Gå til innhold

Har fått kattunger i garasjen, hva skal vi gjøre?


Anbefalte innlegg

Hei, vi pleier å få besøk av en villkatt som vi pleie å mate også. Så la vi merke at ho begynne å sove i garasjen vår og generelt væra oftere i eiendommen vår, men det forstyrre oss ikke. Etter kort stund oppdaget vi at ho har født tre kattunger i garasjen vår. Fordi vi fekk liten mistanke om det :)

Så vi vett egentlig ikke hva vi skal gjøre med de. Først trudde vi at kunne gi de bort men etter nesten en måned med venting ingen ønsket de. Så kan vi jo selvfølgelig ikke kaste de ut på gata, men kan samtidig ikke ta de i mot på grunn vi har noen i familien som er svært allergiske mot katter og kan heller ikke la de væra i garasjen fordi det begynner å komme litt vondt lukt og jeg tror det er ikke så behagelig for de å væra der heller. Nå begynner de å bli litt store og kan gå selv og snart begynner de å springa ute og det har jeg ikke stor ønske får. Så vi lurer på hva vi skal gjøre? Er det noen plasser du kan gi de bort eller noe?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dyrebeskyttelsen eller liknende organisasjoner kan, om du er heldig, ha ressurser i ditt nærmiljø.

 

Forøvrig er ikke dette villkatter, men forvillede tamkatter. En liten, men viktig forskjell; de er ikke ville dyr i ordets rette forstand, men vil alltid være noens (tidligere) kjæledyr eller avkom av slike. Ansvaret ligger hos den som enten har etterlatt katta si, eller latt sin usteriliserte katt formere seg ukontrollert.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Fyll den med grovsalt, og deretter rett den mot skrittet til Vox_populi og fyr av.

 

:rofl:

______________________

 

Foreningen for omplassering av dyr, avertere i avisen, på tavla i butikken o.l. Hvis ikke annen råd, ta de med til dyrlegen for human avliving.

Endret av Fjellvåken
Lenke til kommentar

Jeg mener du bør ta vare på de 3 inntil du får gitt de bort - Du har hatt dem i garasjen din for lenge nå til at du bare kan avlive dem synes jeg og du får nesten bare skylde deg litt selv som ikke har fått ut fingeren tidligere - sannsynligvis har du synes de har "vært så søte"?... :hm:

Hadde du "tatt dem" samme dag som de ble født ville saken vært litt annerledes.

 

Du kan fint får de gitt bort på Finn.no

 

Mora kan du ta bilde av og henge opp på nærbutikkene, spør om det er noen som savner ho. Og som nevnt over, kontakte dyrebeskyttelsen eller hva de heter og spør dem om råd.

Du kan også høre med den lokale vetrinæren om tips til å løse situasjonen.

 

Det finnes løsninger uten å måtte avlive de.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ihvertfall ikke vær en dritt og avliv helt friske og fine kattunger. Forhåpentligvis så får du ikke det til uansett, da de fleste dyrleger i norge nekter å avlive friske dyr, nettopp på grunn av at folk kommer og har ''plutselig'' fått ''allergi'', eller kattungene har plutselig ''blitt så store'', altså at de begynner å ligne vanlige store katter istedetfor kattunger, eller at man plutselig blir 'lei' av å se etter dem fordi de ikke er søte små lenger.
 

Dyr er liv det også!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har du tatt på kattungene? Lekt med dem? 

 

Kattunger som får lite/ingen kontakt med mennesker blir ikke tamme. Fant et par kattunger ute sammen med mot jeg tok inn når kattungene var seks-ish uker. De måtte til dyrlegen for å få sprøyte etterhvert. Livredde og klatret rett opp veggen for å komme seg unna mennesker. 

 

Jeg hadde ringt den lokale dyrebeskyttelsen, de kommer som regel og henter dem. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...