Svenn Ivar Skrevet 12. april 2015 Del Skrevet 12. april 2015 Jeg lager smoothie av banan, melk, frostne bær og litt appelsinsaft. Det gir meg energi, og det smaker godt. Er det noen som vet hvordan jeg kan få det til å holde i mer enn noen timer? Bananen synker til bunnen og mugler. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 12. april 2015 Del Skrevet 12. april 2015 (endret) Putte den i fryseren. PS. Jeg tror ikke bananen mugler på noen timer. Det er noe annet som skjer med den, fordi den er i kontakt med luft (?). Endret 12. april 2015 av Emancipate Lenke til kommentar
Svenn Ivar Skrevet 12. april 2015 Forfatter Del Skrevet 12. april 2015 Ja kan hende det er kontakt med luft. Interessant forslag å fryse smoothien. Men ta Yt som eksempel, den smoothien som Tine produserer. Den holder jo i ukevis. Jeg lurer på hva de gjør. Det skal være sagt at de har lite banan i den, og noe som hindrer den fra å synke. Men holdbarheten er så lang. Hvis jeg finner utav dette, så kan jeg også lage juser, og oppbevare det i kjøleskapet like lenge som melk. Lenke til kommentar
Ar`Kritz Skrevet 12. april 2015 Del Skrevet 12. april 2015 Tror den store hemmeligheten er konserveringsmiddel... Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 12. april 2015 Del Skrevet 12. april 2015 Men ta Yt som eksempel, den smoothien som Tine produserer. Den holder jo i ukevisIkke etter at den er åpnet. Og smooties fra butikken må også ristes først. Jeg lurer på hva de gjør.Pasteuriserer den. (Varmer den raskt opp til ca 72 grader for å drepe bakterier og kjøler den ned igjen før de forsegler boksen så ikke bakterier kommer til.) Og så kan det hende de klarer å knuse bananen bedre enn det du gjør. Lenke til kommentar
Svenn Ivar Skrevet 12. april 2015 Forfatter Del Skrevet 12. april 2015 Noen idé om hvilket konserveringsmiddel? Må sikkert være noe som vi får kjøpt på internett. Det er ikke nok å gjøre den surere, og xanthangummi får den bare til å holde formen. Lenke til kommentar
Svenn Ivar Skrevet 12. april 2015 Forfatter Del Skrevet 12. april 2015 Emancipate, der er du inne på noe. Det gir mening! Pasteurisering. Ja og de har oppi bare 4% banan. Jo den holder lenger etter åpning. Men kanskje det er fordi det er færre bakterier, og som sagt mindre som kan synke. Lenke til kommentar
Svenn Ivar Skrevet 12. april 2015 Forfatter Del Skrevet 12. april 2015 Krever pasteurisering trykkoker? Lenke til kommentar
Svenn Ivar Skrevet 12. april 2015 Forfatter Del Skrevet 12. april 2015 Åja sånn ja. Fant det på Wikipedia Varme det opp til 72 grader på 15 sekunder. Høres ut som man må bruke vannkoker for at det ikke skal gå mer enn 15 sekunder. Men kan jo prøve meg frem med å varme opp kaserollen litt før jeg har noe oppi, og at vesken er romtemperert i utgangspunktet. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre men Lenke til kommentar
vidor Skrevet 3. mai 2015 Del Skrevet 3. mai 2015 Jeg ville bare klemt ut så mye luft som mulig og latt være å varmebehandle og heller lage smoothie ofte når jeg trenger den eller hatt i eksta is og/eller kjølt den ned. Vil du ha død mat kan du like greit kjøpe det i butikken. Lenke til kommentar
Marinius Skrevet 3. mai 2015 Del Skrevet 3. mai 2015 Frys bananen først og bruk naturell yoghurt istedenfor melk. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 3. mai 2015 Del Skrevet 3. mai 2015 Bra ide å fryse bananen om man ikke vil vanne ut smoothien. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå