Gå til innhold

firma som lager elektronikk- og kretskortdesign?


Anbefalte innlegg

Noen som har kjennskap til (ikke alt for store) firmaer som driver med elektronikkdesign og kretskortdesign? Har en prototype som jeg ønsker å få produsert, slik at jeg kan forsøke å utvikle en software til denne. Jeg orker ikke å beregne alle komponenter i elektronikkdesignet selv, og ser derfor etter et lite og greit firma som kan påta seg en slik jobb.

 

Noen forslag eller bekjentskaper rundt om?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet om flere norske firma som er i stand til å gjøre dette, men det vil koste deg dyrt. Dette vil faktureres som en konsulent-tjeneste med ca. 1000 kr/time, og regn med at det vil gå med minst 100 timer jobb. Minst. Hvis designet er litt større enn en mikrokontroller med power og litt IO kan du garantert doble timeantallet. Riktignok får du sannsynligvis noe som garantert fungerer.

Et annet alternativ hvis du behover noe skreddersydd er å lete rundt etter fornuftige firma i f.eks India eller Kina. Der er timeprisen mye lavere, men samtidig vil du få en større utfordring med kommunikasjonen. Du må sannsynligvis skrive en bunnsolid og idiotsikker spesifikasjon med både blokkdiagram, skjemategninger, gode forklaringer osv. Og kanskje må du gå flere runder med produsenten for å få tilstrekkelig kvalitet på kretsen.

 

Så hvis du i utgangspunktet bare vil sjekke ut om klarer å skrive software til prosjektet ditt, ville jeg absolutt begynt med et velutstyrt utviklingskort (developement kit). Du kan få kort med simple mikrokontrollere, feite mikrokontrollere, FPGAer, lite IO, bøttevis av IO, skjerm, trådløse kretser, DSPer, osv, osv. Jeg vil tro at dette er en langt enklere og billigere løsning å begynne med. Hvis du spesifiserer litt bedre hva kretsen skal gjøre kan vi forsøke å peke ut et passende kort til deg. Utviklingskit får du fra 500 til 50000 kr, avhengig av hva du trenger.

Lenke til kommentar

Jeg holder på med en Arduino med ulike shields pr i dag, da jeg vil basere meg på ATmel sine microchipper videre. De er helt grei til formålet mitt i dette prosjektet.

 

Var i kontakt med et lite firma på østlandet for en del år tilbake, hvor jeg fikk tegnet stort sett hele designet gratis. Prosjektet ble skrinlagt, noe jeg angrer litt på. Klausulen var at firmaet sitter på eierskapet av alle tegninger og skjemaer inntil produksjon. Det hele var tegnet i løpet av et par dager. Personen som tegnet dette hadde god forståelse, og skjønte fort hva jeg er ute etter. Dersom jeg valgte å gå videre med dette ville firmaet ha 5.000 kr eks mva for å gi meg eierskapet til tegningene.

 

Firmaet eksisterer ikke lengre, eller så er det oppkjøpt / endret navn, jeg vet ikke.

 

Det er et rimelig enkelt design jeg er ute etter, med en ATmel chip og et få antall I/O's i kombinasjon med en GSM enhet.

Lenke til kommentar

Greit nok at jeg har god forståelse for elektronikk, men det er et par deler av kretsen som er way-over-my-head. Jeg har gjort noen forsøk, men når må inkludere op-amps så faller jeg fort av. Folk som jobber med elektronikk til daglig løser det her i løpet av et par minutter, mens jeg må bruke et par uker på å sette meg inn i hva som finnes av ferdige integrerte kretser.

 

Ønsket er at kretsen skal drives av solcellepanel, med backupbatteri. Det vil ta meg lang tid å designe og prøve ut en egenkomponert ladekrets. Folk som jobber med dette har tilgang til ferdige kretser som enkelt kan integreres og tilpasses formålet mitt. Jeg skal ikke ha noen stor og avansert lader, den skal kun lade et batteri via solcelle. Jeg ser ikke helt poeng i at jeg skal bruke ukesvis på å designe en slik lader selv, når det finnes et flust av ferdige kretser og kompetente mennesker som kan lage dette i løpet av en halv arbeidsdag.

Lenke til kommentar

OK, så selve laderkretsen med spennings og strømbegrensning, samt utladingsbeskyttelse er bare en del av selve kretsen og det ønsker du at noen både skal utvikle, samt få ned på print? Hvilket batterie er det som skal lades (spenning og Ah)? Hva da med resten, er det ferdig utviklet slik at det er klart til å få ned på print, eller må også resten utvikles og dimmensjoneres først? Siden det høres ut for at du tenger bare en stk., er det da greit at denne printplaten er en demo-print med lasker og litt harry utseende? (om det siden skal kapsles inn i et kabinett så spiller vel neppe utssende og størrelse noen rolle).

Lenke til kommentar

Ladekretsen er i hovedsak den store delen som må utvikles. Komponentene rundt CPU har jeg i utgangspunktet kontroll på, og fungerende på eksperimentkort. Ønsket er at ladekretsen er såpass "avansert" at CPU kan overvåke batterispenning. Det hele skal kapsles inn og kastes i vannet hvor det skal leve sitt eget liv. Det kan oppstå høye temperaturer, så PSU delen må ha en del overvåkingsfunksjoner. For å spare strøm må CPU kunne slå av og på både GSM og GPS chipper ved behov. Dersom batteriene er i ferd med å gå tom for strøm, eller det oppstår overopphetinger eller andre årsaker til at PSU må slå av strømmen for en periode, så må CPU først få anledning til å rapportere dette inn til serveren som overvåker enheten.

 

Det er i grunn svært god plass, så man behøver ikke å benytte plassbesparende batterier. Ved valg av batterier bør man heller vektlegge at det kan oppstå svært kalde og svært varme temperaturer gjennom året, alt fra minus 10 til pluss 50. Batterier, PSU krets og behov for antall solcellepaneler må beregnes og dimensjoneres. Det må tas hensyn til at enheten må kunne driftes i minst 1 - 2 uker med svært dårlige solforhold.

 

Ønsker alle komponentene på ett print, og har i grunn god plass i den tiltenkte kapslingen. Det blir etter hvert mer enn 1 stk, så tanken er at det skal være et ferdig print uten noe særlig harry lasker og den slags. Det er likevel såpass enkelt og god plass at man kan designe dette på et enkelt 1-lags print med baner kun på ene siden.

 

En del av chippene er overflatemonterte og bør monteres i loddebad evnt. robot, blant annet GSM og GPS chipper. Kortet bør derfor leveres komplett ferdig med alle komponenter ferdig montert.

Lenke til kommentar

Selv om du har testet ut deler av anlegget så vil det nok være greit å fortsatt anse dette for å være en prototype hvor samspillet mellom flere deler trengs å bli testet ut. Jeg vil foreslå at du deler det opp i flere mindre deler. En del med en ladekontroller som ivaretar lading av batteri og beskyttelse av batteri (mot total utlading). En annen del som ivaretar power og lastfordeling hvor hovedoppgaven er å gi ut forskjellige spenningsnivåer, alarmsignaler ut ved lav spenning, samt å triggeinnganger for å koble ut GSM og GPS i riktig rekkefølge (når kontrolleren sender kommandoer om utkobling). En kontrollerenhet med innganger/utganger mot power-delen, mot GSM-enhet og mot GPS-enhet, samt en inngang for spenningsprobe og temperaturprobe. Altså i alt en ferdig ladekontroller og 4 kretskort slik at det blir mulig å skifte ut deler av installasjonen dersom testene skulle vise at noe bør modifiseres. En helt vanlig solcelle-kontroller finner du enkelt på e-bay, også litt mer avanserte ladekontrollere med MPPT-intelligens, LCD-display og temperaturprobe for batteribanken. Tnker du bør vurdere AGM-batteri. De finnes helt ned til 8Ah, men de på 18Ah eller mer er enklest å få tak i. Enheten for power og laststyring kan jeg bygge for deg etter nermere spessifikasjoner. Tenker da 3-4.000,- for en ferdig prototype med full tilgang til koblingsskjema og en printkort-fil i pdf-format.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...