Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Eksamen - økonomi og ledelse vg3 2015


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

 

Overskudd: 36800? 

på eksamen i dag?

 

ja, hva fikk du?

 

Fikk dette resultatet: (210-130)460=36800

 

fikk ca noe sånt jeg også, har ikke besvarelsen her nå så, men tror det var noe rundt der

 

Husker du hvordan du besvarte oppgave 1 e)? Illustrerte du etterspørselen grafisk eller besvarte du bare ved å skrive? 

Lenke til kommentar

 

 

 

 

Overskudd: 36800? 

på eksamen i dag?

 

ja, hva fikk du?

 

Fikk dette resultatet: (210-130)460=36800

 

fikk ca noe sånt jeg også, har ikke besvarelsen her nå så, men tror det var noe rundt der

 

Husker du hvordan du besvarte oppgave 1 e)? Illustrerte du etterspørselen grafisk eller besvarte du bare ved å skrive? 

 

viste grafisk og skreiv, alt gikk bra bortsett fra produktvalg

Lenke til kommentar

Eg fekk og noko over 30 000 på overskot ved halalkjøt, viste det grafisk først, rekna ut etterpå. Ikke søren om eg fekk fram optimal løysing på produktval! Eg er sikker på eg skreiv inn alle tala riktig, med knapp faktor og salsbegrensingar.. Den optimale løysinga viste likevel at optimalt atal på dovre og vågå var 0, og optimalt antal på otta 8.. Blir heilt frustrert, prøvde alt mogleg.. Nokon som trur dei fekk rett som vil legge ut bilete av svaret sitt? Elles vart eg litt overraska over at kultur var ei deloppgåve på teorispm då det trass alt er eit delkapittel i kapitlet om bedrifta si tilpassingsevne..

Lenke til kommentar

Eg fekk og noko over 30 000 på overskot ved halalkjøt, viste det grafisk først, rekna ut etterpå. Ikke søren om eg fekk fram optimal løysing på produktval! Eg er sikker på eg skreiv inn alle tala riktig, med knapp faktor og salsbegrensingar.. Den optimale løysinga viste likevel at optimalt atal på dovre og vågå var 0, og optimalt antal på otta 8.. Blir heilt frustrert, prøvde alt mogleg.. Nokon som trur dei fekk rett som vil legge ut bilete av svaret sitt? Elles vart eg litt overraska over at kultur var ei deloppgåve på teorispm då det trass alt er eit delkapittel i kapitlet om bedrifta si tilpassingsevne..

 

Siden vi ikke fikk oppgitt produksjonstid, men alle tallene ble oppgitt i kg, samt de 1000kg som var max produksjon, regnet jeg det ut på akkurat samme måte bare med kg istedet minutter. Husker ikke navnene, men jeg skrev 500kg på produkt 3 og 500kg på produkt 1

Lenke til kommentar

Då har eg i alle fall gjort feil på siste delen av produktval, søren.. Nokon som veit kor lang tid det tek før vi får resultatet? Og gjorde dykk følsemdsanalyse på alternativ 1 og 2 på investeringsoppgåva? Eg fekk ikkje tid til det..

På udir.no står følgende: "Fellessensur for eksamen våren 2015 er torsdag 18. og fredag 19. juni. Da møtes sensorene for å fastsette endelige eksamenskarakterer."

Lenke til kommentar

Folkens! For å si det slik angående oppgave 1 f) kan man se at restaurantkjeden forespør 200 kg til en pris på 150 kr. Men vi kan også se ut ifra tabellen at en produksjon på 200 kg også medfører variable kostnader på 180 kr. Vi ser altså at inntekten ved å selge den er mindre enn kostnaden av å produsere den. 

 

Hvis vi skulle ha beregnet dette ville dette se slik ut

 

200 kg (mengde) * 150 (pris) = 30 000

200 kg (mengde) * 180 (variable kostnader) = 36 000

Her ville resultatet ha blitt -6000, altså et underskudd på 6000. Dette hadde gitt et underskudd

Lenke til kommentar

Folkens! For å si det slik angående oppgave 1 f) kan man se at restaurantkjeden forespør 200 kg til en pris på 150 kr. Men vi kan også se ut ifra tabellen at en produksjon på 200 kg også medfører variable kostnader på 180 kr. Vi ser altså at inntekten ved å selge den er mindre enn kostnaden av å produsere den. 

 

Hvis vi skulle ha beregnet dette ville dette se slik ut

 

200 kg (mengde) * 150 (pris) = 30 000

200 kg (mengde) * 180 (variable kostnader) = 36 000

Her ville resultatet ha blitt -6000, altså et underskudd på 6000. Dette hadde gitt et underskudd

Men økes ikke prisen på vanlig slakt? prisdifferensiering 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...