Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 (endret) Det med fotland var feil altså mente ikke kapitalbehov, men anleggsmidler, spurte læreren i dag og påløpte skulle ikke med i investering men i kapitalbehov(anleggsmidler)... men ble uansett ikke problem i dag Endret 21. mai 2015 av Slatravi Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Overskudd: 36800? på eksamen i dag? Lenke til kommentar
Odd Future Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 (endret) Overskudd: 36800? på eksamen i dag? ja, hva fikk du? Fikk dette resultatet: (210-130)460=36800 Endret 21. mai 2015 av Odd Future Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 (endret) Overskudd: 36800? på eksamen i dag? ja, hva fikk du? Fikk dette resultatet: (210-130)460=36800 fikk ca noe sånt jeg også, har ikke besvarelsen her nå så, men tror det var noe rundt der Endret 21. mai 2015 av Slatravi Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 hva fikk dere på den med halalkjøtt? hvor mye i overkuddd? Lenke til kommentar
Odd Future Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Overskudd: 36800? på eksamen i dag? ja, hva fikk du? Fikk dette resultatet: (210-130)460=36800 fikk ca noe sånt jeg også, har ikke besvarelsen her nå så, men tror det var noe rundt der Husker du hvordan du besvarte oppgave 1 e)? Illustrerte du etterspørselen grafisk eller besvarte du bare ved å skrive? Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Overskudd: 36800? på eksamen i dag? ja, hva fikk du? Fikk dette resultatet: (210-130)460=36800 fikk ca noe sånt jeg også, har ikke besvarelsen her nå så, men tror det var noe rundt der Husker du hvordan du besvarte oppgave 1 e)? Illustrerte du etterspørselen grafisk eller besvarte du bare ved å skrive? viste grafisk og skreiv, alt gikk bra bortsett fra produktvalg Lenke til kommentar
stressa96 Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Eg fekk og noko over 30 000 på overskot ved halalkjøt, viste det grafisk først, rekna ut etterpå. Ikke søren om eg fekk fram optimal løysing på produktval! Eg er sikker på eg skreiv inn alle tala riktig, med knapp faktor og salsbegrensingar.. Den optimale løysinga viste likevel at optimalt atal på dovre og vågå var 0, og optimalt antal på otta 8.. Blir heilt frustrert, prøvde alt mogleg.. Nokon som trur dei fekk rett som vil legge ut bilete av svaret sitt? Elles vart eg litt overraska over at kultur var ei deloppgåve på teorispm då det trass alt er eit delkapittel i kapitlet om bedrifta si tilpassingsevne.. Lenke til kommentar
T Å Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Noen som vil legge ut besvarelsen sin? Så jeg kan sammenligne med mine svar... er veldig usikker på noen av oppgavene Lenke til kommentar
animo Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Eg fekk og noko over 30 000 på overskot ved halalkjøt, viste det grafisk først, rekna ut etterpå. Ikke søren om eg fekk fram optimal løysing på produktval! Eg er sikker på eg skreiv inn alle tala riktig, med knapp faktor og salsbegrensingar.. Den optimale løysinga viste likevel at optimalt atal på dovre og vågå var 0, og optimalt antal på otta 8.. Blir heilt frustrert, prøvde alt mogleg.. Nokon som trur dei fekk rett som vil legge ut bilete av svaret sitt? Elles vart eg litt overraska over at kultur var ei deloppgåve på teorispm då det trass alt er eit delkapittel i kapitlet om bedrifta si tilpassingsevne.. Siden vi ikke fikk oppgitt produksjonstid, men alle tallene ble oppgitt i kg, samt de 1000kg som var max produksjon, regnet jeg det ut på akkurat samme måte bare med kg istedet minutter. Husker ikke navnene, men jeg skrev 500kg på produkt 3 og 500kg på produkt 1 Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 (endret) Hvor mange fikk mer overskudd på halal og vanlig slakt enn på å bare selge vanlig slakt? Endret 21. mai 2015 av Slatravi Lenke til kommentar
T Å Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Hvor mange fikk mer overskudd på halal og vanlig slakt enn på å bare selge vanlig slakt? Var det oppgave 1 e? Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Hvor mange fikk mer overskudd på halal og vanlig slakt enn på å bare selge vanlig slakt? Var det oppgave 1 e? ja Lenke til kommentar
T Å Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Hvor mange fikk mer overskudd på halal og vanlig slakt enn på å bare selge vanlig slakt? Var det oppgave 1 e? ja Jeg fikk mer overskudd på halal ja Lenke til kommentar
stressa96 Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Då har eg i alle fall gjort feil på siste delen av produktval, søren.. Nokon som veit kor lang tid det tek før vi får resultatet? Og gjorde dykk følsemdsanalyse på alternativ 1 og 2 på investeringsoppgåva? Eg fekk ikkje tid til det.. Lenke til kommentar
T Å Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Då har eg i alle fall gjort feil på siste delen av produktval, søren.. Nokon som veit kor lang tid det tek før vi får resultatet? Og gjorde dykk følsemdsanalyse på alternativ 1 og 2 på investeringsoppgåva? Eg fekk ikkje tid til det.. På udir.no står følgende: "Fellessensur for eksamen våren 2015 er torsdag 18. og fredag 19. juni. Da møtes sensorene for å fastsette endelige eksamenskarakterer." Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 kan noen legge ut bilde av produktvalg eller hvertfall oppgave c? Lenke til kommentar
HPR Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Folkens! For å si det slik angående oppgave 1 f) kan man se at restaurantkjeden forespør 200 kg til en pris på 150 kr. Men vi kan også se ut ifra tabellen at en produksjon på 200 kg også medfører variable kostnader på 180 kr. Vi ser altså at inntekten ved å selge den er mindre enn kostnaden av å produsere den. Hvis vi skulle ha beregnet dette ville dette se slik ut 200 kg (mengde) * 150 (pris) = 30 000 200 kg (mengde) * 180 (variable kostnader) = 36 000 Her ville resultatet ha blitt -6000, altså et underskudd på 6000. Dette hadde gitt et underskudd Lenke til kommentar
Slatravi Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Folkens! For å si det slik angående oppgave 1 f) kan man se at restaurantkjeden forespør 200 kg til en pris på 150 kr. Men vi kan også se ut ifra tabellen at en produksjon på 200 kg også medfører variable kostnader på 180 kr. Vi ser altså at inntekten ved å selge den er mindre enn kostnaden av å produsere den. Hvis vi skulle ha beregnet dette ville dette se slik ut 200 kg (mengde) * 150 (pris) = 30 000 200 kg (mengde) * 180 (variable kostnader) = 36 000 Her ville resultatet ha blitt -6000, altså et underskudd på 6000. Dette hadde gitt et underskudd Men økes ikke prisen på vanlig slakt? prisdifferensiering Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå