Gå til innhold

Den femte sols død?


Anbefalte innlegg

I det siste har det jo vært endel aktiviteter på sola, som toppet seg med tidenes rekord i solflekkutstråling (kraftighet 'X28', se www.spaceweather.com).

 

Mayaindianernes profetier, som etter mitt noe løse inntrykk var basert på en mer nøyaktig forståelse enn babylonerne/sumererne (horoskoper og stjernetegn), forutsa at den femte sol ville dø den 23. Desember 2011 (eller var det 2013?).

 

Sola er nå egentlig i nedgangsfasen av sin periodiske aktivitet (kjører på 11 års syklus i oppblomstring av solflekker), noe som tilsier at 2011/2013 vil den komme på top igjen.

 

For noen dager siden opplevde vi da det mest ekstreme som kunne hende, nemlig en primær masseutblåsning (Coronal Mass Ejection, CME) som ble "tatt igjen" av en sekundær, noe som da førte til kraftig forsterkning av første. I tillegg var den rettet mot jorden.

 

 

Hva skjer om 11 år, når samfunnet vårt er bygget opp rundt Internett, og chip'ene har mye mindre (mer sårbare) transistorer*?

 

 

* En av grunnene til at romferga har gammel hardware, er at elementene i chip'ene er større og derfor mer beskyttet mot stråling.

 

EDIT: On an omnious note, after the fifth sun, there are no more suns.

EDIT2: Bytt alle 'femte' sol med 'sjette' sol.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Maya'ne var noen luringer (positiv betydning). De er ganske utrolig å tenke på hva disse oldtidsfolkene kunne og viste. Maya'ne var veldig religiøse, og brukte mye tid på å studere stjernehimmelen.

Hva skjer om 11 år, når samfunnet vårt er bygget opp rundt Internett, og chip'ene har mye mindre (mer sårbare) transistorer*?
Jeg tror ikke at vi på jorden er så sårbare i forhold til stråling og slik som man kan få inntrykk av. Da solen hadde et utbrudd i forrige uke var det snakk om at det kunne slå ut både datamaskiner og telenett+strøm. Men hvis jorden skulle ligge i veien for en supernova eksposjon eller noe i den duren så kan det bli problematisk for de større dyrene på jorda. Det finnes bakterier som lever på innsiden av kjernen til en atomreaktor, så disse vil nok tåle en grosse posjon av magnetisk og elektromagnetisk stråling.
Lenke til kommentar
Jeg tror ikke at vi på jorden er så sårbare i forhold til stråling og slik som man kan få inntrykk av. Da solen hadde et utbrudd i forrige uke var det snakk om at det kunne slå ut både datamaskiner og telenett+strøm.

Grunnen til at det ikke ble så ille som fryktet var at magnetfeltet til "utblåsningen" hadde en fordelaktig retning. Om magnetfeltet hadde hatt en annen retning kunne det visstnok gått meget verre...

Lenke til kommentar
Glem mayaer, deres viten var basert på synsing og meninger, ikke på

"nøyaktig" viten og målinger som vi har i dag.

 

Ps. Det samme folket ofred deilige jomfruer til solen, noe som jeg

ser som helt uakseptabelt for de fleste.... :yes:

Det finnes ingen annen Gud enn meg, og Han sier du tar feil, både når det gjelder nøyaktigheten av mayaenes astronomiske målinger samt at menneskeofringene til mayanene begrenset seg til "deilige jomfruer".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...