Gå til innhold

Redscale. (1-4)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja det er på et vis litt trist at det er så mye lettere å lage nytt utstyr, enn å gjøre tilpasninger til gammelt. At ingen har klart å lage en digital "film"-dings som passer i gamle kameraer, for eksempel. For det er filmen og håndteringen av denne som utgjør den virkelig store forskjellen, selv om autofokus og stabilisering og alskens elektroniske funksjoner også er kjekt å ha. Enn så lenge er i det minste kameraer noe som synes å være laget for å vare, i motsetning til mobiltelefoner og etterhvert mye annen elektronikk (skrivere, tv'er, etc).

Lenke til kommentar

@ Roar 1: http://www.re35.net/

Jeg tror ikke dette konseptet (Lenka) vil slå an, men i begynnelsen av den digitale foto-æraen var det mange hoder som tenkte. Et resultatet fra en eller annen tankesmie var at filmkassetten kunne inneholde minne og strøm, sensoren var festet til denne, og vips! - alle analoge kameraer kunne også brukes til digitale bilder.

 

@ Roar 2: Vanskelig å unngå korn i denne prossessen.

 

-bjarte.

Lenke til kommentar

Hei, Bjarte.

Et spesielt og spennende bilde, - skapt ved en spesiell teknikk !

Framkalling i redscale er en spennende prosess, der eksponering med økende ISO-verdier gradvis vil endre bildet fra grønn- / blåstikk mot rødstikk.

Crossprocessing, - bevisst feilframkalling av film med feil kjemikalier kan gi spennende resultater, men digital bildebehandling er med årene blitt nærmest enerådende.

Jeg er svært spent på å se dine neste redscale-bilder, Bjarte ! :)

 

M v h Albert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hallo; Dette er Kodak ColorPlus 200, ofte ideell til omspoling tor Redscale. Neste gang kan du prøve Kodak Hawkeye 400 Surveillance film, den har en mer markert følsomhet for rødt.

Ikke lett å vurdere hvilke motiver som er egnet til Redscale, det samme gjelder også for Infrarød foto. Øvelse! Blir som oftest få ruter på filmrullen som blir akseptable.

Det nevnes grønnstikk og støy i himmelen. Men kjære, dette er jo hva enkelte streber etter! Kikk på Skrik av Munch og se hvor mye støy han har lagt inn i himmelen.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...