Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nettverksdriver innstalleres ikke ved oppstart?


Anbefalte innlegg

Har at Asus X-79 hovedkort. Dette har to innebygde nettverks adaptere, Intel 82579V Gigabit og en Realtek PCIe Family controller. Alltid ved oppstart ser jeg rødt kryss for nettverkstilkopling, må dobbeltklikke på nettverkstilkopling mellom hjemmenettverk og modem. Win7-64 bits kjører sitt standardisert problemløsning for nettverk, og melder at det kan se ut som systemet har et problem med driveren for nettverks adapter.

 

Har dermed avistallvert begge driverene og bedt Revouninstaller sjekke om det finnes rester av  driveren(-e) i registerfilen. Søket melder om ingen rester. Installerer begge driverene på nytt, Drive detective melder ikke om nye drivere etter siste nedlasting. Har bytta mellom Realtek og Intel sine tilkoplinger, men til ingen nytte e. oppstart.

 

Hendelsefilen for systemet melder ikke om denne feil (blir ikke skrivet rapportert til hendelseslisten).

 

Hva kan man da sjekke opp? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv å deaktivere ene nettverkskortet i bios og se om det andre fungerer. Bytt om eventuelt

 

Har du forsøkt å installere nyeste driver fra hjemmesidene til Intel og Realtec?

Takker for tips Geir.

 

Tok en nærmere titt på feildiagnose statistikken, og det er "windows kunne ikke binde ip-protokollstakken til nettverkskortet automatisk" som er problemet her. Tokk et søk og fant en med samme problem på freak.no http://freak.no/forum/showthread.php?t=206838

Så, jeg tester ut med original fabrikkens drivere, og ikke Microsoft sine.

 

Så sjekker vi opp med en tilbake mld. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg må tilbake til dette påroblemet, som ennå ikke fant sin løsning. Jeg klarte å deaktiviere Microsoft sin "eier andel" av driveren for nettverkskortet (fikk mld. at det kun var system adm. som hadde tillatelse forå slette/omgjøre navn på nettverkskort driveren). Deretter lyktes jeg installere original driver hentet fra <Tilkoblingsspesifikt DNS-suffiks: 

Beskrivelse: Intel® 82579V Gigabit Network Connection> sin hjemmeside og siste tilgjengelig drive ble installert, men til ingen nytte.
 
Men, når hendelses protokollen ikke viser til feilen i oppstart (må altif be Windows foreta fehldiagnose for nettverkskortet, og DHCP opprettes, med mld. at Windows ikke klarteå opprette vellykket driver installasjon til nettverkskortet), finnes det da et ok program å kjøre og som viser historikken om hva den ipstakk problematikken egentlig er for noe?
Lenke til kommentar

Chip set, ja. For å være på siste tilgjengelig ver, tok turen til Intel, ville laste ned system chip identify, og her ligger vel grobunnen til problemet, når systemet starter opp, nemlig:

At jeg må være pålogget med Administrasjons Rettigheter for å kunne utføre system endringer, tross Administrator er jeg på logget som. Men, ser at det også finnes System administrator, da med ALLE rettigheter. Bruker rettigheter og nettverks miljøet med rettigheter er ikke min sterkeste side, Kjører Win7-64 bits.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ja, nå har jeg bootet med kun en av nettverkskortene fra BIOS. Samme problem. Tidligere ble driver problematikken løst, fikk installert "min" driver som overkjørte Microsoft sin driver. Men, problemet vedvarer. 

 

Tok en QNOTE på dette:

finnes det da et ok program å kjøre og som viser historikken om hva den ipstakk problematikken egentlig er for noe? Se over her, Windows melder at den ikke klarer å binde IPstak til register (filen?), og dermed klarer ikke Win7 å installere driveren heller. Når jeg tar en nettverksløsning (klikker på det røde krysset mellom pc ip kort og Internett symbolet), er systemet kompatibelt med å installere ipstakken, og DHCP utleveres. Det er dette som skjer, men jeg finner ikke ut av hvor og hvordan feilen oppstår. Jeg har heller ikke noen eksakt dato for hendelsen, og kan dermed ikke installere systemoppsett fra dagen før hendelsen oppstod (Var vel i feb.-2015?).

 

​Noen flere frivillige?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...