Gå til innhold

Kan en 2 kjerner's prosessor kjøre 4 program på samme tid [Stasjonær PC]


Anbefalte innlegg

Jeg skal til og kjøpe meg en gaming-pc: den består av prossesoren: Intel Pentium anniversary edition. (Skal "Overclokkes/Blodklokke" den til 4.7 ghz) men jeg spiller ikke bare spill, jeg gjør ofte dette på pc'en min: Snakker på skype med gutta og nyter litt musikk i bakgrunnen, mens jeg spiller et spill og har Google chrome oppe.

 

Spørsmålet er: vill en 2 kjerne's prosessor holde?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmål:

 

Kan en 2 kjerner's prosessor kjøre 4 program på samme tid

 

Svar:

 

Ja, antall samtidige programmer og antall kjerner er ikke noe man direkte kan sammenligne da prosessoren gjør millioner av beregninger i sekundet. OS'et ditt kjører titalls (hundretalls?) programmer i bakgrunnen for å holde liv i en standard pc.

 

Spørsmål:

 

vill en 2 kjerne's prosessor holde?

 

Svar:

 

Jeg ville ikke ha kjørt en pentium i en gaming-pc, men noen andre får svare på ytelsen til denne prosessoren. Komplett sin "Entry Gamer" kjører Intel Pentium G3220 som har 2 prosessorkjerner som kjører på 3,0Ghz.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når det gjelder spill er det jo gjerne "mer er bedre", ettersom man kan spille nyere spill, osv...

 

Men bortsett fra det tror jeg det skal gå bra med denne prosessoren. Bruk heller det du får til overs på et bedre grafikkort.

 

Du får se på requirements på det spillet du skal spille. Om prosessoren er bra nok spiller det ikke så mye rolle om du spiller musikk og har chrome oppe og sånt.

Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

Jeg er litt uenig. Dersom du vil ha en så billig som mulig gaming maskin er pentium anniversary kjempebra!

 

Tenk litt mer på dette: Det bør stå stil mellom komponentene i maskinen din. Det vil si; ikke kjøp pentium anniversary og gtx 980.... Da passer det bedre med for eksempel et gtx 960 eller radeon r9 270x :) Håper du forstår hva jeg mener.

 

Dersom du planlegger at alle andre komponenter skal være "high end" ville jeg byttet ut cpu med noe litt bedre :) Gode forslag i stigende prisrekkefølge er : i3-4150, i5-4460, i5-4690k.

 

Dersom du trenger andre gode råd synes jeg denne tråden (første sida) gir mange gode tips: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470

 

Selv om den er lang så blir den kontinuerlig oppdatert slik at det du ser på forsida er up to date.

 

Edit: Til dere som lurer på hvor rask g3258 @ 4,8ghz er... Den er VELDIG rask. Ihvertfall i forhold til pris. Den gir nemlig utrolig mye for pengene. Ulempen er selvfølgelig at den ikke har mer enn 2 kjerner og da ikke er like "future proof" (men den er jo så billig). Til dagens spill klarer den seg ypperlig. Det er ikke noen spill denne karen "ikke klarer" for å si det slik.

Her er noen benchmarks: http://techreport.com/review/26735/overclocking-intel-pentium-g3258-anniversary-edition-processor/3

 

Her er resultatene fra en WOW benchmark (veldig cpu krevende): http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-overclocking-performance,3849-10.html

 

Her gjør den det like bra som i5 4690k :)

Endret av Strato
Lenke til kommentar

2 kjerner cpu er så epic fail nå til dagens spill som det er mulig. Uansett om du overklokker denne prosessoren til 7 ghz, så vil det lagge evig i spill som Gta V. Vil du ha en billig gamingpc, så kjøper du en brukt 2500k/2600k/2700k 4 kjerner og overklokker dritten til ca 5 ghz. Da får du MYE cpu for penga ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg klarer jo til og med å kjøre GTA V lagfritt på min 6 år gamle 1090t så vet ikke helt om jeg tror på deg der :p

 

Men du tenker vel kanskje at alt under 60 fps er lag? :p

 

Edit:

 

Fant dette: As for Intel's G3258, a dual-core Pentium solution for ultra-budget systems, we were unable to achieve stability for longer than a few minutes at a time. The two times that a test pass was completed, the 1% low and 0.1% low FPS outputs hit a dismal 7 and 5FPS (respectively), effectively making for an unplayable experience. Minutes into our burn-in (part of the low-confidence parity check), the game froze as the CPU failed to keep up with demand. It just isn't powerful enough and is too thread-limited for GTA V.

 

Jeg tipper dette er noe av det samme som problemet med nye Far Cry. At utviklerne rett og slett ikke har gitt spillet støtte for 2-kjernere. Tror egentlig vi kan skylde på spillutvikleren i stedet for intel her. Men det er likevel svært negativt for g3258 sin del siden akkurat GTA V er så pop.

Endret av Strato
Lenke til kommentar

Spill som DA:I fungerer jo knapt med 2 kjerner. Min gamle PC hadde dual core, og kom aldri lenger enn menyen i DA:I, selv da hadde jeg 0.5 FPS. Flere og flere av nye spill som kommer vil ha som min. req quad core, spesielt AAA-titler, så hvis du er interessert i å spille fremtididge spill, ville jeg fulgt Nizzens råd. HVis du derimot for det meste spiller WOW e.l (ref. at du hører på musikk og skyper mens du spiller), og ikke er interessert i de mest krevende spillene, går det fint med en Pentium.

Endret av Olsenhower
Lenke til kommentar

2 kjerner på 5 GHz er bedre enn 4 kjerner på 2,5 GHz selv om kjerner*GHz er det samme i begge tilfeller. Ytelseskaleringen med økende klokkefrekvens går alltid bedre enn skaleringen med økende antall kjerner. (Så fremt vi sammenligner like typer kjerner). Merk at det ikke alltid er like lett å sammenligne siden en 4-kjerner CPU ofte har mer L3 cache enn en ellers sammenlignbar 2-kjerner.

 

Strato: Det høres ut som de har vært borte i en eller annen bug i OS, drivere eller programvare.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...