Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nettverksinstillinger


Anbefalte innlegg

Hei, vi har et problem med nettverket i huset. La meg bare lage en enkel skisse på hvordan vi har satt det opp, så skal jeg forklare etterpå.

 

skisse.JPG

 

Da er det slik at ADSL modemet har en innebygd DHCP server, så for å komme på nett med PC1 måtte vi skru av DHCP i Ruter 1. Hvis vi da skrudde av DHCP i ruter 2, så kom ingen av PC'ene under den på nett. Så DHCP i ruter2 må være på.

Alle PC'er kommer på nett, men det er ustabilt, IRC tar 10min å koble til, og hopper ut hvert 5.min (software caused connection abort) og MSN kobler av og på hele tiden. Altså ikke noe enormt problem, men ganske irriterende. Ellers så går surfing som normalt.

 

Noen som vet en måte å få ordnet dette på? (ja jeg vet at vi ikke hadde trengt rutere, men ADSL modemet vi hadde før, telenor, hadde ikke innebygd ruter)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det burde jo fungere slik du ønsker å ha det, jeg har et liknende oppsett her.

 

Hvis du setter Ruter1 til å motta IP automatisk vil jo den få IP fra ADSL-modemet. Så kan du sette Ruter1 til å gi ut IP-adresser til sitt nett (PC1). Det skal jo ikke spille noen rolle om Ruter1 får IP-adresse direkte fra ISP eller ADSL-modemet.

 

Sett Ruter2 til å motta IP automatisk og til å være DHCP for PC2, 3, 4 og 5.

 

 

Alle PC'ene må selvsagt også settes til å motta IP automatisk.

 

 

I og med at begge ruterne er fra samme produsent kan det være at du får en konflikt med IP-adresser hvis begge gir ut IP-adresser i samme range, men det skal jeg ikke si for sikkert.

Lenke til kommentar

Ja, begge rutere mottar IP automatisk, men DHCP er disablet på Ruter1. Alle PC'er tar imot IP automatisk. Ruter 1 deler ut IP'er i rekkevidden 192.168.123.1(til 255)

og ruter 2 deler ut IP fra 192.168.2.1(til 40)

 

Kan dette ha noe med at Alle pc'er finner PC1 men PC1 finner ingen andre PC'er?

 

Dessuten fungerer alt som det skal på PC1 sålenge alle andre PC'er er avslått.... med en gang de kommer på nett, så logger PC1 av og på messenger og IRC :shrug:

Lenke til kommentar

Ok, da har vi bytta ut ruterne med 2stk SMC 5ports switcher. Merket at nå finner alle PC'ene hverandre på nettet, pluss at de får IP av DHCP servern i Modemet. Men IRC og Messenger fortsetter å koble av og på hele tiden.

 

Jeg kan være innpå en kanal på IRC i ca. 5min før den slutter å reagere, også tar det 2-3min å koble på igjen... Max irriterende.

 

Da må det være linja fra NGT da :shrug:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Prøv å la begge IP-rangene være innenfor samme felt, (192.168.1.***) der bare de 3 bakerste blir endret, da dette kan ha noe med kommunikasjonen mellom pcene... har selv opplevd at pcer ikke finner hverandre grunnet forskjellige iper(de tre fremste leddene)

 

-Stian

Dette er vel ganske logisk for de fleste som kan bittelitt om nettverk?!

 

Tviler på at det er noe galt med linja di. Les litt på MirC hjemmeside osv, mulig det står noe der. Burde jo være andre her på forumet som har samme oppsettet...

 

Forresten så skal jeg ha LAN her i helgen med 8 stk. Hvis vi får samme problemet eller ikke noe prob vil jeg gi en tilbakemelding her. Vi vil bruke 1 8 porters switch og 1 Hub eller switch til..

 

MVH

Tim

 

PS: Operativsystem dere har på pc`ene?

Lenke til kommentar

Godkveld. :D

Vi kjører XP på alle PC'er. Det er litt frem og tilbake med dette nettet. Idag har jeg ikke logget av IRC eller MSN en eneste gang. Men senest igår så ble jeg logget av 10-20 gang i løpet av dagen...

 

Har sendt mail til NGT angående dette, men det var for 14dager siden, så jeg får sikkert ikke noe svar. Før heller prøve å ringe da, belage seg på noen timer i kø.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...