet her. For at vi skal få den smaken vi ønsker av stekt mat og stekt kjøtt så må det være stekeskorpe, en karamellisering også kjent som Maillard reaction. Jeg varmebehandler gjerne kjøtt over lang tid sous vide - men en kan ikke stoppe opp der for da er maten kokt og ikke stekt og smaken er deretter. Etter sous vide tilberedning så må kjøttet/fisken på glovarm panne slik at en får stekeskorpe og dermed den smaken vi faktisk jakter på. Dette så bare trist ut. Flashback til da mikroen skulle revolusjonere kjøkkenet. Det var ikke måte på hva man kunne lage og gjøre men en mikro. I realiteten ble den for de fleste av oss brukt kun til popcorn og dvaske ostesmørbrød. Jeg står ikke først i køen når denne kommer i salg. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg