L4r5 Skrevet 21. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2016 Jepp, gjorde en feil ista, kun fordi jeg ikke leste den grundig nok. Heretter leser jeg den ubernøye! Lært den leksa the hard way. Men som sagt så er IKEA-manualer ganske enkle å lese. Jysk sine manualer har jeg derimot hatt større problemer med. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 I morra tenkte jeg at jeg skulle lage noe skikkelig middag. Hva synes dere jeg skal lage? Alternativene er pinnekjøtt, ribbe, kalkun eller noe så kjedelig som kjøttkaker i brun saus. literally hvorfor. Om du vil ha middagstips er jeg til stede, men av de kan du gjøre noe artig med ribbe. Ikke jule-stil obviously, men jeg har et par bra idéer. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 I morra tenkte jeg at jeg skulle lage noe skikkelig middag. Hva synes dere jeg skal lage? Alternativene er pinnekjøtt, ribbe, kalkun eller noe så kjedelig som kjøttkaker i brun saus. Herregud pinnekjøtt såklart. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 21. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2016 Om du vil ha middagstips er jeg til stede, men av de kan du gjøre noe artig med ribbe. Ikke jule-stil obviously, men jeg har et par bra idéer.Kom gjerne med gode forslag. Kravene er ikke mange, men ikke gjør det FOR avansert. Lenke til kommentar
Muggkaare Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Gjør det så avansert at han fikser pinnekjøtt! Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Om du vil ha middagstips er jeg til stede, men av de kan du gjøre noe artig med ribbe. Ikke jule-stil obviously, men jeg har et par bra idéer.Kom gjerne med gode forslag. Kravene er ikke mange, men ikke gjør det FOR avansert. På ribbe? Lenke til kommentar
Sexylubb1 Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Står her og monterer ny seng fra IKEA. Bra bruksanvisning, men har jo brukt 2 timer og er kanskje halvveis Herregud, har jo sagt jeg skal kjøpe seng, og det blir IKEA. Montering har jeg ikke tenkt over. Livet altså, livet vil ende. Brutalt. Couthino må være evneveik. Har selv IKEA-seng og det som var mest stress var å pakke bort all emballasje samt å bære den alene opp i tredje etasje. Lenke til kommentar
Sebby Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Står her og monterer ny seng fra IKEA. Bra bruksanvisning, men har jo brukt 2 timer og er kanskje halvveis Herregud, har jo sagt jeg skal kjøpe seng, og det blir IKEA. Montering har jeg ikke tenkt over. Livet altså, livet vil ende. Brutalt. Couthino må være evneveik. Har selv IKEA-seng og det som var mest stress var å pakke bort all emballasje samt å bære den alene opp i tredje etasje. Det er Coutinho, takk Men Ikea har fler enn én seng altså Jeg er ikke evneveik, tar bare mye tid. Særlig når jeg sitter på diskusjon.no samtidig hehe.. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 21. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2016 (endret) På ribbe?Eller en annen "skikkelig" middag. Jeg har spist så mye pasta og ris og taco und so weiter i det siste at jeg har lyst på noe annet. Gjerne noe real husmannskost, men ikke nødvendigvis. Endret 21. januar 2016 av L4r5 Lenke til kommentar
Delvis Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Står her og monterer ny seng fra IKEA. Bra bruksanvisning, men har jo brukt 2 timer og er kanskje halvveis Hehe morsom du Det er sant. Fikk tips av lege for flere år siden. Nåværende lege var også enig når jeg fikk det i igjen. Prolipp( tor jeg den heter) funket dårlig. Det er denne: Meget effektiv på munnsår. Bare prøv. Kjøpte denne idag jeg, så nå er det best for deg at du ikke tulla! Bare å smøre på og la virke regner jeg med.. Nå kan jeg ikke garantere noe, der er vel kanskje flere typer munnsår? Men dette var altså sånn typisk munnsår i munnvikene. Hvis det funker skal du være bra om få dager. Spent på å høre hvordan det går. Viktig å smøre på før hver kveld hvertfall. Men smør gjerne på et par tre ganger daglig. Lenke til kommentar
Sebby Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 (endret) Står her og monterer ny seng fra IKEA. Bra bruksanvisning, men har jo brukt 2 timer og er kanskje halvveis Hehe morsom du Det er sant. Fikk tips av lege for flere år siden. Nåværende lege var også enig når jeg fikk det i igjen. Prolipp( tor jeg den heter) funket dårlig. Det er denne: Meget effektiv på munnsår. Bare prøv. Kjøpte denne idag jeg, så nå er det best for deg at du ikke tulla! Bare å smøre på og la virke regner jeg med.. Nå kan jeg ikke garantere noe, der er vel kanskje flere typer munnsår? Men dette var altså sånn typisk munnsår i munnvikene. Hvis det funker skal du være bra om få dager. Spent på å høre hvordan det går. Viktig å smøre på før hver kveld hvertfall. Men smør gjerne på et par tre ganger daglig. Thanks mate! Woho! Er på side 7 av 35 i bruksanv. Endret 21. januar 2016 av Cou10nho Lenke til kommentar
Muggkaare Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Lykke til med trekant, ehm, taco på gulvet i morgen. 1 Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Ribbe: Del ribben i tykke skiver (ovenfra og ned). Salte og pepre. Olivenolje og varm panne og brun. Skjær ingefær i tynne skiver og finhakket hvitløk til pannen når kjøttet har fin, brun farge. Ha over ingefæren og hvitløk sammen med szechuan pepper og chiliflak. Hiv i stjerneanis og en del honning (dekk de med et tynt lag? dunno, bare hell på tli det ser bra ut). Ha i masse soyasaus og litt riseddik. Hvis du har risvin, ellers tørr sherry, ca. 300ml. Ha over i ildfast form (om du har en som går på ovnen din må du gjerne gjøre dette rett i formen). Smak til selvsagt. Smak til med vårløk og ~400ml kyllingkraft eller annen lett kraft (okse blir litt for... tungt). 180°C i ovn i en halvtime, snu ribben og en ny halvtime. Ta de ut og avslutt i en varm panne. Kan være hur lenge som helst, men ikke la de bli tørre. Server med ris eller en potetvariant, samt grønnsakblanding- og tilbredning etter ønske. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 21. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2016 Ribbe: Del ribben i tykke skiver (ovenfra og ned). Salte og pepre. Olivenolje og varm panne og brun. Skjær ingefær i tynne skiver og finhakket hvitløk til pannen når kjøttet har fin, brun farge. Ha over ingefæren og hvitløk sammen med szechuan pepper og chiliflak. Hiv i stjerneanis og en del honning (dekk de med et tynt lag? dunno, bare hell på tli det ser bra ut). Ha i masse soyasaus og litt riseddik. Hvis du har risvin, ellers tørr sherry, ca. 300ml. Ha over i ildfast form (om du har en som går på ovnen din må du gjerne gjøre dette rett i formen). Smak til selvsagt. Smak til med vårløk og ~400ml kyllingkraft eller annen lett kraft (okse blir litt for... tungt). 180°C i ovn i en halvtime, snu ribben og en ny halvtime. Ta de ut og avslutt i en varm panne. Kan være hur lenge som helst, men ikke la de bli tørre. Server med ris eller en potetvariant, samt grønnsakblanding- og tilbredning etter ønske. Jeg tviler på at det blir den oppskriften, men saft og suse, den skal jeg prøve en dag. Bookmarker denne siden for senere referanse. Lenke til kommentar
Sebby Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Lykke til med trekant, ehm, taco på gulvet i morgen. Åh nei du.. Jeg SKAL bli ferdig ikveld, om jeg så må stå her til kl 2! Blir digg å stå opp 05:30 imorra Lenke til kommentar
Muggkaare Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Kan du livestreame det? Ikke monteringen av senga altså, men "tacokvelden." Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 For litt lettere retter kan du jo gå for New England chowder (hva enn det nå heter på norsk.), chiliposjert laksesuppe med enoki, chili-, ingefær- og szechuan pepper-marinert kylling, ovnsstekt svinekam med kvedegelé og manchego (mm med hvitløkspoteter og aïoli?). Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 21. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 21. januar 2016 For litt lettere retter kan du jo gå for New England chowder (hva enn det nå heter på norsk.), chiliposjert laksesuppe med enoki, chili-, ingefær- og szechuan pepper-marinert kylling, ovnsstekt svinekam med kvedegelé og manchego (mm med hvitløkspoteter og aïoli?).Dama spiser ikke laks dessverre. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Jeg bare dropper idéer. Enkel grillet kylling med olivenolje (og salt og pepper) med ratatouille og lyst brød er jo fint. Er ikke akkurat sesong for det, men du kan ta vintervarianten med pastinakk, gulrot og søtpotet. Lenke til kommentar
Lycantrophe Skrevet 21. januar 2016 Del Skrevet 21. januar 2016 Om du er set på å bruke ribbe kan du krydre og brasere den. Skjær ruter som du alltid gjør og masser inn litt salt. Varm panne eller ildfast form og varm olivenolje. Hakk fennikel og knus tre fedd hvitløk og brun raskt. Hiv i stjerneanis og et par kardemommepods. Ha i noen laubarblad og legg ribben med skinnet ned og få farge. Snu den og strø over fennikelfrø slik at de faller ned sprekkene du skar. Tilsett en halv flaske vin og reduser til ca. 1/3. Ha i stock til det er midveis oppå ribben og sørg for at det koker før du hiver det i ovnen (~180°C) i to og en halv time. Væsken bur nesten være utkokt. Løft ut ribben og bruk litt brød til å bli kvitt noe av fettet fra pannen. Reduser restene av væsken med litt sennep og du har sausen klar (sil gjerne av, men du -må- ikke). Skjær opp ribben og server med ønsket tilbehør. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå