Gå til innhold

GTX 960 og alternativer


Anbefalte innlegg

Etter mange år med veldig billige skjermkort, så kjenner jeg at det er på tide å oppgradere litt. Jeg er vant til å spille det meste av nye spill på de laveste instillingene, og tenker at jeg nå har lyst til å bruke litt mer penger og kjøpe et ok kort som kan gi meg litt bedre ytelse de neste årene. Dog har jeg veldig mye annet jeg trenger penger til, så jeg har et ganske endelig tak på rundt 2000 kroner som det jeg har lyst til å bruke. Jeg har derimot ekstremt lite peiling på dette, så trenger litt hjelp med å finne ut hva som er mest valuta, og hva som faktisk funker med min PC.

 

PC-en min har følgende specs:

 

Intel Core i5 2500 3.3 GHz

Asus P8h61-m evo hovedkort

OCZ ModXStream 500W PSU

8GB Kingston 1333MHZ DDR3 CL9

Sapphire RADEON HD 6570

 

I prisklassen rundt 2000, så oppdaget jeg fort GTX 960. Jeg har inntrykk av at det er en del som ikke er helt fornøyd med performance på de sammenlignet med hva som var forventet, men spørsmålet her er jo hvilke andre alternativer i same prisklasse har jeg som kan gi bedre ytelse? Såvidt jeg har forstått benytter ikke Maxwell-arkitekturen like mye power som andre, noe som kanskje da er gunstig for min PSU som kun er 500W. Kortene jeg har sett på her er:

ASUS Strix GTX 960 2GB: Har visttnok fantastisk kjøling og en mindre formfaktor. (Jeg har jo et microtower, så kan være litt lite plass inni der)

MSI GeForce GTX 960 Gaming 2GB: Har hørt mye bra om MSI, men også lest via reviews at det virker som det er litt hit and miss og at noen kort er defekte. 

EVGA GeForce GTX 960 SSC 2GB: Har også hørt mye bra om EVGA, lite negativt.

 

Akkuratt nå vurderer jeg Strix mest, mye på grunn av den veldig gode kjølingen og formfaktoren.

Spørsmålet er jo da: Er Asus Strix det beste kjøpet jeg kan gjøre i denne prisklassen? Er de andre kortene bedre kjøp, eller finnes det et bedre alternativ der ute?

 

Det er jo også et spørsmål om dette går helt greit å smelle inn i min nåværende setup?

 

Regner med det er noen her som har lyst til å anbefale at det er bedre å spare litt og heller kjøpe GTX 970, noe som sikkert hadde vært veldig bra, men det er ikke et alternativ dessverre. Rundt 2000 er max her.

 

Håper noen her kan hjelpe meg litt med å finne frem i denne jungelen av skjermkort.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

R9 290-290x

Kjapt google søk støtter at R9 290 ser ut til å gi mye bedre ytelse enn GTX 960, men også at det trenger en del power, noe som kan bli et problem med kun 500W PSU ...I tillegg ligger det jo nærmere 3000 i pris enn 2000, noe som da egentlig gjør det enda mer uaktuelt.

Endret av EJacobsn
Lenke til kommentar

2600 er vel for så vidt overkommelig tror jeg og det hadde jo vært en ganske mye bedre kort, men jeg har fortsatt det problemet at jeg kun har en 500W PSU, noe jeg tror kanskje blir litt snaut. Det var derfor jeg endte opp med å se på GTX 960, siden de krever mindre.

Endret av EJacobsn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...