Starbuck Skrevet 17. juni 2015 Del Skrevet 17. juni 2015 Hei Vi har begynt å lage en del indiske rettet fra bunnen av (uten ferdige sauser etc), deriblant kylling jalfrezi. Dette er laget med stort hell ved å følge oppskrift fra nettet. Dessverre sier disse oppskriftene lite om hvordan man kan variere styrkegraden på maten. Det nevnes selvfølgelig at man kan ha i mer fersk chili i starten av prosessen, så det vi egentlig lurer på er om noen har erfaring med å legge til styrke i maten på slutten av tilberedingen, slik at man slipper å står med 3-4 forskjellige panner når man skal lage til gjester med forskjellig styrkeønsker. Noen som f.eks har testet å blande inn chilipulver i matretten etter at den er hatt på tallerken? Vil det bli feil ettersom det da ikke koker/steker inn i sausen? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 17. juni 2015 Del Skrevet 17. juni 2015 Har du nokre gode oppskrifter du har hatt suksess med du kan dele? Indisk mat er knall. Lenke til kommentar
Starbuck Skrevet 17. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 17. juni 2015 Vi hadde veldig stort hell med denne: http://www.nrk.no/mat/chicken-jalfrezi----1.12131663 Se videoen, fordi det skrives ikke i oppskriften når fersk chilli skal puttes i. Anbefales også å ha alt klart på forhånd, da tar det maks 20-30 minutter å fikse (og mye av det er venting på risen). Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 17. juni 2015 Del Skrevet 17. juni 2015 Jo lenger chilien er i retten jo sterkere vil den bli. Å lage individuelle porsjoner til alle som vil ha forskjellig styrke hadde jeg personlig aldri giddi. Gjestene får retten slik jeg lager den. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 17. juni 2015 Del Skrevet 17. juni 2015 Lag den medium, og ha finhakket chili i en skål til de som vil ha den sterkere og rømme til de som vil ha den mildere. Lenke til kommentar
Starbuck Skrevet 18. juni 2015 Forfatter Del Skrevet 18. juni 2015 Forsåvidt godt poeng i et man lager en rett, og det den de får spise. Problemet er når noen ikke vil ha sterkere enn mild, mens andre vil ha sterkt. Tror jeg kan overleve å lage to styrker; det er jo bare å ha to panner klare og dele opp grønnsakene (er bare snakk om 4-5 minutter i pannen uansett). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå