Elkraftstudent Skrevet 25. mars 2015 Del Skrevet 25. mars 2015 Vi er fire elkraftstudenter på Høgskolen i Bergen. Vi jobber med en semesteroppgave i faget «Teknologiledelse, økonomi og nyskaping». Der utarbeider vi et konsept som flytter bestillinger/betaling av varer på et utested vekk fra bardisken til betalingsautomater. Har du noen gang vært på et utested og ventet på drikke, mens du føler at bartenderen aldri ser deg? Eller har du jobbet bak baren mens berusede kunder maser så mye at det går utover din motivasjon, samt prestasjoner? Dette har vi selv opplevd flere ganger, og finner det meget irriterende. Vi har kommet opp med en forretningside som skal løse dette problemet. Vi kaller det «Barmaid». «Barmaid» er kort sagt et digitalt barkart, samt betalings- og køordningssystem for utesteder. «Barmaid» løser flere problemer. Med vår løsning vil ingen snike i køen og kundene vil føle seg rettferdig behandlet. Utestedene vil øke omsetningen og bartenderne får en triveligere arbeidshverdag. Produktet vårt går enkelt ut på at vi setter opp betalingsautomater på et egnet sted i barlokalet som kommuniserer med bartenderne bak baren. På denne måten vil serveringen bli raskere og bedre. Vi håper at du tar deg tid til å svare på undersøkelsen under! På forhånd takk!https://docs.google.com/forms/d/1YRQj32iq3u9BASe7lDngU3zxcqnSTkbRXQ5b6_Tp8gE/viewform?c=0&w=1 Lenke til kommentar
aklla Skrevet 25. mars 2015 Del Skrevet 25. mars 2015 (endret) Hvordan vet bartenderen hvem som har bestilt hva? Hva når man er overstadig beruset og bestiller? Man betaler da for en vare man ikke får. Samme problem med mindreårige. Hva når antall bestillinger overgår det en bartender klarer å produsere? Er for lite informasjon til besvare undersøkelsen, sånn jeg ser det... Endret 25. mars 2015 av aklla Lenke til kommentar
Elkraftstudent Skrevet 26. mars 2015 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2015 Hei,Mange gode spørsmål som vi også har drøftet i løpet av de månedene vi har holdt på med prosjektet. Dette er først og fremst en spørreundersøkelse for å kartlegge kundenytten til utestedgjestene for å se om produktet er ønsket på markedet. Vi tilbyr en betalingsordning for utestedene. Hvordan hvert enkelt utested velger å løse de nevnte problemene er opp til dem, men vi har selvfølgelig våre meninger og løsninger på de problemene. Men dette er ikke relevant for denne undersøkelsen. Håper dette er svar nok! Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 30. mars 2015 Del Skrevet 30. mars 2015 Vil ikkje slike automater berre flytte køa til ein anna plass i lokalet? Fordelen med køa ved bardisken er at det i det minste er ein bartendar der som kan velge å ignorere dei frekke kundane som berre brøyter seg gjennom køa. Korleis unngår ein at dei samme folka berre snik seg inn foran automaten og bestiller frå automaten? Ellers så vil nytten av eit slikt system være avhengig av kor avansert systemet blir. Slik som det er i dag så er det litt kronglette å betale med kort i baren sidan du fyrst må slå inn beløpet du vil betale i tilfelle du vil gi litt tips, deretter må du slå pinkoda, og til slutt må du vente til kortterminalen har behandla forespørselen slik at du kan ta ut kortet. Om nokon kjem på noke lurt som gjer det lettare og raskare å bestille i baren så er det ein kjempefordel, men eg har vanskeligheitet for å sjå kordan dette produktet vil effektivisere drifta. Det mest fornuftige må vell være å lage ein slags form app for barbestilling der du registrerer kredittkortet i staden for? Då vil du kunne bestille direkte frå plassen der du sitter, og dersom du oppgir bordnummer så kanskje du til og med får drinkane servert på bordet? Hadde alle handla gjennom denne appen så hadde det ikkje vært folk ved baren i det heile tatt. Skal du ha betalingsautomater som ein minibank eller slike skjermer som du handler tobakk på i dagligvarebutikkane så må du ha minst like mange automatar som det er bartendere i baren for å kunne redusere køa. Visst ikkje flytter du berre køa til automaten. Mest sannsynleg vil den gjennomsnittlige kunden bruke lenger tid på å bestille og betale i automaten enn ved direkte kontakt med bartenderen, særlig dersom kunden ikkje er godt kjent med programvaren eller har blitt full. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 30. mars 2015 Del Skrevet 30. mars 2015 Hva er det som tar tid i en bar? Sist eg var i en bar så satt ikke bartenderene der og tvinnet tommeltotter. Tvert i mot hadde hver og en nok å gjøre på, både med å ta i mot bestillinger, betjene bestillingen samt ta i mot betaling. De fleste steder tar en betaling samtidig som en betjener bestillingen. Ved å effektivisere deler av dette så vil man fortsatt ha kø, men man vil enten flytte køen til andre steder i lokale eller man vil øke eksisterende køer ettersom flere får bestilt drikkevarene samtidig som at bartenderene ikke klarer å lage de så mye fortere enn før. Køene vil bestå. Lenke til kommentar
Zash Skrevet 30. mars 2015 Del Skrevet 30. mars 2015 Det som tar tid i en bar er jo å tappe øl og å blande drinkene. Bartenderen tar imot bestilling, blander/tapper, og tar imot neste bestilling mens betalingen går igjennom. Lenke til kommentar
Elkraftstudent Skrevet 31. mars 2015 Forfatter Del Skrevet 31. mars 2015 Takk for innspill!Vi har diskutert og vurdert i det uendelige de forskjellige utfordringene ved produktet. Siden vi tilpasser produktet til kunden så kan jeg ikke komme med noe fasitsvar på hvordan det kommer til å se ut, men jeg kan skildre et tenkt eksempel: - Automatene er plassert i en ende av lokalene med strukturert køsystem feks med skillebånd. Om utestedet ønsker personell til å observere køen/støtte ved hjelp/passe på at overstadige ikke kjøper, er opp til hvert enkelt utested. - Ved kjøp så får du en kvittering med hentenummer. Ordren blir direkte sendt til et område hvor bartenderne mikser drinkene. Noe lignende system som på mange restauranter hvor kelnere registrerer bestilling på en skjerm og ordren går til kjøkkenet. - Deretter henter kundene bestillingen når deres hentenummer kommer opp på en skjerm. Dette er bare en av mange muligheter å løse det på. Grunnen til at vi ser på produktet vårt som et behov er etter egne erfaringer både bak og foran bardisken. Vi synes at det helt klart er et forbedringspotensiale på mange utesteder. Naturligvis henger dette ofte sammen med hvilke type utested du er på og til hvilket tidspunkt du er der.Det ble nevnt betalings-app som en mulig løsning og dette er noe vi ser på som en mulig videreutvikling av produktet vårt. Som nevnt så er dette kun en undersøkelse for å kartlegge kundenytten av et slikt produkt, men det er gøy å se på tilbakemeldingene at dette er et produkt som engasjerer mange. Takk for alle svar! Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 31. mars 2015 Del Skrevet 31. mars 2015 Hvorfor bruke automater når vi alle går rundt med en mer en god nok datamaskin i lommen. Utdatert før produktet i det heletatt er lansert. Lag en app og fokuser heller på å lage ett kassa system til barer som kan ta i bruk denne app'en. 2 Lenke til kommentar
Just2user Skrevet 31. mars 2015 Del Skrevet 31. mars 2015 Lag en app med meny og betalingsalternativer. Pluss på med quiz og andre interaktive aktiviteter i lokalet, som fremstemming av neste låt osv. Bare fantasien begrenser her. Jeg kommer iallefall til et slikt sted anytime foran vanlige utesteder pr idag. ? Lenke til kommentar
nomore Skrevet 4. august 2015 Del Skrevet 4. august 2015 http://www.nrk.no/viten/mot-en-fremtid-uten-bartendere-og-ol-ko-1.12484659 Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 4. august 2015 Del Skrevet 4. august 2015 Det er noke enklare å få til dette når ein berre treng å forholde seg til liberale danske alkoholreglar. Lenke til kommentar
Fasiten Skrevet 10. august 2015 Del Skrevet 10. august 2015 Er for lite informasjon til besvare undersøkelsen, sånn jeg ser det... Det vanskeligste er å få regnskapet til å gå opp, fordi når det er på det mest hektiske flyr pengene fort mellom fingrene. Dere burde legge inn en funksjon for å krysse av på om kunden har betalt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå