G Skrevet 22. juni 2015 Del Skrevet 22. juni 2015 (endret) Hvor stor fare er det for at antibiotikumet som ble/blir brukt på kylling kan gi antibiotikaresistens? Eksempelvis så kan jo antibiotikaresistensen arves mellom bakteriestammer via plasmider: https://no.wikipedia.org/wiki/Plasmid Kan denne resistensarven gå til mange typer bakteriestammer da? I fordøyelsen har man hundrevis av typer bakterier. Om man da får en resistent stamme der, betyr det da at samtlige av de andre vil kunne arve denne resistensen. På tide at de valgte å slutte med det: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/naa-kommer-kyllinger-uten-antibiotika/a/23471807/ Gikk hardt utover en i travmiljøet også, når hestene hans fikk feil fór: http://www.dagbladet.no/2015/04/24/sport/trav/hestesport/38854698/ Fra Januar 2015: Funn av antibiotikaresistente bakterier i kyllingkjøttet påvirker norske matvaner. Hos ICA Norge falt omsetningen av kylling med 20 prosent i verdi i fjerde kvartal. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/norsk-kyllingsalg-stuper/a/23373784/ En trussel for folkehelsa: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/en-trussel-for-folkehelsa/a/23346995/ Om steking av kjøtt: Stipendiat Solveig Sølverød Mo ved Veterinærinstituttet er uenig. – I teorien kan det kanskje være en mikroskopisk sjanse for at noe av DNA-et overlever, men det er ikke noe vi ser på som en reell risiko, sier hun. Eksperter - kylling-bakterier kan smitte etter steking: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/eksperter-kylling-bakterier-kan-smitte-etter-steking/a/23306777/ Slik unngår du narasin-kylling: http://www.vg.no/forbruker/helse/mattilsynet/slik-unngaar-du-narasin-kylling/a/23345453/ Endret 22. juni 2015 av G Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå