Gå til innhold

Nærmer seg 18 juni


Anbefalte innlegg

Om under en måned vil det være 200 års jubileet for slaget ved Waterloo.

 

En av de mest kjente slag i verdenshistorien  mye takket være at for de neste 100 årene spredde Storbritannia sin makt of innflytelse.

 

Storbritannia som verdensmakt startet jo mange år før det, og ble en sikkerhet allerde i 1805, Men etter Waterloo var Storbritannia den eneste supermakten i verden. 

 

Slaget er av interesse av mange grunner, Du har Napoleon selv slått for siste gang, som før første gang møter Wellington sett på som de beste av hans fiender. Du har masse "what ifs" Hva om napoleon ikke ble dårlig i løpet av slaget, hva som Prøyserne ikke kom tidsnok, hva om Ney ikke angre med kavaleriet , hva om ikke et helt fransk korps ble kastet bort på forsøk på å at Hougemount. 

 

Historien om slaget har fått gjennom mange "versjoner" 

 

Fra "England vant pga. de var suverene" Til "Napoleon hadde vunnet om det ikke var for været og sykdom" Så kom reaksjonene på den første, der tyskerne er lei av å ikke ha æren.

 

Nå har vi kanskje kommet frem til noe som ligner det realistiske.

 

De fleste er enige om at Uten Wellington ville slaget være tapt, men like mye uten Blücher ville slaget være tapt, Seieren kom med deres samarbeid. Nå i senere år har også de tyske, belgiske og nederlandske i Wellingtons hær fått ta del av æren.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...