Gå til innhold

På stikkende grein.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

200 mm. på dette motivet er slett ikke all verden om man ikke kommer svært nær.

Derfor tipper jeg litt cropping som kanskje har tatt ørlite av fuglens opprinnelige skarphet uten at bildet har tapt noe av den grunn.

Tror den kunne tålt ytterligere litt beskjæring med etterfølgende etterskjerping. da jeg ville tatt Ca., et par cm. til høyre for å få greina rent ut fra venstre ramme framfor fra hjørnet samtidig som det fjerner en kvast inn fra høyre oppe.

Den vesle nede i høyre hjørnet ville jeg også ha fjerna.

Jeg nevner det jeg ser så får det jo bli opp til Author om forslagene skal brukes eller ikke.

Herlig lys og farger her. Godt lys i øyet er viktig og det sitter fint her.

Fint å se andre motiv fra deg enn kulturlandskap også.

 

Roar

Lenke til kommentar

Takk for gode ord og innspill!

 

@ Roar: 200 mm høres som du sier litt stusselig ut, men tar vi cropfaktoren med i regnestykket må vi multiplisere med 2x, - altså: = 400 mm.

 

-bjarte.

 

Kanskje litt søkt argument fordi med en 400 mm. kunne du fått bildet knivskarpt mens cropping stjeler fra bildets skarphet og annen kvalitet. Man må huske at det finnes en grense for cropping som hvis den overstiges så sprekker bildet. Et bilde tatt med 200 mm. og croppet ned tilsvarende som om det skulle vært eksponert med en 800 mm. ville etter all sansynlighet være ubrukelig. Jeg har tatt fuglebilder med 300mm. som jeg croppet opp for å komme nærmere. Men det falt totalt igjennom sammenliknet med tilsvarende eksponert med en 800 mm. på stativ i en avstand på 40 - 50 meter. Jeg drev mye med dette fra min balkong i Goa i India der jeg fikk massevis av fargerike fugler på besøk.

 

Roar

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...