Gå til innhold

Hjelp/forslag til kjøp av komponenter til multimedia pc i stue.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Lurer på om noen har gode forslag til komponenter til bygging av multimedia pc til stue?

Burde være så støysvak som mulig uten at det går utover ytelsen..

 

Budsjett: vil ikke bruke alt for mye penger, men ønsker bra ytelse som kan holde lenge.

 

Hilsen en som ikke har bygget en data på alt for mange år merker han.. :p hehe..

 

Edit: Etter å ha lest retttings veil. Så må jeg vel legge til at jeg har alt annet enn selve datamaskinen..

Men trenger altså forslag til kabinett, SSD, HDD, Hovedkort osv osv osv.. :) Liker også tanken på å kjøre vannkjøling på CPU da det kan blir ganske så varmt i stua mi.. :S Men er åpen for forslag om alt egentlig.. :p hehe..

Endret av JAG1986
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel det finnes en del prossessor:

Men ville ikke gått for lavere en i5-5200U eller i3 4130

 

Problemet med førstnevnte i intel nuc er at de støyer ved maks belasting, og i3 prosessoren trekker noe mere strøm.

Men kan fint brukes med ITX hovedkort.

 

Harddisk\ SSD burde du fint kunne velge samsung 850 evo eller MX100.

Seagate eller WD black burde også være gode til en god pris.

Lenke til kommentar

Som audiofil så mener jeg personlig at HTPC skal passe inn sammen med receiver og resten av HiFi'n.

Jeg ville bygd noe slikt som dette

 

http://www.prisjakt.no/list.php?l=175378&view=m

 

Da har du det mest lekre kabinettet jeg vet om til HTPC :p

En CPU med lav TDP for å minske varmeutvikling og et OK skjermkort. Jeg valgte den lille modellen der slik at du ikke trenger plukke vekk noen av HDD-brankettene. Men hvis du tar vekk 1 av 2 av disse brankettene så kan du kjøre lengre skjermkort. Overkill PSU, men det var for å få en utgave som slår av viften ved lav last (=mindre støy).

 

Jeg ville vurdert å bygge noe slikt. Da kan du bytte ut komponenter som med en annen PC, og det passer finere inn sammen med HIFI. Når kabinettet er større (enn NUC osv) så er selvsagt varmeutvikling et mindre problem også.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Trenger du særlig med ytelse? Jeg ville vurdert et m-ATX hovedkort, en i3 prosessor med lav TDP, 4GB ram og en passe stor SSD. Streacom kabinetter er geniale, for de har smarte løsninger, og du kan få dem til å kjøle passivt. Har hatt min HTPC en god stund nå, og den har en Intel i3 3220T prosessor med TDP på 35W. Til generell surfing og filmbruk (Kodi/XBMC, Netflix, PopcornTime) samt 3D filmer går det helt supert uten problemer. Skal du spille trenger du mer ytelse, både på skjermkortfronten og CPU-kraft.  

Lenke til kommentar

Med tanke på ytelse så tenker jeg litt i forhold til avspilling av filmer og serier i høy kvalitet.. :)

 

Som sagt, så er det alt for lenge siden jeg satt sammen den siste maskinen min, så jeg har falt litt ut av forkortelser og betegnelser.. :S

 

Jeg er ikke ute etter en maskin for å spille spill på egentlig.. :p Kun surfing på nett og film/serier.

 

Trenger ikke noe dvd/blu-ray spiller..

 

Har en slik hylle (http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S99017186/)som er liggende med 55" tv oppå  så ser for meg at jeg helst skulle hatt ett kabinett som passer inn i en av "lukene" i den.. :)

 

Er ikke noe fan av "ferdig pc full av spamware" hehe..

 

Jeg takker så mye for forslag.. :D

Lenke til kommentar

Streacom FC8 Alpha er det kabinettet du ser etter. Lydløst, elegant, og passer inn i hylla. (Jeg fikk FC8 Alpha når jeg bestilte FC8 Evo av en eller annen grunn. På htpc.no. Alpha er penere.)

 

Problemet er at den er litt trang inni, så jeg fikk ikke installert USB-portene på fronten, og strevde mye med å få installert den ene kjølepipa. Men det var verdt det.

 

Og så kanskje en sånn: https://www.komplett.no/intel-core-i3-4330/794267#!tab:extra

Og en SSD og 4 GB minne.

Lenke til kommentar

Godt alternativ til disse smart-TVene sine grasalt svake systemer (de beste er vel på høyde med mobiler). Tross det, synes ikke Intel NUC er helt godt nok til all-round HTPC-bruk. Dvs. noe nettleser og videoavspilling og kanskje noe div. på si.I alle fall ikke for de mer kresne.

 

4GB og en energigjerrig dobbeltkjerne er nok noe jeg også ville startet på. Selv om jeg personlig setter godt pris på 8GB for å få alt til å gå silkemykt. Blir fort en del faner og kontoer som må kjøres oppe når dama og jeg har forskjellige brukere på netflix, forskjellige "versjoner" av netflix, og andre streamingtjenester som NRK TV3/viaplay med mer, . For ikke å snakke om diskusjon.no og så har du XBMC'en, Wimp'en, damas spotify, noe torrentprogramvare osv... Blir for litt, selv om den kun er koblet til TVen for å erstatte kabel-TV fullstendig. 

 

Og så kan du banne på at det er noe som går galt når du trenger ting mest. Og da blir det ekstra kjipt om maskinen går ned for telling ved en feil med et codec eller no. Har fint brukt svak maskinvare for HTPC-bruk, men ofte her ting mellom meg og PCen skjærer seg, hvor PCen flyr ut vinduet.

 

Jeg er dog ikke helt enig med deg Emancipate, at bråk er bråk. Passiv løsning kan absolutt være fristende, men kan også være unyttig. Så lenge du vet hva du kjøper/hvordan kontrollerer etter forholdene så kan bråk være lydstille og faktisk også vice versa. Det vil alltid være ting som bråker i huset eller i verden rundt oss, ofte mer enn vi tror.

 

Og om vifta i praksis ikke høres, så spiller det ingen rolle om den er 100 dBa eller 10 dBa. Med mindre man bor i et potensielt FOR stille hjem (så stille at du selv produserer mer lyd) så finnes det aktive løsninger som havner i en slik kategori. 

 

Og i svært stille maskiner så vil nok ofte coil whine bli en desto større irritasjonsmoment. Jaja, så nå i alle fall på streacom sine løsninger, og gikk nesten for det selv. Passiv er så enkelt og nesten vedlikeholdsfritt. Men gikk til slutt for en aktiv løsning.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

...

 

Jeg har 3 120mm på HTPC'n, og så selvsagt CPU-kjøler, PSU-vifte og vifte på skjermkortet. Har videre 2 120mm som inntak på selve HiFi-møbelet samt 2 80mm som eksos. Totalt er det altså 10 vifter. Det er jo også en egen integrert vifte i receiveren som starter ved behov. 

 

Jeg legger ikke merke til disse engang, det er en svak "humming" i bakgrunnen når all annen lyd er avslått. For meg er passiv bare tull, fordi jeg legger ikke merke til lyden fra viftene og ved å ha vifter kan jeg ha et system med mer ytelse.

Lenke til kommentar

Jeg er dog ikke helt enig med deg Emancipate, at bråk er bråk. Passiv løsning kan absolutt være fristende, men kan også være unyttig. Så lenge du vet hva du kjøper/hvordan kontrollerer etter forholdene så kan bråk være lydstille og faktisk også vice versa. Det vil alltid være ting som bråker i huset eller i verden rundt oss, ofte mer enn vi tror.

Har du prøvd en passiv løsning? Når jeg sammenligner med en PC som kun er kjølt med en Slipstream 500 rpm 7.5 dbA vifte og passiv løsning så er det MILEVID forskjell.

 

Idéen med at høyere bråk overdøver lavere bråk er rett og slett feil. Selv om enkelte påstår at de "ikke hører" støy (det gjør jeg) hører alle veldig godt at den slås av (altså hører de den, men har blitt vant til den). Det går an å venne seg til det meste, men hvorfor bruke 1000 kroner (det koster gjerne såpass for kabinett + vifter) på en skranglete gammel lada som man kan "venne seg til" når man kan få en ny Tesla til 1400?

 

 

 

For meg er passiv bare tull, fordi jeg legger ikke merke til lyden fra viftene og ved å ha vifter kan jeg ha et system med mer ytelse.
Der er mye mer ytelse i min passivt kjølte PC enn en NUC med vifter. Og mer enn i de fleste bærbare med vifter. Med en 65 watt prosessor blir den 60 grader ved maks belastning. Jeg tror jeg fint kunne satt inn en i7-4790. Eneste grunnen til å gå for vifter er hvis man trenger grafikkort. Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

Heisann her ble det mye diskusjon om saker og ting ja..

 

Men jeg er mest ute etter tips sånne som Kyrre S. kom med.. :p

 

Kult om noen tok seg bryet med å lage forslag til hva slags komponenter jeg burde velge.

Jeg ønsker litt stor lagringskapasitet også btw.. :)

Endret av JAG1986
Lenke til kommentar

Jeg må muligens trekke tilbake halvparten av hva jeg sa om Intel NUC. Deres kommende toppmodell virker faktisk ganske kappabel, spesielt om høykvalitets 4k,som blu-ray-4K ikke er hovedpoenget.

 

Kommende versjon:

http://www.anandtech.com/show/9166/intel-nuc5i7ryh-broadwellu-iris-nuc-review

 

 

http://www.proshop.no/Stasjonaer-Mini-PC-Barebone/Intel-NUC-NUC5i7RYH-Core-i7-2471007.html?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Hvilket behov er det for i7 dersom Netflix, Plex og Spotify står på menyen? En i3 fungerer ypperlig til det formålet. 

Jeg har en i3 og den klarer 1080p 3D FullSBS uten problemer. Den klarer fint rippa bluray-filer på 50GB over nettverk. Den har heller ikke problemer med 4K-Youtube-videoer (veit ikke om det faktisk virker, da jeg kun har 1080-skjerm...) Men avspilling går ihvertfall ok.

 

Ser ikke helt behovet for å blåse bort masse penger på unødvendig ytelse som man i de fleste tilfeller ikke trenger. Kutter kanskje Windows boot med ett sekund eller så, og kanskje Netflix-appen starter noen millisekunder raskere, men til hvilken pris?

Da ville jeg heller lagt pengene i en skikkelig USB-DAC for musikkavspilling (hvis man har skikkelig anlegg vel og merke), et skikkelig blåtannmediatastatur, eller alternativt spart pengene for å oppgradere TV'n i fremtiden. Eller ny forsterker, nye høyttalere.. Mye som kan oppgraderes. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...